Štekanje

sta je to stek? :lol:
u minusu smo redovno...nekad i nedozvoljenom :lol:
a gledam kad kupujem da kao ustedim....dinar ovde,tamo dva :lol:
dzaba bato...dzaba

- - - - - - - - - -

e lazem...eno imamo prasicu...zvecka nesto u njoj

Ostavljam sicu koja mi ostane od kusura u jednu posudu.

Isto to radim.
Oko godinu ipo.
Poveća providna plastična kutija, lepo dizajnirana.
Nekad bilo kilo senfa.

Poč'o ubacujem sav metalni novac.
Svakodnevno.
Od 1 do 20 din., sve.....
Jebbo mater ako nema 2 ipo kila.

E, sad, kur moj.
Broji pre neko veče, preko tri 'iljade.
I šta da radim sada ?

Boli me ******.
Uprtim teglu i pravac - IDEA !

Poslednja izmena:
Isto to radim.
Oko godinu ipo.
Poveća providna plastična kutija, lepo dizajnirana.
Nekad bilo kilo senfa.

Poč'o ubacujem sav metalni novac.
Svakodnevno.
Od 1 do 20 din., sve.....
Jebbo mater ako nema 2 ipo kila.

E, sad, kur moj.
Broji pre neko veče, preko tri 'iljade.
I šta da radim sada ?

Boli me ******.
Uprtim teglu i pravac - IDEA !

isto tako imamo jednu inprovizovanu kasicu pa sve pfeninge i poneku markicu koje smetaju po dzepovima sklanjamo u teglu pa jednom godisnje odnesemo u banku djeci na stedni racun, prve godine smo se iznenadili koliko se nakupilo.

A inace svakog mjeseca kad legne plata plate se racuni, ode se u veliku nabavlu, suprug i ja uzmemo koliko nam je priblizno potrebno za sitne (svakodnevne) troskove i ono sto ostane stavlja se na stednju....

isto tako imamo jednu inprovizovanu kasicu pa sve pfeninge i poneku markicu koje smetaju po dzepovima sklanjamo u teglu pa jednom godisnje odnesemo u banku djeci na stedni racun, prve godine smo se iznenadili koliko se nakupilo.

A inace svakog mjeseca kad legne plata plate se racuni, ode se u veliku nabavlu, suprug i ja uzmemo koliko nam je priblizno potrebno za sitne (svakodnevne) troskove i ono sto ostane stavlja se na stednju....

Svaka čast !
Vi ste to lepo usaglasili....

Mi smo prebrojali pre neko vece 4700 iz flase koka kole koju smo punili kovanicama nesto manje od godinu dana
sve sam lepo spakovala u kesice, samo sad da odem da ukrupnim negde....:)

a neki drugi nacin stekanja, jok...ne mere

da li štedite? ne mislim na banke nego na svakodnevnu štednju? koji su vaši trikovi za uštedu? na čemu smanjujete da biste stavili u štek?

ne stekam nista svakodnevno, ne razbacujem se, tacno znam do koje granice mogu da trosim
ako nesto tog meseca pretekne (kao sto s enpr desilo ovoga, nakon duuuuuugo vremena :lol:) onda stavim u banku
mogla bih da zakidam na svemu i svacemu, da mi se hoce, pocevsi od kvaliteta namirnica, do gluposti koje kupujem deci, i cak mislim da je to jako korisno, da se svi naucimo i sta znaci nemati, ali nesto ne mogu to da radim...ne da mi se, nekako u zadnje vreme zivim ne misleci mnogo na buducnost

ulozite sve pare sto mozete u nesto pamtno neki posao ili sebe same, na taj nacin stekujete vrednost, umesto da je prosipate na gluposti.
druga je stvar ako imate decu i porodicu i na limitu ste da podmirite osnovne potrebe, u takvoj situaciji nema stekanja. onda razmislite o promeni posla ili dodatnom poslu.

Back