Stefanos Cicipas

ambidekster65

Legenda
VIP
Poruka
72.795
Cicipas jasan: U 2020. želim Gren slem titulu i Top 3

Šesti teniser sveta Stefanos Cicipas priznaje da ima velike ambicije za sledeću godinu.

Stefanos-Cicipas.jpg

“Znam da mnogi ljudi govore o Gren slem titulama i tim stvarima, to ne može da se izbegne, to je realnost ako si na socijalnim mrežama – ja ću se ubrzo skinuti sa njih, što je dobra stvar za mene. Ali razumem da se teniska era menja na neki način – Velika troja stari, mi dolazimo. Lično, cilj mi je da sledeće godine osvojim Gren slem titulu, ali to nije pitanje života i smrti za mene“, kaže 21-godišnji Cicipas i dodaje:

“Osim toga, želim da godinu završim među prva tri na svetu, da se ponovo plasiram na ATP finale i da osvojim Masters titulu. Tu su Nadal, Đoković, Federer, oni su oduvek tu, a ja moram da uložim dodatni trud kako bih uspeo da ih prestignem. Da bih ostvario Top 3 cilj, moram jednog od njih da prestignem“.

Cicipas je prošle sezone osvojio ATP finale, a igrao je i polufinale Australijan opena.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a317966-Cicipas-jasan-U-2020.-zelim-Gren-slem-titulu-i-Top-3.html

"Cicipas je posvećen koliko i Đoković"

Stefanos Cicipas jedan je od dvojice mladih tenisera koji su dovoljno mentalno snažni da mogu da se bore za titule na Gren slemovima, smatra Markos Bagdatis.

Stefanos-Cicipas.jpg

Mlađani Grk sezonu je završio na fantastičan način pošto je osvojio Završni masters u Londonu. Na ATP listi trenutno zauzima šesto mesto.

"Stefanos ne razmišlja kao svi ostali. Prepoznajem u njemu nešto Federerovo, u njegovoj igri, razmišljanju. Njegova prednost je što brzo posle meča može da analizira šta je bilo dobro, a šta ne", ističe Bagdatis.

"Treba mu još malo. Ali disciplinovan je i posvećen kao Đoković. Verujem da su on i Dominik Tim jedini dovoljno mentalno jaki da se bore za titule na Slemovima".

Cicipas će pripreme za novu sezonu početi na Mubadala šampionatu, na kome će učestvovati Novak Đoković i Rafael Nadal.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a318052-Cicipas-je-posvecen-koliko-i-Djokovic.html

"Cicipas je ono što je potrebno tenisu"

Nekadašnji šampion Vimbldona Ričard Krajiček smatra da je mladi Grk Stefanos Cicipas sve ono što je potrebno tenisu kako bi i dalje privlačio pažnju publike.

Stefanos-Cicipas.jpg

Cicipas je na spektakularan način završio sezonu pošto je trijumfovao na Završnom mastersu.

"Svedoci smo izuzetno zanimljivog perioda u tenisu. Nova generacija kuca na vrata. Mogli ste da vidite šta se sve dogodilo u Londonu, polovina igrača je imala manje od 23 godine. A najmlađi od svih bio je Cicipas koji je osvojio titulu", rekao je Krajiček.

"On je i najharizmatičniji. Ne samo na terenu, već i van njega. Zna kako da privuče navijače. On je tačno ono što je tenisu potrebno".

Cicipas je godinu završio na šestom mestu ATP liste.

Inače, mladi Grk je potvrdio da će igrati u Roterdamu u februaru, a Krajiček je direktor tog turnira.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a317844-Cicipas-je-ono-sto-je-potrebno-tenisu.html

Cicipas: Mogao bih da pomislim da sam savršen, a nisam

Mladi grčki teniser Stefanos Cicipas izjavio je da je zahvalan na porazima koje je do sada doživeo, jer su ga oni podstakli da napreduje.

Stefanos-Cicipas.jpg

Cicipas je prošle godine u Melburnu ostvario svoj najbolji rezultat na Slemovima pošto je stigao do polufinala, u kome je izgubio od Rafaela Nadala maksimalnim rezultatom.

"Teški porazi me motivišu da dodatno radim na sebi, zbog toga su važni. Da nije njih, pomislio bih da sam savšren, što nisam", istakao je mladi Grk.

"Vrlo su važni. To polufinale sa Nadalom bilo je bolno, iako sam izgubio u tri seta. Bio sam vrlo blizu svom prvom Gren slem finalu, o čemu sam toliko sanjao".

Grčki teniser je ipak godinu završio sa velikom titulom, pošto je trijumfovao na Završnom mastersu u Londonu.

"Trudim se da ne gledam na tenis kao na posao, već kao na igru. Ponekad sve shvatim suviše ozbiljno, očekujem od sebe previše, zahtevam previše. Imao sam odličnu prošlu sezonu i sada ćemo videti kako će se stvari razvijati. Ne želim da ponavljam rezultate, želim da budem bolji".

Cicipas je ove godine u Melburnu poražen već u trećem kolu.

Ove nedelje takmiči se na turniru u Roterdamu.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a323393-Cicipas-Mogao-bih-da-pomislim-da-sam-savrsen-a-nisam.html

Cicipas osmom pobedom u nizu do finala u Dubaiju

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u finale ATP turnira u Dubaiju. On je u polufinalu bio bolji od Danijela Evansa u dva seta, 6:2, 6:3. Cicipas će se za titulu boriti protiv pobednika meča Novak Đoković - Gael Monfis.

Stefanos-Cicipas

Grk koji je postavljen za drugog nosioca na turniru serije 500 je posao završio posle jednog časa i 23 minuta, a tako je nastavio pobednički niz i upisao osmi uzastopni trijumf.

Prošlogodišnji finalista ovog turnira je veoma lako stigao do mesta u finalu, a prošle godine je u borbi za titulu poražen od Rodžera Federera.

Sigurnu igru na početku meča, Cicipas je krunisao napravivši dva brejka u tom delu igre. Poveo je 5:2 grčki igrač, a zatim i potvrdio brejk za lako vođstvo u setovima.

Slična igra obojice tenisera viđena je i u drugom setu. Cicipas je napravio brejk u trećem gemu, poveo 3:1, a zatim u nastavku još jednom oduzeo servis rivalu.

Mečeve iz Dubaija možete pratiti ekskluzivno na kanalima Sport kluba.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a325228-Cicipas-osmom-pobedom-u-nizu-do-finala-u-Dubaiju.html

Cicipas: Želim da jednog dana budem kao Novak

Šesti reket sveta Stefanos Cicipas istakao je posle poraza od Novaka Đokovića u finalu turnira iz Serije 500 u Dubaiju da je razočaran činjenicom da njegov veliki trud nije ovenčan osvajanjem trofeja.

Stefanos-Cicipas.jpg

Đoković je slavio u setovima 6:3, 6:4, što mu je donelo 79. trofej u karijeri.

Ponosan sam na sebe jer sam pokazao solidnu disciplinu i što sam održao nivo svoje igre od početka godine. Ali, razočaravajuće je kada ne ostvarite rezultat koji ste priželjkivali pošto ste se toliko trudili. Naravno da sam želeo da podignem taj trofej. Ali, on je dao više od mene i zaslužio ga je”, istakao je Cicipas i dodao:

Novak je stvarao više pritiska, bio je blizu linije, imao je dobar ritern. Poznat je po tome. Ja sam napravio nekoliko duplih servis grešaka, na šta nisam naviknut. Jesam imao jak ritern na početku meča, bio sam veoma blizu. Promašio sam nekoliko bekhenda. Osetio sam da je on bio prilično stegnut u početku, ali nisam to iskoristio”.

Đoković nije zabeležio poraz od početka sezone – upisao je 20 uzastopnih pobeda.

Moguće je, nisam iznenađen da mu je to pošlo za rukom. Želim da i ja to postignem jednog dana. U pitanju je dobra kombinacija davanja na terenu manje nego što morate, dobre rehabilitacije, rasporeda i toga koliko brzo se oporavite posle svakog meča. Sistem ishrane takođe igra bitnu ulogu, kao i mentalno stanje. Bitno je da vas niko ne uznemirava. Sve u svemu, igrao sam dobar tenis. Nikada nisam imao rezultate koje Đoković ima, ali mislim da je to moguće. Naravno, imam mnogo poštovanja za njega i za ono što postiže toliko puta”, zaključio je 21-godišnjak.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a325365-Cicipas-Zelim-da-jednog-dana-budem-kao-Novak.html

Cicipas: Cilj? Da pobedim Nadala na Rolan Garosu

Stefanos-Cicipas-Rafael-Nadal-750x548.jpg

Grčki teniser Stefanos Cicipas ne krije da ima visoke ambicije za 2021. godinu, a među njima je i pobeda nad Rafaelom Nadalom na Rolan Garosu.

Nadal
je 13 puta dosad osvajao Rolan Garos, vodi 6-1 u međusobnom skoru sa Grkom, mada je Stefanos slavio na madridskoj šljaci 2019.

„Zaista dobar cilj bio bi možda da se pobedi Rafa na šljaci Rolan Garosa. Svi bi naravno to voleli, a pogotovo ja. Mnogo puta sam igrao s njim, imam negativan skor, ali uvek izlazim sa namerom da ga pobedim i da dam sve od sebe“, kaže Cicipas i dodaje:

„Ipak, to je toliko teško učiniti – izvanredan je teniser, vrlo konstantan sa neverovatnim borbenim duhom. Smatram sebe borcem, ali Rafa je na potpuno drugom nivou, to se ne može ni porediti“.

Cicipas ima 22 godine, osvojio je ATP finale u Londonu 2019, što je najveća od pet njegovih titula, a trenutno je šesti na svetu.

Sport Klub

Cicipas preokrenuo i prestigao Federera

Stefanos-Cicipas-750x500.jpg

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u polufinale turnira iz serije 500 u Roterdamu trijumfom nad Karenom Hačanovom iz Rusije sa 4:6, 6:3, 7:5.

Tom pobedom Cicipas se vraća u top 5 i na petoj poziciji na ATP listi prestići će Rodžera Federera.

Bio je to jako kvalitetan meč na obe strane, a u prvom setu Hačanov je od 0:2 došao do 4:2 i onda bez većih problema poveo u setovima. Međutim, Rus je sklon oscilacijama i to se još jednom pokazalo – Cicipas je u drugom setu poveo sa 5:0, potom se malo opustio, ali ipak rutinski priveo set kraju.

Vršio je Grk pritisak na početku trećeg seta, igrao je bolje, ali Hačanov ipak prvi dolazi do brejka za 3:1. Činilo se da bi to mogla da bude ključna tačka, Karen je imao i 40-15 u sledećem gemu, ali ipak gubi taj gem, na brejk lopti je lak volej poslao u aut.

Od tog trenutka Grk opet preuzima kontrolu, bilo je pitanje trenutka kad će napraviti brejk i to je učinio na 5:5 i potom došao do pobede.

Na kraju je Stefanos imao 46 vinera i 40 grešaka, dok je Karen upisao 30 direktnih poena i 28 neiznuđenih grešaka.

U polufinalu će se Cicipas sastati sa boljim iz okršaja Andrej Rubljov – Žeremi Šardi.

Sport Klub

Cicipas preokrenuo i prestigao Rodžera, Rubljov teškom mukom

Stefanos-Cicipas-750x500.jpg

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u polufinale turnira iz serije 500 u Roterdamu trijumfom nad Karenom Hačanovom iz Rusije sa 4:6, 6:3, 7:5.

Tom pobedom Cicipas se vraća u top 5 i na petoj poziciji na ATP listi prestići će Rodžera Federera.

Bio je to jako kvalitetan meč na obe strane, a u prvom setu Hačanov je od 0:2 došao do 4:2 i onda bez većih problema poveo u setovima. Međutim, Rus je sklon oscilacijama i to se još jednom pokazalo – Cicipas je u drugom setu poveo sa 5:0, potom se malo opustio, ali ipak rutinski priveo set kraju.

Vršio je Grk pritisak na početku trećeg seta, igrao je bolje, ali Hačanov ipak prvi dolazi do brejka za 3:1. Činilo se da bi to mogla da bude ključna tačka, Karen je imao i 40-15 u sledećem gemu, ali ipak gubi taj gem, na brejk lopti je lak volej poslao u aut.

Od tog trenutka Grk opet preuzima kontrolu, bilo je pitanje trenutka kad će napraviti brejk i to je učinio na 5:5 i potom došao do pobede.

Na kraju je Stefanos imao 46 vinera i 40 grešaka, dok je Karen upisao 30 direktnih poena i 28 neiznuđenih grešaka.

U polufinalu će se Cicipas sastati sa Andrejem Rubljovom, koji je u izvanrednom duelu pobedio Žeremija Šardija sa 7:6 (7-2), 6:7 (2-7), 6:4.

U 12. gemu prvog seta Rubljov je spasao set loptu, da bi zatim bio mnogo bolji u taj brejku. Drugi set Francuz kreće furiozno, 3:0 uz dva brejka viška, ali Rubljov uspeva da se vrati i na 6:5 dolazi do dve vezane meč lopte.

Nijednu nije realizovao, a u potonjem taj brejku Šardi dolazi do izjednačenja, i to sa ubedljvih 7-2.

Činilo se da je drami kraj kada je Rubljov poveo sa 4:0 u odlučujućem setu, ali Francuz se nije predavao. Vratio je jedan brejk, da bi na 4:5 došao do brejk lopte. Tada Rus pogađa snažni prvi servis, u narednom poenu smešta forhend na liniju i zatim još jednim preciznim servisom stiže do trijumfa.

Sport Klub

Cicipas: Razumem Zvereva, ali ne treba da čekamo nečiji pad

RTX9531J-750x500.jpg

Grčki teniser Stefanos Cicipas smatra da su mladi igrači privilegovani što igraju u istoj eri sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, a ističe da je optimista po pitanju budućnosti tenisa.

„To što smo deo ere u kojoj dominiraju njih trojica je velika privilegija, ali i veliko iskustvo za sve nas. Ono što su oni ostvarili neverovatno i primer je za nas mlađe“, rekao je Stefanos.

„Sada ima mnogo mladih igrača koji su odlični i koji su toliko različiti, poput Zvereva, Šapovalova, De Minora, Ože-Alijasima… U budućnosti ćemo igrati velike mečeve međusobno. Siguran sam da će mnogi od nas imati šanse na grend slemovima i mastersima. I to je ono što naš sport čini uzbudljivim“.

Cicipas je trenutno peti teniser sveta, ispred Federera i Zvereva. Novinare je zanimalo šta misli o komentaru Nemca, koji je nedavno izjavio da sistem bodovanja nije fer i da bi on trebalo da bude ispred Švajcarca.

„Ne obraćam previše pažnje na to. Postoje stvari koje nisu toliko fer, ali sistem je takav. Mi kao igrači nemamo veliki uticaj na to šta će da se dogodi. Nisam deo Saveta igrača, a da budem iskren ne želim da se mešam u to. Istovremeno, razumem stav Zvereva. Jasno mi je šta je mislio. Međutim, od nas zavisi da li ćemo i koliko da napredujemo na ATP listi. Imali smo mnogo prilika da skupimo bodove. Ja sam osećao olakšanje kada sam prestigao Federera posle toliko vremena. Možda to neće trajati dugo, ali važno je da koristite svoje prilike, ne da čekate da drugi padne“, istakao je Stefanos.

Cicipas će se ove sedmice takmičiti na turniru u Akapulku, a mečeve iz Meksika možete da pratite na našim kanalima.

Sport Klub

Cicipas se namučio za polufinale, mladi Muzeti oduševio

RTX9531J-750x500.jpg

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u polufinale turnira u Akapulku. Prvi nosilac je u četvrtfinalu posle velike borbe savladao Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima 7:5, 4:6, 6:3.

Cicipas je imao bolje procente prvog servisa, sigurniji je bio od rivala kada se suočavao sa brejk loptama, pa je posle dva sata i pet minuta upisao pobedu.

A zapravo je Kanađanin mnogo boljep očeo meč. Već u prvom gemu je Ože-Alijasim napravio brejk. Prednost je čuvao sve do šestog gema, kada je Cicipas sa nulom osvojio gem na servis rivala. Diktirao je ritam igre u nastavku Grk, pa je novim brejkom u 12. gemu došao do seta.

Nije odustajao Feliks. Na visokom nivou je drugi set odigrao mladi Kanađanin. U trećem gemu je napravio ključni brejk, koji mu je doneo izjednačenje u setovima.

Dugo su se nadigravali Grk i Kanađanin u trećem setu. Otpor rivala je prvi nosilac slomio u osmom gemu, kada mu je oduzeo servis, a onda odservirao za pobedu.

Rival Cicipasu u polufinalu biće 120. teniser sveta Lorenco Muzeti. Mladi Italijan je iznenadio Grigora Dimitrova, kojeg je pobedio sa 6:4, 7:6 (3), pošto je iskoristio sedmu meč loptu u uzbudljivoj završnici meča.

Muzeti će igrati svoje prvo polufinale na nekom turniru serije 500.

„Ovo je zaista neverovatno. Nisam očekivao pobedu. Mislim da sam odigrao najbolji meč u svom životu. Grigor je odličan rival, veliki borac“, rekao je 19-godišnji Muzeti, koji će od ponedeljka sigurno biti među 100 najboljih na ATP listi.

Među najboljom četvoricom u Akapulku je i Dominik Kepfer. Nemac je savladao Britanca Kamerona Norija 7:5, 6:4. On će se za finale boriti protiv Aleksandra Zvereva, kome je Norvežanin Kasper Rud predao meč bez borbe.

Mečeve iz Akapulka možete da pratite na našim kanalima.

Sport Klub

Cicipas: Ne očekujem ništa od Majamija, mnogi su odustali​

stefanos-cicipas-185382-750x375.jpeg

Grčki teniser Stefanos Cicipas istakao je da nema velika očekivanja od mastersa u Majamiju.

Cicipas je u nedelju izgubio od Aleksandra Zvereva 6:4, 7:6 u finalu turnira u Akapulku.

„Saša je igrao veoma dobro. Rezultat pokazuje da je bio ujednačen meč, nisam bio daleko od titule. Naravno, ishod nije onaj kojem sam se nadao. Zapravo, već neko vreme se osećam loše zbog nekih privatnih razloga. Tako da sam zahvalan što sam uopšte stigao do finala“, rekao je Cicipas.

Grka očekuje učešće na mastersu u Majamiju.

„Iskreno, to je turnir koji volim, ali mi se čini da neće biti baš dobar. Kad nema publike, sve je drugačije. Takođe, zbog protokola su mnogi igrači odustali u poslednjem trenutku. Idem tamo bez ikakvih očekivanja. Ne želim previše da komentarišem, ništa me neće iznenaditi na tom turniru“.

U Majamiju neće igrati Novak Đoković, Rafael Nadal, Dominik Tim, Rodžer Federer, Mateo Beretini iz Top 10, a učešće je otkazalo još 27 tenisera iz Top 100.

Sport Klub

Cicipas: Trebalo je da pobedim, uništio sam se sâm​

stefanos-cicipas-197909-750x499.jpeg

Grčki teniser Stefanos Cicipas bio je razočaran posle poraza od Poljaka Huberta Hurkača u četvrtfinalu mastersa u Majamiju.

Vodio je Cicipas sa 6:2 i 2:0. Imao je i dve vezane brejk lopte u trećem gemu drugog seta. I onda je stao. Hurkač je na kraju slavio rezultatom 2:6, 6:3, 6:4.

„Rekao bih da je on imao sreće u tom trećem gemu. Na moju drugu brejk loptu je pogodio liniju. Nisam video da je tokom cele sedmice imao takav udarac. Sve bi bilo potpuno drugačije da je ta lopta bila u autu. Posle toga, sve se promenilo na mentalnom aspektu. Nisam se osećao dobro, taj poen mi je ostao u mislima, razmišljao sam o propušetnoj prilici“, rekao je Stefanos.

„Igrao sam dobro do tog momenta. Osećao sam da ništa ne može da me zaustavi. Nemam šta da kažem, psiholiški sam posustao. Mogao sam mnogo bolje, ali nisam uspeo. Trebalo je da pobedim. Sve je bilo pod kontrolom i onda sam uništio sebe. Šteta. Nadam se da se neće ponoviti. Ovo je razočaravajuće“.

Hurkač će u polufinalu igrati protiv Andreja Rubljova. Za mesto u finalu boriće se i Roberto Bautista Agut i Janik Siner.

Mečeve iz Majamija možete da gledate na kanalima Sport Kluba.

Cicipas prekršio protokol, kažnjen samo novčano​

RTXAVVU8-750x500.jpg

Stefanos Cicipas prekršio je tokom boravka u Majamiju kovid-protokole, ali kažnjen je samo novčano.

Cicipas je, sa svojim ocem Apostolosom, prekršio zabranu napuštanja „balona“ tokom takmičenja u Majamiju i za to je kaženjen novčano – moraće da plati 7.500 dolara iako je kazna za ovakav prekršaj diskvalifikacija sa turnira.

ATP je u kratkom saopštenju potvrdio da je Cicipasu izrečena novčana kazna, bez daljih komentara o tome zašto nije diskvalifikovan kada to već pravila nalažu.

Strani mediji skreću pažnju i na činjenicu da je Cicipasov tim sve vreme kršio i pravila o nošenju maski tokom mečeva.

Grčki teniser je eliminisan u četvrtfinalu od Poljaka Huberta Hurkača koji će u finalu igrati protiv Janika Sinera.

Sport Klub

Savršeno izdanje Cicipasa za titulu u Monte Karlu!​

RTXBI5MN-750x505.jpg

Stefanos Cicipas je šampion mastersa u Monte Karlu! Grčki teniser je u finalu savladao Rusa Andreja Rubljova 6:3, 6:3.

Cicipas je osvojio prvi trofej na turnirima iz serije 1000. Ujedno je postao prvi Grk koji je trijumfovao na nekom mastersu. Stefanos je u Monte Karlu došao do šeste titule u karijeri, najveće posle Završnog mastersa 2019.

U svom trećem masters finalu Cicipas je izgubio samo četiri poena na svoj prvi servis, pa je do pobede došao za 71 minut. Grk je sa novim bodovima zauzeo prvo mesto u trci za Završni masters u Torinu.

Rubljov je igao svoje prvo masters finale. Zahvaljujući rezultatima u Monte Karlu, u ponedeljak će zameniti Rodžera Federera na sedmom mestu ATP liste.

Iako je uvodni gem na njegov servis trajao duže, bez greške je u nastavku igrao Cicipas. Već u drugom gemu je napravio brejk, a onda nije dozvolio rivalu da mu zapreti. Potpuno je vladao situacijom Grk, pa je sigurno došao do prvog seta.

Početkom drugog se vodila velika borba, a profitirao je grčki teniser, koji je uz brejk poveo 2:1. Pokušavao je Rubljov da uzvrati, da se vrati u igru, ali je malo šansi imao na servise rivala. Fokusiran je bio Cicipas, igrao je agresivno, dominirao je, pa je novim brejkom došao do drugog seta i velike pobede.

Sport Klub

Ne može mu niko ništa: Cicipas preko Sinera do finala​

RTXBI5MN-750x505.jpg

Ne zaustavlja se Stefanos Cicipas. Grčki teniser se plasirao u finale turnira u Barseloni pošto je savladao mladog Italijana Janika Sinera 6:3, 6:3.

Za šampiona Monte Karla to je deveta uzastopna pobeda. Cicipas još nije izgubio ni set na šljaci ove sezone.

Grk će drugi put igrati finale u Barseloni – prethodno je 2018. izgubio od Rafaela Nadala.

Diktirao je ritam u prvom setu Cicipas. Bolje je servirao Grk, kontrolisao je razmene u poenima, bio je agresivniji. Već u drugom gemu je peti teniser sveta imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Uzvratio je Siner na isti način u petom gemu, ali ni on nije realizovao svoje šanse.

Konačno je Cicipas otpor rivala slomio u osmom gemu, kada je iskoristio treću brejk loptu. Potom je bez problema dobio svoj servis gem, za prvi set.

Sigurni su bili obojica početkom drugog seta, da bi potom usledila velika borba na servis Cicipasa. Dugo je trajao četvrti gem, dve brejk lopte je imao Siner, ali je grčki teniser izjednačio na 2:2. Stigla je brzo kazna, drugi nosilac je odmah potom oduzeo servis rivalu.

Podigao je dodatno nivo igre Grk, igrao je napadački, gotovo bez greške, pa je još jednim brejkom došao do pobede i plasmana u finale.

U drugom polufinalu sastaju se Rafael Nadal i Pablo Karenjo Busta.

Sport Klub

Cicipas lako eliminisao Čilića, Delbonis izbacio 12. nosioca​

1620831307-GettyImages-1316659326-750x469.jpg

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u osminu finala Mastersa u Rimu nakon što je u 2. kolu pobedio Marina Čilića 7:5, 6:2 za sat i 45 minuta.

Peti igrač sveta u sledećoj rundi sastaće se sa boljim iz duela Mateo BeretiniDžon Milman.

Dvadesettrogodišnji Grk odigrao je taman koliko je trebalo da savlada 43. igrača sveta. Cicipas je u poslednjem gemu prvog seta oduzeo servis Hrvatu, a prethodno je spasao dve brejk lopte.

Cicipas je u drugom setu bio još sigurniji, uz brejk je poveo 3:0 i potom bez većih poteškoća duel priveo kraju. Grk je treći put Čiliću oduzeo servis u poslednjem gemu.

Stefanos je najbolji rezultat u Rimu ostvario 2019. plasmanom u polufinale, dok je godinu dana kasnije eliminisan u drugom kolu.

Plasman u treće kolo obezbedio je i šesti igrač sveta Aleksander Zverev trijumfom protiv Uga Deliena iz Bolovije 6:2, 6:2, a njegov sledeći rival će biti Kei Nišikori, kome je Pablo Karenjo Busta meč predao bez borbe.

Uspešan je bio i Federiko Delbonis, koji je nakon Karena Hačanova savladao i 12. nosioca Davida Gofana 6:2, 6:1 za samo 68 minuta. Argentinca u osmini finala očekuje duel sa Feliksom Ože-Alijasimom, 21. na ATP listi, koji je eliminisao Dijega Švarcmana 6:1, 6:3.

Mečeve iz Rima gledajte na kanalima Sport Kluba.

„Bilo mi je teško posle poraza od Novaka, nisam spavao“​

1620906423-GettyImages-1317693303-750x495.jpg

Grčki teniser Stefanos Cicipas izjavio je da ne oseća umor, te da je spreman da testira svoje granice na turniru u Lionu.

Grk je u Rimu stigao do četvrtfinala, gde je u dvodnevnom duelu izgubio od Novaka Đokovića. Pre toga je eliminisan u trećem kolu Madrida, dok je sezonu na šljaci počeo titulom u Monte Karlu i plasmanom u finale Barselone.

„Uživam igrajući na šljaci. Ne osećam umor, moje telo je dobro. Iskoristiću ovu priliku da testiram sebe, vidim koliko daleko mogu da idem“, rekao je Cicipas.

Mladi grčki teniser je vodio 6:4, 2:1 protiv Đokovića na Foro Italiku, kada je meč prekinut zbog kiše. Sledećeg dana Srbin je došao do pobede posle preokreta.

„Bili su to teški dani za mene, nisam mogao da spavam. Bilo bi verovatno drugačije da smo nastavili meč u petak, ali nije bitno, ne mogu da promenim ništa“.

Cicipas je postavljen za drugog nosioca u Lionu.

Sport Klub

Cicipas rutinski do četvrtfinala Liona, sledi Nišioka​

RTXBI5MN-750x505.jpg

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u četvrtfinale turnira u Lionu pobedom nad Amerikancem Tomijem Polom u dva seta.

Trenutno peti reket sveta rutinski je opravdao ulogu protiv 53. igrača planete slavivši sa 6:1, 6:4 za 75 minuta.

Od početka je Cicipas namenuto ritam, koji Pol nije mogao da isprati. Furioznom partijom rešio je prvi set, uz samo jedan prepušteni gem rivalu, da bi mu u drugom bio dovoljan brejk na startu da okonča meč.

Drugi favorit u Lionu u borbi za polufinale sastaje se sa Japancem Jošihitom Nišiokom, 60. teniserom ATP liste, koji je u osmini finala savladao Gaela Monfisa posle preokreta – 4:6, 6:3, 7:6(2).

Sport Klub

Back