Штедња

Koliko u proseku trosite nedeljno para?

• Manje od 100 din/Ne trosim uopste

• 200 din.

• 300 din.

• 400 din.

• 500 din. i vise

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ne trosim dinare...

Uglavnom, u skoli potrosim oko 2 marke na odmoru i posle odmora. Mada ponekad nisam uopste gladna (uglavnom kada smo jutarnja), pa ni to ne potrosim. Za kredit trosim po 5 maraka za dve sedmice.
Sitnice, kao sto su: olovke, sveske, gumice, za to trazim pare od keve, sto ostane kusura skupljam, pa onda odem i kupim neku dobru knjigu.

kavkva crna stednja, kad se ima trosi se, kad se nema trosii se opet...

trenutno ne trosiim uopste puno, mozda oko 1000 nedeljno, samo za alkohol, cigare (i to retko) i pice, nesto vise kad izlazim... za mob. mesecno oko 2.000

kad sam bio u bg to su bili troskovi :rumenko::rumenko:ne racunajuci stan i dr.

da sam u srednjoj, racunma, trosio bih po sadasnjem kursu oko 3 hiljade....

Ne trosim dinare...

Uglavnom, u skoli potrosim oko 2 marke na odmoru i posle odmora. Mada ponekad nisam uopste gladna (uglavnom kada smo jutarnja), pa ni to ne potrosim. Za kredit trosim po 5 maraka za dve sedmice.
Sitnice, kao sto su: olovke, sveske, gumice, za to trazim pare od keve, sto ostane kusura skupljam, pa onda odem i kupim neku dobru knjigu.

Ah... i da, skupljaš pa svako malo neka nova majca, farke.... blabla... :mrgreen:

Štednja...

Eh, u tome sam dobra...

Dnevno potrošim oko 50-100 dinara na užinu u školi i neku čokoladicu ili tak' nešto... jer mi posle 5-og časa koncentacija potpuno opadne i boli me glava (pogotovo kad asm jutarnja, zbog malo spavanja) a sve češće imam po 7-8 časpva dnevno...

Na telefon trošim do 1000 dinara mesečno... ne više...

Pare što skupljam uglavnom potrošim na društvo, markere, CD-e i sl. a knjige ne kupujem toliko... član sam biblioteke, a i onako nemam mesta više u kući... počela sam da držim knjige ispod kreveta, na radiatoru... :confused:

Što se tiče garderobe... retko kad idem u šoping... nekako mi je sve to dosadno... a i nisam opsednuta time... kad skupim više para, odem jedan dan nakupujem se svega što mi treba i onda opet u šoping za 4 meseca... eto.

Ali ako orocis na 10god. dobices kamatu za bar 1.5% vecu.

ko jos orocava na 10 godina, ne znam da li cu biti ziv do tada...:eek::lol:

E da da li postoji štednja za maloletna lica u EFG banci...
ja sam otvorio racun u doticnoj sa 14 godina mozda, ali tada je to jos bila Nacionalna stedionica, sada ne znam kakvi su uslovi.

Šta znači to što ispod piše
?
Kamata na tri meseca je 6 odsto, ali šta im pa sad znači ovo?

Znam da je NKS - nominalna kamatna stopa, EKS efektivna kamatna stopa.
Nominalna bi trebalo da bude ona bez ukljucenih troskova, a efektivna sa svim ukljucenim troskovima, to je puna cena kredita!

Back