Stednja u vreme finansijske krize

• Začetnik teme Začetnik teme xaver
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kurs evra je vec preko 100 din realni,mislim da ce evro skociti a zatim naglo pasti kad cene skoce spram evro rasta,kupovna moc slabi kad evro pada ,uvek ce on varirtati nisko, visoko,nisko ,to je manevar za mase koje se plase.Kad nam elektronski novac zameni gotovinu ,tada nece biti ovih pomeranja,ali ce situacija biti gora tim pre sto ce se sve kontrolisati.

Evro uvek valja kupovati, pare u banci su za sada sigurne, akcije ne treba kupovati, jer moze da
dodje do zatvaranja berze, ako indeks bude padao naglo...

A kakvo je tvoje mišljenje o polisama, ozbiljno? Koliko je to sigurno. Ne mislim na domaće mahinacije tipa Uniqua, nego na ozbiljne kuće gde se plaćaju rate za osiguranje. Može li taj vid štednje biti ugrožen i devalviran, ako je reč o ino-osiguravajućim kućama? :dontunderstand:

E, naišla sam na novinski tekst koji nam može pomoći, i nama dvome i još po nekome. Kaže ovako: Osiguravajući sektor u celini nije u krizi i ne očekuju se dramatične promene na finansijskom tržištu u okviru delatnosti osiguranja. svetska finansijska kriza neće imati direktan negativan uticaj na tržište osiguranja, kao i na poslovanje društava za osiguranje. Glavni razlog je zakonska regulativa koju je potpisala Agencija za nadzor osiguranja, telo koje vrši kontrolu osiguravajućih društava i njihov rad, usmeravajući društva da ulažu slobodna sredstva osiguranja u oblike koji nisu rizični. Svetska finansijska kriza će imati negativan indirektan uticaj kroz smanjeno poverenje klijenata, odnosno osiguranika prema svim učesnicima na finansijskom tržištu, pa i društvima za osiguranje. Očekuje se, naravno i smanjena kupovna moć stanovništva, što će takođe uticati i na oblast osiguranja. Sa druge strane, baš kada je reč o ovom tržištu, primetno je povećanje učešća osiguranja života u ukupnoj premiji osiguranja što pokazuje sve veću spremnost i osvešćenost građana za ovakav vid štednje."
To bi otprilike bilo to ako je nekome od pomoći.

Xaver,predlažem Vam da pogledate sajt www.merkurosiguranje.co.yu i na sajtu potražite dugmad : programi osiguranja-životno osiguranje-program MGE.To je program za rešenje Vašeg problema.Kada se odlučite da zaštitite svoje finansije uz prihvatljivu kapitalizaciju javite mi se te ću Vam omogućiti takvu polisu svojim zastupničkim radom u posredničkoj agenciji Harvest d.o.o.čije je sjedište u Novom Beogradu.:)

Ja predlažem kada je reč o programima osiguranja da se raspitate i o ostalim osiguravajućim kućama. to govorim iz ličnog iskustva. Kao da ste firma. Bar tri ponuđača. Onda papire na sto, uslove, garancije... tradicija plus reosiguranje... šta ko nudi... loše priče, dobre priče, iznosi, štednja, penzija... pa odaberite. Kao vid štednje zaista nema izvesnijeg načina. I kao vid odgovornosti prema onima koje volite i prema sebi.

Ako pričamo o štednji, svakako sam i za varijantu životnog osiguranja. Zato što postoji varijanta, kako oni kažu - doživljenja po isteku ugovora. Mislim da je to siguran način štednje, jer za razliku od većine banaka, postoje osiguravajuće kuće koje su preživele i veće finansijske i ekonomske krize bez da su komintenti bili ugroženi.

Kad se radi privatnim osiguravajucim kucama,kao sto su npr.Grawe,etc,one nude dobre povoljnosti,na samu sumu na koje se osiguranik osigura.U ovisnosti od broja godina na koji se osigurate,sleduje kapitalizacija,odnosno kamata na uplacen iznos.Jedino sto je nepovoljno kod njih je to sto iskljucuju isplatu novca ako je u pitanju npr.uzrok smrti srcani udar,ratni uslovi,zemljotresi,etc.Program sadrzi i osiguranje od trajnih povreda i invaliditeta.

Eh sad...pa nisam pricao od obrtu novca vec o stednji. Ako drzis na stednji recimo ~3000 eur pa zaradjujes ~20eur mesecno to onda nije neki strateski novac....sa tih ~675eur kao da imas jos jednu platu, ne neku senzacionalnu ali je skroz ok novac. Nazalost, neko nema ni toliku mesecnu platu.

A jel ti stvarno mislis da ce 90 000 E vredeti kroz 5 ili 10 godina isto kao danas?

Back