Steceno nadrqano stanje

To se događa ljudima koji poveruju da je baš njih život nešto osujetio i ne mogu da "puste" i oproste. Jed počne da čini svoje.

Jako dobar zakljucak - negde je debelo osakacen i ne moze da oprosti nikad

- - - - - - - - - -

Ja cu da okrenem na neku drugu temu, ti nisi jedini koji ovo primecuje kod nekih tako ljudi. Generalno se oseca ta velika netrpeljivost i ravnodusnost/bezdusnost kod ljudi u poslednjih desetak godina, a imam misljenje da se sve zbog novca.

Bas ovako - sve vise pomisle po difoltu da imaju posla sa nekom secikesom ili debilom

Mada ima i mnogo vise ulizica, a oni su jos gori po meni

Ima jos jedna, heheeh, teorija zavere :mrgreen: da su ljudi 2012. crkli i postali losi jedni prema drugima u alternativnom univerzumu.

MIslim, gledam sa strane, meni deluje kao covekova nemogucnost da se izbori sa onim losim oko sebe sto se desava sto u porodici, sto u licnom zivotu. Licno krivim internet i previse provodjenja vremena na internetu.

Oni ljudi koji nisu po ceo dan na netu su daleko opusteniji, pristupacniji i spremniji da rade, pa da kazem, realne drustvene stvari. Ali ona vrsta ranijeg gostoprimstva, ranijeg dijaloga sa ljudima, ranijeg, da kazem, blejanja nema toliko vise, osim ako nije po kaficima ili ako se ne radi o bas, bas dobrim ortacima.

Ljudi su nekako vise okrenuti ka komercijalnoj sferi zivota. Ako pogledamo najpopularnije stvari na TV-u vidimo konstantno neke od najgorih ljudskih osobina sa prakticno cirkusantima, a oko nas gomila lazi sto u politici, sto u diplomatiji, sto medjusobno. Ljudima je, da skroz izvines na izrazu jer ja ne volim da psujem, potpuno dopizdelo sve.

I to je neko moje misljenje.

A ovaj tvoj...pa moze da bude milion razloga, mada jedan od prvih koji mi pada na um jeste da mu je bio los dan.

Sreo sam jednog starog poznanika pre nekoliko dana i video koliko se zapravo promenio kroz period od ajde da kazem 7-8 godina

Znaci nista osmeh, samo neki po difoltu cinizam koji se valjda donekle promeni kad shvati da nikakve pretnje nema

A bio je susta suprotnost u 19-20 godina - bas ono dobar momak

Kako se ljudi tako promene i postanu tolko nadrqani da po difoltu i uvek docekuju nekog na direkt u facu ili sto se kaze na noz??

Izuzeti su verujem samo ljudi u najblizem okruzenju...

Elito, šta znači "difolt"?

@S. Šteta što dozvoljavamo da se tuđice udome u naš lepi jezik... "u facu"..."po difoltu", dragi "Onjegin za tastaturom"...
ma, važno je da se pleše...da se ipak razumemo!

Ako pogledas engleski to je sve naturalizovan latinski i grcki dok su te kulture bile dominantnije.

Cim su se Pillars of Earth pomerila ka engleskom govornom podrucju postalo je prirodno da oni koji su nosioci naucno-tehnoloskih inovacija i dostignuca budu dominantni i u govoru

Tako neko ko se bavi na primer IT i programiranjem nece citati knjige na srpskom vec iskljucivo na engleskom i za posao ce mu trebati iskljucivo engleski itd

Ja se ne secam kada sam zadnji put citao knjigu u papirnom obliku... i vise ih ni ne kupujem u papirnom obliku - samo u elektronskom.:mrgreen:

Secam se da je Miodrag Kuzmanovic u nekoj svojoj kolumni u Svetu kompjutera poceo da koristi srpska imena za mitska bica iz epske fantastike i ne mogu da nadjem ali prepuno je imena tipa celovuk, osvetogrdnik i tako tih naziva donekle slicnim staroslovenskoj mitologiji

Ima ko se bavi i srpskim jezikom u ovo vreme globalizacije, ali ipak je najbitnije da se razumemo, slazem se.:)

Tako je,bukvalno sve rechi iz svih jezika potichu upravo iz grchkog i latinskog,tkd ni ne postoje izvorno srpske iki izvorno beloruske nemachke i kojekakve druge rechi
Nema nishta jadnije no busati se u "svoju" naciju kulturu itd jer to nishta nije TVOJE nego je nasledjeno/ukradeno/preuzeto iz prethodnih kultura itd
Tj jedino jadnije je osecati ponos zbog nekog lika koji je prebacio lopticu preko mrezhe a ti nemash bukv nikake veze s njim chak ti ni rodjak nije

Ako pogledas engleski to je sve naturalizovan latinski i grcki dok su te kulture bile dominantnije.

Cim su se Pillars of Earth pomerila ka engleskom govornom podrucju postalo je prirodno da oni koji su nosioci naucno-tehnoloskih inovacija i dostignuca budu dominantni i u govoru

Tako neko ko se bavi na primer IT i programiranjem nece citati knjige na srpskom vec iskljucivo na engleskom i za posao ce mu trebati iskljucivo engleski itd

Ja se ne secam kada sam zadnji put citao knjigu u papirnom obliku... i vise ih ni ne kupujem u papirnom obliku - samo u elektronskom.:mrgreen:

Secam se da je Miodrag Kuzmanovic u nekoj svojoj kolumni u Svetu kompjutera poceo da koristi srpska imena za mitska bica iz epske fantastike i ne mogu da nadjem ali prepuno je imena tipa celovuk, osvetogrdnik i tako tih naziva donekle slicnim staroslovenskoj mitologiji

Ima ko se bavi i srpskim jezikom u ovo vreme globalizacije, ali ipak je najbitnije da se razumemo, slazem se.:)

valjda je i nemacki bio dominantniji u nekoj fazi kod nas ili u vojvodini a ovo je neki poluzargon

Jako velika shteta..dal je neko reko faca ili lice..jbt chime se neki ljudi bave
jbt kako su neki ljudi nervozni...pa su još i nepismeni

- - - - - - - - - -

Onjegin, hvala na iscrpnom odgovoru...volim što si pristojan :zag:

Back