STECENA glupost i kako je se resiti

Glupost je neunistiva - Kud Idijoti

Bilo je, zauvijek proslo
I hocemo, trudimo nanovo sve
Niko se ne zeli sjecati
Kako je sve izgledalo ranije
Glupost je neunistiva, neunistiva, neunistiva

Danas je vrijeme ovakvo
A sutra ce biti drugacije
A mi smo ljudi bez muda
I bas me zato nista ne iznenaduje

Ostale su samo sjene
Glupost je ipak pobijedila
Ostali su neki junaci
Sreca i sloboda u lancima

Prosto je..
ne treba se cak ni osvrtati na ovakve poruke dobronamernih ljudi..bar ne previse..ukoliko ne zelimo da nam kompleksi zagospodare zivotom..
Dakle..mislim da je rec KONCENTRACIJA vrlo vazna rec u prevazilazenju ovog problema svetskih razmera..

*Koncentracija nije osobina koja je uvek i u svako vreme prisutna. To je sposobnost koja u posebnoj meri zavisi od situacije. Koncentracija se može naučiti i mora se vežbati, kao sve ostalo što čovek želi dobro da savlada. Nekoncentrisano ponašanje nastaje usled nedostatka zainteresovanosti za nešto, događaja koji odvraćaju pažnju, umora, bolesti, bola, ili fizičke i psihičke onesposobljenosti.*
Svi smo mi dobrim delom neskoncentrisani iz mnogo LICNIH razloga..sto nije dovoljno dobro opravdanje za OPSTE prisutnu..doduse neregistrovanu na pravi nacin, tj. strucnim okom nevidljivu bolest zvanu INERTNOST..vrlo opasnu po ogroman broj ljudi danas (izuzimam samo ljude koji su trenutno zivotno ugrozeni..na bilo koji nacin..)..

Šta vi mislite o tome? Zašto pametni i sposobni mladi ljudi nemaju motiv da se u nešto ulažu, da se na nešto "lože", da uče, da se razvijaju...zašto "bleje", zašto su lenji?

..ja bih dodala pitanje..
zasto ljudi toliko beze od RAZGOVORA na teme od zivotne vaznosti za sve nas..uopste..?

Back