Statisticki

Ko ne može sam sa sobom što bi se drugi mučili, ko ume sa sobom da izađe na kraj znaće i drugima to da omogući. A retko ko ima ideju šta bi i kako bi, nego lupamo tako svašta da ne bude kako nešto ne znamo. Očekivati od drugih da budu ono što mi ne znamo šta ni kako ali ako može odmah i bez pogovora je samo faza u razvoju ličnosti koju treba prevazići.
gledano, od 8 milijardi ljudi, neko bi morao da ume da izadje s vama na kraj, kolika god da ste budala, zar ne?
Da ne otvaramo novu temu, moze ovde
O promenama i menjanju. Moja baba govorila da se samo budala ne menja. Ali ako promena nije zeljena i samoinicijativna, onda je nasilje,koliko god bile namere dobre.
Plus mi je :rotf: to opstevazece teorijsko, da nacelno zene zele da menjaju muskarce. U praksi to izgleda tipa 80% zena koje su se podredile, zrtvovale svoje ja, da bi ispunjavale necije ideje o tome sta treba da budu.
O odnosu prema zenama, kao statusnom simbolu, predmetu koji treba da ispunjava odedjene uloge, koje, vec po nahodjenju, drugom prilikom.
Menjam sebe zbog i radi sebe!Ne želim da menjam druge, ponajmanje muškarca jer njih posmatram kao sex objekat(šalim se, naravno).Mislim da nas okolnosti i životne situacije najviše oblikuju i menjaju. Tu može doći do onih bitnijih promena. U suštini,ono što čini našu bit je svakako porodica.I ta "bit" nas prati do kraja života. Često kao kočnica za neke stvari koje bi uradili jer nam se eto može ali odustanemo na kraju... itd.

Menjam sebe zbog i radi sebe!Ne želim da menjam druge, ponajmanje muškarca jer njih posmatram kao sex objekat(šalim se, naravno).Mislim da nas okolnosti i životne situacije najviše oblikuju i menjaju. Tu može doći do onih bitnijih promena. U suštini,ono što čini našu bit je svakako porodica.I ta "bit" nas prati do kraja života. Često kao kočnica za neke stvari koje bi uradili jer nam se eto može ali odustanemo na kraju... itd.
Zanimljivo,što si spomenula baku.Te žene su bile mudrije i daleko pametnije od ovih ovdašnjih.

Brate citiraš sama sebe :lol: A i da dodam kako u svakoj šali ima malo (više) zbilje.

Na koju porodicu misliš? Primarnu iz koje potičemo ili onu koju zasnivamo sa budalom koja bi da se okuša sa i protivu nas?

Prevazilaženje okvira zadatih iskustvom iz primarne porodice je takođe deo odrastanja. Naučiš da prepoznaš i zadržiš dobro, odbaciš loše. 'Dobro' i 'loše' kao uslovne odrednice, svak ima svoje viđenje istog. Mada uvek lakše da (ne) zvoca kao njegova majka / (ne) pije kao njen tata i nema glava da boli.

Back