Staro za novo

Sakupljam stare i zaboravljene,
u trenutku suvišne i uzaludne,
važne ali ne izgovorene reči
izbledele od čekanja.

Kao staro gvožđe na otpad
predaću u zamenu za nove,
neupotrebljene, sjane,
k’o zlatan zub što osmeh krasi.

Nosiću ih u iskrici oka,
da zablistaju kad stignu vremena
ona, koja će biti za njih,
kao duga da oboje svod.

LJILJA MMM;bt238019:
Ooooo sakupljačice reči
dobro veče :zag:
Reči su lek
kad ih kaže neko u duši mek :)

e sad, ovo za zlatan zub baš ne znam
može, ako baš insistiraš
nisam znala da na zlato preferiraš :zcepanje:

Sve reci izostavljene u prostoru i vremenu, cekaju svoj trenutak :)
Zlato, sjaj ima ali tek vreme mu pravu patinu vrednosti da ;)

...ma lepo ti umilno , gotovo spasilački poješ...gotovo da čovek poveruje u suvišnost tih svojih starih reči / idela / ljubavi / strmljenja - štali se već tu sve sakupilo...no hvala lepo...stvar ta , nije za prodaju , trampu ili pak skladištenje u tuđe trezore...nek skonča samnom...nek istrune...kad nije bila za svetlost ovog sveta , nek trune u mojoj duši u meni - samnom...još samo mi to osta...to neizgovoreno , sakriveno od zla / pokvarenosti / ništavila...neka !... neka !...to sam "JA"....ono malo "JA" ...ono što u ovom svetu nema nikakve vrednosti , jer nije po njegovom aršinu...neka , neka sam sam sebi...nisam na prodaju - još jednom hvala lepo....moj naklon Gospo !

123loncar;bt238079:
...ma lepo ti umilno , gotovo spasilački poješ...gotovo da čovek poveruje u suvišnost tih svojih starih reči / idela / ljubavi / strmljenja - štali se već tu sve sakupilo...no hvala lepo...stvar ta , nije za prodaju , trampu ili pak skladištenje u tuđe trezore...nek skonča samnom...nek istrune...kad nije bila za svetlost ovog sveta , nek trune u mojoj duši u meni - samnom...još samo mi to osta...to neizgovoreno , sakriveno od zla / pokvarenosti / ništavila...neka !... neka !...to sam "JA"....ono malo "JA" ...ono što u ovom svetu nema nikakve vrednosti , jer nije po njegovom aršinu...neka , neka sam sam sebi...nisam na prodaju - još jednom hvala lepo....moj naklon Gospo !
:kpozdrav:
Nosiću ih u iskrici oka,
da zablistaju kad stignu vremena
ona, koja će biti za njih,
kao duga da oboje svod.
:bye:

Back