- Poruka
- 9.849
Verujem da ovo i dalje radi, i da je dobar nacin za sticanje kondicije.kakva god da je ideja postavite ovde, verujem da ima razlicitih pristupa za kondiciju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ја сам једно вријеме редовно радио ову вјежбу, само са челичном цијеви и једном руком, али му дође на исто. Много ојача хват и подлактице, али нема толико везе са снагом ударца, колико са снагом у клинчу, и кад се треба чупати са ривалом.
Mislio sam na bolji zamah bokenom na treningu, ne na udar rukom.Posle 5 kg težine boken je kao pero.
Posao radi i neka šipka, mada mislim da je predmet konusnog oblika bolji jer glavna težina specifičnije opterećuje ruke.
Otprilike nešta slično razlici između držanja drške bučice i držanja drške kettlbell-a, iste težine.
Ovaj fazon:
![]()
Usput, pade mi na pamet, ketllbell bi se mogao iskoristi, oni manje težine, umesto bučica za uvežbavanje pravolinijskih udaračkih tehnika u boksu, karateu.Više opterećuje zglob i vežbač ne mora toliko da pazi da se ne odalami diskom bučice u rebra.
Ima da se kupe oni tegici sa peskom, kao za noge sto idu, e tako ovi za ruke i imaju otvor da prodje palac ruke i onda obmotas oko ruke i zalepis, ispadne ako da imas rukavice, a zapravo je teg sa peskom, odlicno za udaranje. Mada ja to ne koristim, mnogo mi je lako, pa vezbam sa bucicama u rukama.
Nista time necete dobiti. Bucice su i dalje najbolji rekvizit. neki rade i sa gumama, ali one umeju da vracaju ruku tako da stvaraju lazni osecaj.
A sto se tice jacanja udarca... Sipka za benc, nabijete u cosak i stavite nekih 10kg na vrh i ispucavas udarac iz celog tela.