Stari sistemi za kondiciju

• Začetnik teme Začetnik teme PLP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Suburito, oko 5 kg.

Nekoliko stotina puta dnevno i podlaktice ko u ovog lika, a udar ko grom.

tanren.jpg

Poslednja izmena:
Ја сам једно вријеме редовно радио ову вјежбу, само са челичном цијеви и једном руком, али му дође на исто. Много ојача хват и подлактице, али нема толико везе са снагом ударца, колико са снагом у клинчу, и кад се треба чупати са ривалом.

Ја сам једно вријеме редовно радио ову вјежбу, само са челичном цијеви и једном руком, али му дође на исто. Много ојача хват и подлактице, али нема толико везе са снагом ударца, колико са снагом у клинчу, и кад се треба чупати са ривалом.

Mislio sam na bolji zamah bokenom na treningu, ne na udar rukom.Posle 5 kg težine boken je kao pero.
Posao radi i neka šipka, mada mislim da je predmet konusnog oblika bolji jer glavna težina specifičnije opterećuje ruke.
Otprilike nešta slično razlici između držanja drške bučice i držanja drške kettlbell-a, iste težine.

Ovaj fazon:

kettlebell_workout.jpg

Usput, pade mi na pamet, ketllbell bi se mogao iskoristi, oni manje težine, umesto bučica za uvežbavanje pravolinijskih udaračkih tehnika u boksu, karateu.Više opterećuje zglob i vežbač ne mora toliko da pazi da se ne odalami diskom bučice u rebra.

Poslednja izmena:
Згибови и мртво дизање су алфа и омега у својим категоријама, вјежби са тежином тијела и оних са теретом. Међутим, из мог искуства, а и искуства познаника, знам да слабији хват (који углавном прати и недовољна снага подлактица) могу бити камен спотицања код, нпр. мртвог дизања, кад рад са мањим теретима нема ефекта, а рад са тежим није могућ, баш из наведених разлога. Ту добро дођу вјежбе попут ове са горе приказаним палијама, или цијевима, као у мом случају. Ти објекти нису одвећ тешки, али су кабасти и манипулација њима даје бољи ефекат него дизање вишеструко већих тежина тегова (чија маса је компресована на мањој површини, што им је у неким случајевима предност, али некад и мана).

Хамер прегиб је, колико видим, вјежба за бицепс, а за уже не знам тачно шта мислиш. Ако се ради о навлачењу ужета и сл, то су такође добре вјежбе, било са партнером, било да се вуче неко теже ауто, комби и сл.

Mislio sam na bolji zamah bokenom na treningu, ne na udar rukom.Posle 5 kg težine boken je kao pero.
Posao radi i neka šipka, mada mislim da je predmet konusnog oblika bolji jer glavna težina specifičnije opterećuje ruke.
Otprilike nešta slično razlici između držanja drške bučice i držanja drške kettlbell-a, iste težine.

Ovaj fazon:

kettlebell_workout.jpg

Usput, pade mi na pamet, ketllbell bi se mogao iskoristi, oni manje težine, umesto bučica za uvežbavanje pravolinijskih udaračkih tehnika u boksu, karateu.Više opterećuje zglob i vežbač ne mora toliko da pazi da se ne odalami diskom bučice u rebra.

Ima da se kupe oni tegici sa peskom, kao za noge sto idu, e tako ovi za ruke i imaju otvor da prodje palac ruke i onda obmotas oko ruke i zalepis, ispadne ako da imas rukavice, a zapravo je teg sa peskom, odlicno za udaranje. Mada ja to ne koristim, mnogo mi je lako, pa vezbam sa bucicama u rukama.

Ima da se kupe oni tegici sa peskom, kao za noge sto idu, e tako ovi za ruke i imaju otvor da prodje palac ruke i onda obmotas oko ruke i zalepis, ispadne ako da imas rukavice, a zapravo je teg sa peskom, odlicno za udaranje. Mada ja to ne koristim, mnogo mi je lako, pa vezbam sa bucicama u rukama.

Nisam znao hvala na infou.Ipak sa svim sredstvima opterećenja koja uključuju zglobove oprez! Vrećicama sa peskom za ruke ili noge, bučicama itd, izvoditi pokret vrlo sporo.Brzo izvođenje može imati zaista zastrašujuće rezultate u vidu ozbiljnih oštećenja.

Nista time necete dobiti. Bucice su i dalje najbolji rekvizit. neki rade i sa gumama, ali one umeju da vracaju ruku tako da stvaraju lazni osecaj.

A sto se tice jacanja udarca... Sipka za benc, nabijete u cosak i stavite nekih 10kg na vrh i ispucavas udarac iz celog tela.

Back