Stari roditelji

i ti ces postati zadrta i vec sad neces da ti se neko muva po kuci,bitno da se pohvalis kako imas da im platis dom i dadilje,brao uspela si u zivotu

Misliš na ovo kad su bili u poseti, trebalo je da ostanu mesec dana zakazala sam i kod doktora ovde, oni pobegli posle 5 dana
Naprotiv, volimo kad nas neko poseti, svekrva svekar sestra mm sa decom dolaze i budu tu koliko god hoće

Ово као да пише моја ћерка кад буде имала 27 година.

Ја ћу таман имати 65, муж 68, и уопште не бих волела да размишља на овај начин.

Биће ми битно само да она буде срећна, где год била, и да не осећа нити обавезу, нити грижу савести што није са нама.

Волела бих да доживим те године, да је видим као самосталну особу, али не и да јој будем камен око врата.

Мислим да ћу крити од ње кад будем болесна ако је далеко.

Чему то балављење, ми смо болесни, ми смо стари, ми смо сами...

Јел' треба да остави све и да буде са нама док ми не скончамо?

Јао, не дао Бог да буде овако везана за нас... јадно дете.

Ziveo ovde gde ja zivim jedan stari Madjar....

Pobegao od komunizma 1956. godine...Profesor...

Ceo zivot je radio kao taksista...

Na kraju, posto nikoga nije imao, otisao je u dom...

Meni ga je bilo zao i po nekada sam mu odneo keksa ili koju narandzu....

A on mi jednom rece: "Gospodine Blajbi, nemojte mi vise nista donositi...."

"Zasto?" zacudim se ja....

"Zato sto vi, cim izadjete, ivi sto nas cuvaju mi OTMU sto ste mi vi doneli..."

"Ma ko ti otme Anchi" probudi se ludi Srbin u meni "Kazi mi da odem i da sredim tu stvar!"

"Ne, ne, nemojte nipoosto...Vi cete otici, a ja cu ostati...pa ce me posle jako TUCI..."

Nisam, na n jegovu zelju nista uradio...

Ubrzo je Anchi umro...Niko ne zna gde je sahranjen, njih samo bace u zajednbicku grobnicu...

Ali, i danas zalim sto ga tada nisam doveo da zivi do smrti kod mene kuci...Ima dosta mesta...

Ово као да пише моја ћерка кад буде имала 27 година.

Ја ћу таман имати 65, муж 68, и уопште не бих волела да размишља на овај начин.

Биће ми битно само да она буде срећна, где год била, и да не осећа нити обавезу, нити грижу савести што није са нама.

Волела бих да доживим те године, да је видим као самосталну особу, али не и да јој будем камен око врата.

Мислим да ћу крити од ње кад будем болесна ако је далеко.

Чему то балављење, ми смо болесни, ми смо стари, ми смо сами...

Јел' треба да остави све и да буде са нама док ми не скончамо?

Јао, не дао Бог да буде овако везана за нас... јадно дете.

Odlično razmišljanje.

Posle ovog posta vidiš koliko ima emocionalno nezrelih ljudi, a imaju godina života.

Ма, то су Блајби домови у Венецуели, код нас су домови дивни.

Шалу на страну, више бих волела и тај дом него да дете прикопчам за себе.

Колико ће ми, уосталом, у тим годинама бити потребно?

- - - - - - - - - -

Odlično razmišljanje.

Posle ovog posta vidiš koliko ima emocionalno nezrelih ljudi, a imaju godina života.

Ја сам емоционално незрела?

Ма, то су Блајби домови у Венецуели, код нас су домови дивни.

Шалу на страну, више бих волела и тај дом него да дете прикопчам за себе.

Колико ће ми, уосталом, у тим годинама бити потребно?

- - - - - - - - - -

Ја сам емоционално незрела?

Ne, nisam završio post do kraja. Mislio sam na neke prethodne postove, a za tebe ostaje prva rečenica iz mog prethodnog posta.

Ziveo ovde gde ja zivim jedan stari Madjar....
U našem domu sasvim sigurno nije tako!

Lično nisam u domu samo zato što ne podnosim duvanski dim a u Srbiji se bilo kakva zabrana pušenja nigde ne poštuje. Inače osim toga u domu mi je bilo odlično!

Da se poštovala zabrana pušenja u sobama i njhovim sastavnim delovima, i dalje bih bio tamo.

Nas novosadski najveci i najbolji dom.odneses kremu,sutra je nema,odneses dva tetrapaka mleka ,oba sutra nema...sestre kradu na ocigled ljudi
Pogotovu od onih starih koji samo leze i cekaju da umru

Nas novosadski najveci i najbolji dom.odneses kremu,sutra je nema,odneses dva tetrapaka mleka ,oba sutra nema...sestre kradu na ocigled ljudi
Pogotovu od onih starih koji samo leze i cekaju da umru
Deluje mi neverovatno. Ako imaš takva iskustva prijavi to (najbolje u pismenoj formi).

U našem je domu bila zaposlena žena koja je pozajmila od korisnika neku beznačajnu sumu novca. Čim se to saznalo dobila je otkaz! (Pošto je dobila otkaz ne znam da li je i vratila.)

Back