Stare uspomene obnovile četničko američko savezništvo u srbiji.

• Začetnik teme Začetnik teme iig
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
"Само четири народа су у Другом светском рату, пропорционално броју становника, платила цену више од Срба, нагласио је председник."

Која четири народа?
Ова изјава Вође није баш јасно дефинисана, јер ако се гледа из данашњег угла и граница, има бар 5 бивших совјетских република које процентуално имају веће губитке од нас.

Ова изјава Вође није баш јасно дефинисана, јер ако се гледа из данашњег угла и граница, има бар 5 бивших совјетских република које процентуално имају веће губитке од нас.
Рекао је "народа". Јесу балтичке државе имале велике губитке становништва, али не знамо колики је удео Јевреја у том броју, а сигурно је велики. Можемо претпоставити да су они народ број 1 по губицима у ДСР. Сад ме занима како листа иде даље.

Рекао је "народа". Јесу балтичке државе имале велике губитке становништва, али не знамо колики је удео Јевреја у том броју, а сигурно је велики. Можемо претпоставити да су они народ број 1 по губицима у ДСР. Сад ме занима како листа иде даље.
И тај термин је доста упитан, јер ево пре само 2 седмице, Колндица рече да је ''хрватски народ'' највише допринео антифаштистичкој борби, а знамо обојица који је био етнички састав тог ''народа''.

И тај термин је доста упитан, јер ево пре само 2 седмице, Колндица рече да је ''хрватски народ'' највише допринео антифаштистичкој борби, а знамо обојица који је био етнички састав тог ''народа''.
Хрватски народ је по њима народ који припада Социјалистичкој републици Хрватској, тј. живи на тој територији. Они нису чули за демократију и стављају АВНОЈ-евске границе изнад декларација УН.

Што се тиче Колинде не би ме чудило да је имала у глави НДХ, тако да је њена изјава потпуно тачна. Да нису изнедрили тако болестан клерофашистички режим, сигурно не би била ни тако јака антифашистичка и антихрватска борба.

Хрватски народ је по њима народ који припада Социјалистичкој републици Хрватској, тј. живи на тој територији. Они нису чули за демократију и стављају АВНОЈ-евске границе изнад декларација УН.

Што се тиче Колинде не би ме чудило да је имала у глави НДХ, тако да је њена изјава потпуно тачна. Да нису изнедрили тако болестан клерофашистички режим, сигурно не би била ни тако јака антифашистичка и антихрватска борба.
Да, али ево шта је Вучић изјавио пре тога:

Срби су, подвукао је, подизали партизанске устанке у Хрватској, БиХ, Србији, и то је доказ колику је Србија платила цену у борби приотв фашизма. Само четири народа су у Другом светском рату, пропорционално броју становника, платила цену више од Срба, нагласио је председник.

Не знам шта је са овим хтео да каже, прво да су Срби као народ дизали устанке на овим територијама, а онда прича колику је цену Србија платила.

Добро, незгодно је причати о територијама, када оне нису постојале као такве за време ДСР. Краљевина је била окупирана и подељена на окупационе зоне. Факат је да су у Краљевини Срби поднели највећи део борбе против фашизма. Не својим избором, и није то била борба против фашизма колико против клерофашизма. Наравно, ако се изузму јеврејске жртве које нису ни стигле да се боре. Не знам колико је процентуално Рома страдало.

Србија и Америка, и у Првом, а и у Другом светском рату, али и након тога су имали врло добре и позитивне односе. На пример, огроман број Срба борио се у америчкој војсци и то су били амерички ратни хероји. Ево, има и књига о томе:

srbi_americki_ratni_heroji_vv.jpg

1568563254801.jpeg

То су цењени и поштовани људи и дан данас у САД. Па онда Никола Тесла и многи знаменити Срби, којима се ми данас дичимо, су заправо у Америци достигли своје највеће всине. То треба знати и на томе треба инсистирати и Вучићу се може свашта замерити, али са једном његовом реченицом на овом скупу се слажем ,,Нећу да водим Србију која је непријатељ са Америком". Зато морамо инсистирати и на оним позитивним странама односа наше две земље.

Добро, незгодно је причати о територијама, када оне нису постојале као такве за време ДСР. Краљевина је била окупирана и подељена на окупационе зоне. Факат је да су у Краљевини Срби поднели највећи део борбе против фашизма. Не својим избором, и није то била борба против фашизма колико против клерофашизма. Наравно, ако се изузму јеврејске жртве које нису ни стигле да се боре. Не знам колико је процентуално Рома страдало.
Не знам баш, ако гледаш на Краљевину Србију као ону целину пре Првог светског рата, онда није.

Од пада Ужичке републике до Београдске операције највише борби се водило на територијама данашње БиХ и Хрватске и највише цивилних жртава је ту било, јер је спроведен геноцид над Србима.

Зато кажем, дало би се расправљати о овој изјави. Сасвим је легитимно рећи да су Срби као народ платили највећу цену на просторима Југославије, јер јесу.

Настаје проблем са овим детаљом држава Србија, јер те територије никада нису биле у саставу Србије.

Значи у том случају стрељање ђака у Крагујевцу спада под ту жртву, али спаљивање Срба у Глинској цркви не.

Србија и Америка, и у Првом, а и у Другом светском рату, али и након тога су имали врло добре и позитивне односе.

Сев док САД није толико одступила од изворне политике отаца оснивача, да је раскид постао неминован.

Сев док САД није толико одступила од изворне политике отаца оснивача, да је раскид постао неминован.
Ја бих пре рекао да је овдашње руководство дебело одступило од изворне политике, јер је решило да цео народ жртвује зарад одбране једна пропале идеологије. Злободан Милошевић је жртвовао Србе да би бранио комунизам и своју сопствену власт.

Није САД одмах стартовала са антисрпском политиком, то се десило тек онда кад је Милошевић свуда радио против САД и њених циљева и интереса. Најгоре је што је то радио у име Срба и Србије.

Не знам баш, ако гледаш на Краљевину Србију као ону целину пре Првог светског рата, онда није.
Не не, причам о територији Краљевине Југославије.

Од пада Ужичке републике до Београдске операције највише борби се водило на територијама данашње БиХ и Хрватске и највише цивилних жртава је ту било, јер је спроведен геноцид над Србима.
Да, управо зато.

Зато кажем, дало би се расправљати о овој изјави. Сасвим је легитимно рећи да су Срби као народ платили највећу цену на просторима Југославије, јер јесу.
Па тај део ме и занима. Ми знамо проценат за први светски рат, али не знам за други. Колико је процената Срба страдало током ДСР?

Настаје проблем са овим детаљом држава Србија, јер те територије никада нису биле у саставу Србије.
Значи у том случају стрељање ђака у Крагујевцу спада под ту жртву, али спаљивање Срба у Глинској цркви не.

Сви спадају у ту жртву. Реч је о народима и не треба се упуштати у помињање граница.

На шта је Вучић мислио кад је рекао Србија је уиптно и то нема везе са овим процентом. Факат је да је Србија могла да изгледа другачије да се другачије понела у ДСР, да су се другачије договорили у Техерану, да се другачији аранжман направио са Хитлером, итд...

Па тај део ме и занима. Ми знамо проценат за први светски рат, али не знам за други. Колико је процената Срба страдало током ДСР?

Ја сам налазио само податке за целокупну територију Југославије, без истицања народности.

Било би занимљиво то детаљније истражити, сигурно има разних извора где би се то могло отприлике ''пребројати''.

Ја сам налазио само податке за целокупну територију Југославије, без истицања народности.

Било би занимљиво то детаљније истражити, сигурно има разних извора где би се то могло отприлике ''пребројати''.

Ето, стално причамо о другом рату на пдф Историја, а нисмо о томе никад.

Стално причамо о другом рату на пдф Историја, а нисмо о томе никад.
Не знам, нисам превише на Историји, некада свратим кратко.

Ја сам био отворио ону тему о ДСР, додуше, збирну, више за дешавања ван Југе.

Међутим, број квалитетних учесника је драстично опао тамо, стога и моја мотивација да кружим пдф-ом, што ми је жао.

Не волим када се о историји расправља у рекла/казала маниру.

Не знам, нисам превише на Историји, некада свратим кратко.

Да, пдф ДСР је баш постао место за спамовање и препуцавање. Слабо се квалитетно размењују информације и критички анализирају догађаји да би то имало смисла за оне који хоће нешто да науче из Историје.

Back