Starateljstvo

formalno, znaci da je pas cipovan na ime odredjene osobe koja se vodi kao njegov staratelj, prakticno, ta osoba brine najvise o njemu (znaci, hrani ga, vakcinise, sterilise/kastrira x)

Sterilizacija, redovna vakcinacija i tretiranje protiv parazita, hranjenje, ciscenje od parazita, povremeno ciscenje povrsina koje pas eventualno zaprlja, a zakon kaze, i snosenje odgovornosti ako pas nekoga napadne, ujede isl.

Zasto, da nisi mala problema sa nekim?

prvo, ako vec trazis misljenje, bilo bi ok da i ti napises zasto pitas. meni tvoja poslednja recenica ne deluje uopste dobronamerno, tj.deluje mi kao da si jedna od onih osoba koja ne podnosi napustene pse... ako sam stekla pogresan utisak, a nemas pojma koliko se nadam da jesam, jer takve ljude ne mogu da smislim, ispravi me...

drugo, ja nisam staratelj, ali planiram da budem kad se zaposlim, jer sad nemam sredstava za to, tako da jedino sto mogu je da te pse nahranim, napojim i da finansijski pomognem drugim starateljima ako ustekam nesto.

Mogla si da nadjes moje ranije postove pa bi videla...
Staratelj nad dva psa,svadjanje,sa ostatkom bolesnog sveta.Dve keruse,sterilisane,ociscene od spoljasnjih i unutrasnjih parazita,mikrocipovane na mene.Hranjenje svaki dan,sve obaveze koje je mimis napisala.
A pitanje da bi cula ili videla da li se jos neko i ko zabavlja sa takvim stvarima...

e, super i izvinjavam se zbog pogresnog utiska :cvet:
npr, ja znam dosta ljudi u kraju koji sve to rade, samo nije toliko cesto da cipuju pse na svoje ime, a mislim da to nije zbog odgovornosti, nego zato sto trose novac na ono sto je neophodnije za te zivotinje od cipa.
kao sto sam vec napisala, meni je to za svaku pohvalu i planiram isto da radim, samo sto sad nemam sredstava za sve to jer ne zaradjujem.

Ne bi bilo lose da se izjasne i ljudi koji nisu staratelji sta misle o tome,a staratelji koliko pas imaju pod starateljstvom.
Problemi kao i obicno nista vise nist manje...

A, pricaj mi malo o tome... :aha: Mrvici i Krelu sam vise starateljka nego vlasnik, Zabac (Krele) je tetoviran a mozda i cipovan na grad, ja ih hranim i ne dam komsijama (ukljucujuci i mimi's dad) da ih liferuju negde, toliko mogu da postignem finansijski i vremenski. Ali nocas su se pokazali korisno, neko se muvao oko kuce i odustao kad je video da je Mrvica slobodna.

Pa opet, moram da nadjem trajnije resenje za malog Krela.

Back