Starački dom...

Pilgrim

Veoma poznat
Poruka
10.902
Vaše mišljenje...

Da li bi imali srca da roditelje, koji su vas donijeli na ovaj svijet, skinete sa grbače i posaljete na takvo mjesto...?
Razlozi koji bi vas na to naveli su...?

Što mislite o ljudima koji to rade...?

To ti je kao vrtic za stare.

Ko ima uslove moze i da placa domacicu koja bi brinula o starima i ne moras da ih vodis u dom.

Ko kako proceni i naravno uz saglasnost njihovu , ipak su to stariji ljudi koji su vasi roditelji.

Vaše mišljenje...

Da li bi imali srca da roditelje, koji su vas donijeli na ovaj svijet, skinete sa grbače i posaljete na takvo mjesto...?
Razlozi koji bi vas na to naveli su...?

Što mislite o ljudima koji to rade...?
nikada...
nista me ne bi navelo,sigurna sam.

iskreno,ne znam. ajde da razumem one koji imaju obaveza pa rade i ne mogu da se brinu o njima.
a za ostale,ne znam...

takodje nikada...
pokusala bih naci profesionalnu negu koja bi bila kod kuce...
jedini slucaj u kojem mogu da zamislim da neko stavi svoje roditelje u staracki dom jeste da roditelj sam zeli...a i ima i toga...
baka sama, stara, fali joj drustvo...deca u Australiji...sama je trazila da bude tamo...
inace ne...tuga je to...
a sta mislim o takvima koje svoje roditelje trpaju u domove?
da su samoziva bica i nadam se da ce isto zavrsiti...

umesto da trce tamo stariji beze od toga

imaju lekarsku negu , hranu i drustvo.
da trče u staračke domove.. i da đeci i unucima prepišu taj stan ili kuću je li.. da đeca i unuci mogu da prodaju te stanove i kuće i da se bahate po primorju ljeti, da kupuju audije i bmw od babinoga ili djedovog stana dok se oni tamo smaraju u staračkom domu sa nepoznatim ljudima, težak je to život i tamo... ima i takvih slučajeva đe vraćaju dugove .. to je grijeh po meni.. nikad to ne bih uradio..

znam slucaj...kada je osoba strpana u kola i nije joj ni receno gde ide i na koliko...i samo ostavljena u domu...dalekom od kuce...
tako da...
najiskrenije se nadam da ce u ovom ili svim sledecim zivotima ti, takvi ljudi navuci na sebe neku finu karmu...
mislim znam da nece...ali... :)
Karma je realna stvar. Svaki nas cin ima neku posledicu. Cinim dobro i verovatnoca je da cu sevja osecati dobro i da cu stvoriti pozitivnu atmosferu oko mene.
Ako cinim lose, stvaram neprijatelje, prepustam se grehu sve vise i vise i to utice na bilo koji nacin.
Mogu se prejedati i zdravlje mi se narusi. Karma zbog mojih dela. Povredim nekoga, duhovno se razvalim. Ne mora to niko reci, ali znam povsebi taj osecaj krivice kada ne mozes promeniti ucinjeno i izjeda te to. To je karma. Taj bol.

Karma je realna stvar. Svaki nas cin ima neku posledicu. Cinim dobro i verovatnoca je da cu sevja osecati dobro i da cu stvoriti pozitivnu atmosferu oko mene.
Ako cinim lose, stvaram neprijatelje, prepustam se grehu sve vise i vise i to utice na bilo koji nacin.
Mogu se prejedati i zdravlje mi se narusi. Karma zbog mojih dela. Povredim nekoga, duhovno se razvalim. Ne mora to niko reci, ali znam povsebi taj osecaj krivice kada ne mozes promeniti ucinjeno i izjeda te to. To je karma. Taj bol.
neko ko je namerno sposoban da napakosti drugome ne oseca se lose zbog toga...
volela bih da se tu slazemo...ali realnost obicno nije takva...
ljudi su postali ektremno samoziva bica

Mnogo si uvredljivo postavio pitanje. Ljudi se ne strpavaju, nisu stvari.
Moji roditelji nisu bili u domu, majka je umrla rano a otac je bio vitalan do zadnjih mjesec dana ali da sam morala, da nije bilo drugog načina ko zna.
Kad treba da ostaviš samog statog čovjeka koji je dementan, bolestan i u tom stanju opasan i za sebe i druge dom je najbolja opcija.

da trče u staračke domove.. i da đeci i unucima prepišu taj stan ili kuću je li.. da đeca i unuci mogu da prodaju te stanove i kuće i da se bahate po primorju ljeti, da kupuju audije i bmw od babinoga ili djedovog stana dok se oni tamo smaraju u staračkom domu sa nepoznatim ljudima, težak je to život i tamo... ima i takvih slučajeva đe vraćaju dugove .. to je grijeh po meni.. nikad to ne bih uradio..
eto , uzivaju i oni matori i djeca

Мајку сам послао у Београд у дом,одсечена јој је нога због шећера. Буквално сем Београда,у целој Србији немаш дом за тако тешке случаје. Треба компликована нега,лекови,пелене и тако даље и тако ближе. Да не причамо о томе да у целој Србији имаш тек нешто више од 500 регистрованих домова у министарству здравља,а све остало на црно и са никаквом медицинско стручним особљем. Скупо је до зла Бога у случају моје мајке,хиљаду евра сваки месец,али не жалим. Око ње увек мора да буду бар две сестре.

Moja kćerka je prije par dana imala pokušaj obećanja da ja nikad neću u dom. Nisam joj dala da završi niti da sebi to obeća. Baš smo imale raspravu i rekoh joj da nastavljamo razgovor kad bude imala djecu. Ne želim da obeća nešto i da se poslije loše osjeća.

takodje nikada...
pokusala bih naci profesionalnu negu koja bi bila kod kuce...
jedini slucaj u kojem mogu da zamislim da neko stavi svoje roditelje u staracki dom jeste da roditelj sam zeli...a i ima i toga...
baka sama, stara, fali joj drustvo...deca u Australiji...sama je trazila da bude tamo...
inace ne...tuga je to...
a sta mislim o takvima koje svoje roditelje trpaju u domove?
da su samoziva bica i nadam se da ce isto zavrsiti...

А шта ако родитељ није у стању да расуђује а целодневно старање о њему уништава живот и здравље целе породице.
Јако плитко размишљаш, види се да немаш искуства са таквим стварима. Ја имам.

А шта ако родитељ није у стању да расуђује а целодневно старање о њему уништава живот и здравље целе породице.
Јако плитко размишљаш, види се да немаш искуства са таквим стварима. Ја имам.
Na zalost imam. Kao sto sam napisala...nadje se nega.
Jedino da bas treba medicinska pomoc, aparati i tome slicno sto nije moguce obezbediti u kucnim uslovima.

Back