Stara muska, zenska imena :D :D :D

• Začetnik teme Začetnik teme Bix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ja imam staro,gotovo sasvim arhaicno ime.I naravno da sam ponosna na njega.Ime je energija i mnogo toga određuje u zivotu.A skracivanje i slijeđenje tuđeg duha nikako nije dobro.Ni u kom pogledu.Kao ni suludi feminizam sa duplim prezimenima kod udatih gospođa......

Da,,bas tako :) Stara imena imaju jacinu, dubinu, znacenje, taj smek kako bi ja rekla nekih vremena :) Tj, mirisu posebnoscu :)
Slazem se da takodje da zene po udaji kad nose dva prezimena,,,u fazonu sam sta vam to znaci??!!
Jer ako se udajes primas svoj dom, svog muza i cinite celinu, zajednicu,,, a ovako po meni su one "delimicno"udate posto same sebi vec brak osudjuju unapred na propast ne uzimanjem Muzevljevog prezimena ili dodavanjem,,, kao da vape i ceznu za devojastvom ili mozda necim novim posle tog braka...
kao Isto i kad bracni drugovi zive zajedno a svako za sebe gradi zivi,,u smislu ona nece da sa muzem kuci,,jer hoce na ocevinu da se vrati,,, i da kuci,,zar to nije razlucivanje,,razdor,,,, itd...
Zaista je malo pravih patrijahalnih porodica gde je muz stub i tvrdjava a zena podrska i gde se sve zajedno i za celinu radi i gradi i sam odnos da je takav u zajednistvu.
Ako nam porodica pukne ,,gotovi smo,,jer porodica je osnov svega, porodica je domaca crkva...
I ovih dana pogotovu videvsi javno sta se desava sa srednjoskolcima koliko su brutalni i u opste i osnovci isto je to sve,,koliko nekoga pretuku i sav uzas taj,,, samo govorim vaspitavajte decu jos u trudnoci, cim ih ugledate , svaki dan bavite se njima kvalitetno,, pare ne resavaju problem,,tako sto ce te im kompezovati ljubav i vaspitanje kroz pare... nek nam je Bog u pomoc

Da,,bas tako :) Stara imena imaju jacinu, dubinu, znacenje, taj smek kako bi ja rekla nekih vremena :) Tj, mirisu posebnoscu :)
Slazem se da takodje da zene po udaji kad nose dva prezimena,,,u fazonu sam sta vam to znaci??!!
Jer ako se udajes primas svoj dom, svog muza i cinite celinu, zajednicu,,, a ovako po meni su one "delimicno"udate posto same sebi vec brak osudjuju unapred na propast ne uzimanjem Muzevljevog prezimena ili dodavanjem,,, kao da vape i ceznu za devojastvom ili mozda necim novim posle tog braka...
kao Isto i kad bracni drugovi zive zajedno a svako za sebe gradi zivi,,u smislu ona nece da sa muzem kuci,,jer hoce na ocevinu da se vrati,,, i da kuci,,zar to nije razlucivanje,,razdor,,,, itd...
Zaista je malo pravih patrijahalnih porodica gde je muz stub i tvrdjava a zena podrska i gde se sve zajedno i za celinu radi i gradi i sam odnos da je takav u zajednistvu.
Ako nam porodica pukne ,,gotovi smo,,jer porodica je osnov svega, porodica je domaca crkva...
I ovih dana pogotovu videvsi javno sta se desava sa srednjoskolcima koliko su brutalni i u opste i osnovci isto je to sve,,koliko nekoga pretuku i sav uzas taj,,, samo govorim vaspitavajte decu jos u trudnoci, cim ih ugledate , svaki dan bavite se njima kvalitetno,, pare ne resavaju problem,,tako sto ce te im kompezovati ljubav i vaspitanje kroz pare... nek nam je Bog u pomoc

One koje uzmu samo muževo prezime se ne razvode? I šta ti to znači ako se udaješ primaš svoj dom, svog muža? I on ako se ženi prima svoju ženu, pa već ako mu je stalo da imaju isto prezime zašto on ne promijeni? Po zakonu su sve opcije moguće i zašto nekome smeta ako žena koristi svoje zakonske mogućnosti? Kao što sam već nekoliko puta pisala, porodicu čine odnosi u njoj, a ne prezime.

One koje uzmu samo muževo prezime se ne razvode? I šta ti to znači ako se udaješ primaš svoj dom, svog muža? I on ako se ženi prima svoju ženu, pa već ako mu je stalo da imaju isto prezime zašto on ne promijeni? Po zakonu su sve opcije moguće i zašto nekome smeta ako žena koristi svoje zakonske mogućnosti? Kao što sam već nekoliko puta pisala, porodicu čine odnosi u njoj, a ne prezime.

Zbog duhovnih zakona Stela.Nomen est omen-to valjda znas.

danas se razvode i jedni i drugi nema pravila,,ali govorimo o tome da treba da se cuva i odrzi patrijahalnost i nesto sto je vekovima tako,,zena treba da uzima prezime muza ,iz postovanja, ljubavi,,iz zelje majku mu,,, kakva je to sad moda zadrzati svoje,,, ili dodavati 2 prezimena,, sta to znaci,, znaci egoizam,,voli samo sebe,,, raspad je na samom pocetku vec na vidiku. A posle ako se pridodaju i ovo svako zivi zasebe, gleda sebe, kuci za sebe,,, i td... raspad na vidiku...

Ne slažem se ni sa čim. Mislim da treba da urade onako kako oni osjećaju i žele što se tiče prezimena, a ne kako neko drugi misli da bi trebalo. Ako urade po svojim željama onda je svaka opcija dobra.

Uslovljavanje žene da iz poštovanja, ljubavi ili ko zna čega uzme samo muževo prezime, pa čekaj malo, da li to samo ona treba njega da poštuje, on nju ne poštuje jer nije uzeo njeno? Prva ne mislim da prezime ima veze sa poštovanjem i da svakako ne utiče na dužinu braka, ali lakše je naći tako neku banalnost nego pravi uzrok.

Osim patrijarhata postojao je matrijarhat.

Ne slažem se ni sa čim. Mislim da treba da urade onako kako oni osjećaju i žele što se tiče prezimena, a ne kako neko drugi misli da bi trebalo. Ako urade po svojim željama onda je svaka opcija dobra.

Uslovljavanje žene da iz poštovanja, ljubavi ili ko zna čega uzme samo muževo prezime, pa čekaj malo, da li to samo ona treba njega da poštuje, on nju ne poštuje jer nije uzeo njeno? Prva ne mislim da prezime ima veze sa poštovanjem i da svakako ne utiče na dužinu braka, ali lakše je naći tako neku banalnost nego pravi uzrok.

Osim patrijarhata postojao je matrijarhat.

:) vidi da bi ti ja sad ovaj pojam objasnila ,,to je veoma dubinskog znacenja i sadrzaja,,Iam tradicionalnu, duhovnu, patrijahalnu, moralnu vrednost,, ako si duhovna znaces o cemu ti naznake dajem,,, sta je muskarac a sta zena u porodici i kako to zaista treba da funkcionise a d aodise postovanjem i ljubavlju,,
ovako danas rade svi sta im volja,,svako radi sta zeli,,kako zeli,,pa jel nam bolje?? Pitam se:think: razmislite,,,
naravno da bi bilo obostrano postovanje zena mora da bude kako treba da bude,,opet govorim sa duhovnog aspekta,, moral, kultura,vaspitanje, da se zna i da i se postuje,, da sluzi svog muza sa ljubavlju a tada ce je i muz voleti, ceniti i postovati,,
kako danas i kako ce voleti , postovati , ceniti neku zenu koja ni sama sebe ne ceni, odaju gole i polugole, izvestacene sa tonom sminke, moral -1 na skali,,, i kako da je covek postuje...
kad misle sama cu ovo ovako, sama cu ono onako,,, jake smo Uaaaaa o cemu pricete feministkinje,,, pa feminizam nas je i upropastio pracenje zapadnjackog trenda,,zene su izgubile sve ono sto ih cini zenama,,samo izgledaju fizicki na zensku osobu ali sa porastom estecke hirurgije i ulepsavanja i to ce izgubiti ,,pa vise nece liciti ni na sta,,a po najmanje na zensko.!

Poslednja izmena:
Ja se u opste ne cudim sto je u porastu psihicko, fizicko zlostavljanje,,, kako i ne bi,,, (mada ima uvek izuzetaka i neduznih zena koje stradaju) ima svega ne kazem i ne podrzavam,,, ali kad vide zenu na sta lici , kad vide i prodju ulicom pa vide omladina polu gola,( jer ko ce tu omladinu da vaspitava kad ni mame nisu bolje) sta ce ih nauciti kad ni one same ne znaju sta je dobro a sta ne) ... zene takodje, ponasanje kurvanjsko... izvestacenost, izopacenost,,svaka mu se zgadi,,pomisli sve su iste!!
Kapirate, e zbog takvih i neduzne zene stradaju,,, zbog takvih,,jer omrznu i ogade se muskarcima kad vide u prolazu mnostvo i masu zena koje isto izgledaju, ponasaju se, izbacuju sise, provociraju izgledom, navode na preljubu, greh, na prljavstinu,,, ,,koje ocekuju da im on sve obezbedi itd itd,,tako zvane sponzoruse...
Ako ne znate kako zensko treba da izgleda i da se ponasa pronadjite neku knjigu Pravoslavnu na temu braka , porodice, uloga zene i tu sve lepo pise kako treba Bogom dana zena da izgleda ali i muskarac,,samo kad bi se svi vratili tradiciji, veri, sve bi bilo bolje...

Citat dobar: Ako vaspitas decaka, vaspitao si coveka, a kad vaspitas devojcicu vaspitao si naciju,,,,
toliko o tome nacio moja....!!!

Poslednja izmena:
Šta ti sve napriča... Opet se ne slažem ni sa čim. Za nasilje ne postoji opravdanje! Ako mu se ne sviđa neka traži drugu! Pogotovo to pravdanje nasilja time što neke hodaju gole, pa se njima jadnima smuči.

Žene su same sebi najveći neprijatelji, pogotovo takvim stavom. Da ne pričam o dovođenju u vezu prezimena sa svim tim što si napisala. Samo ti budi dobra žena po pravoslavnim knjigama, ali to ne znači da one koje se ne ponašaju tako nisu dobre i da su jedino one krive za stanje u braku i društvu i da bilo ko ima pravo da ih tuče.

Poslednja izmena:
Šta ti sve napriča... Opet se ne slažem ni sa čim. Za naselje ne postoji opravdanje! Ako mu se ne sviđa neka traži drugu! Pogotovo to pravdanje naselja time što neke hodaju gole, pa se njima jednima smuči.

Žene su same sebi najveći neprijatelji, pogotovo takvim stavim. Da ne pričamo dovođenje u vezu prezimena sa svim tim što si napisala. Samo ti budi dobra žena po pravoslavnim knjigama, ali to ne znači da one koje se ne ponašaju tako nisu dobre i da su jedino one krive za stanje u braku i društvu i da bilo ko ima pravo da ih tuče.

Ja nasilje ne opravdavam daleko od toga,, ali zene dovode do toga,,zar ne,,one same to traze,,, nisu vise smerne nego su postale bahate , divlje, samozive, egoisticne, drske, samoljubive, samougadjanju sklone, postela su zveri,,, da tako da nemoj ti meni da pricas,,znam odlicno stanje i kako stoje stvari,,, i realnost,,, i sta i o cemu pricam, vas problem je posto ih branis,,je taj da ste se udaljile od Boga pa ste postale zlo i zveri,,, i postale ste proizvod gnusanja muskaraca,,koji bi samo da vas takve iskoriste i odbace,,, jer danasnje zene vecina su potrosna roba samo,, menja ih za 2.3 a gde je ona prva i jedina sto treba brakom krunisana da mu bude vecna?? Mnogo smo se pogubili od jurnjavom za modernizmom i trendovima,,, sta reci,,, nestace nas skoro,,, da ne pominjem sto su ucestali razvodi zbog mnogo cega,,, zene abortiraju,,ubijaju svoju decu,,, po crkvenom zakonu za preljubu i ne radjanje je opravdan razvod. Sta treba, takav da voli svoju zenu?? Svesnu ubicu??
Daj , oladi i ne podrzavaj sve ovo sto nas unisti ! Jer sve ovo danas je i protiv Boga samoga i protiv coveka,,sve ide ka samounistenju,,ko je dovoljno pametan svatice!
danas je duhovnos opala zato i ne cudi ovakav tvoj stav.... tipicno feministicki i modernisticki. Moj savet je da stavite prst na celo!!

Poslije svih ovih gadosti koje si napisala i poslije tvog ženomrzačkog stava svaka dalja rasprava bi bila suvišna.

haahha koji mozak,,koji zenomrzacki stav:D hahah pa ja to govorim za vase dobro , to vas boli, razoblicenje,istina... ali sta da vam radim , ja vam govorim istinu,,,,,ne iz mrznje,, sacuvaj Boze,,, vise ni posavetovati pametno ne mozes,,
hahah ja vas ne mrzim,,vec zalim a razlika je ogromna.... danas su zene za zaljenje,,, ja iz zaljenja pricam i otvaram oci koliko ste nisko pale...
Vidi se po tvom stavu kome pripadas i kako razmisljas... ni ja ne trosim reci ni vreme na gluve i glupe...
haha i jos ti meni kazes kako s eto ja usudjujem pisati gadosti ,,, ja pisem gadosti haha koja likusa,,, :D a sve to sto radite nisu gadosti :D hahah sacuvaj Boze i sakloni mozgova :pop:

Poslednja izmena:
danas se razvode i jedni i drugi nema pravila,,ali govorimo o tome da treba da se cuva i odrzi patrijahalnost i nesto sto je vekovima tako,,zena treba da uzima prezime muza ,iz postovanja, ljubavi,,iz zelje majku mu,,, kakva je to sad moda zadrzati svoje,,, ili dodavati 2 prezimena,, sta to znaci,, znaci egoizam,,voli samo sebe,,, raspad je na samom pocetku vec na vidiku. A posle ako se pridodaju i ovo svako zivi zasebe, gleda sebe, kuci za sebe,,, i td... raspad na vidiku...

Ko te je napravio, odgajio i odskolovao - otac ili svekar? Nema nista normalnije i logicnije nego nositi prezime coveka koji ti je dao zivot i podigao te od tri kile mesa. Koji su ti **** muz i njegova tata? Danas ste supruznici, sutra niste. Uvek ima neko bogatiji i kuratiji da uskoci na njegovo mesto. Neces, valjda, 50 puta menjati prezime? Svasta.

Back