stara garderoba

gost 114587

Elita
Poruka
23.661
imam brdo... ne brdo nego planinu necega sto...
a) nisam nikad obukla
b) obukla jednom
c) obukla dva puta
i resila sam svega toga da se resim jer nemam mesta u plakaru ni za nove carape...
znate li neko mesto, neki secon hand ili nesto slicno gde sve to mogu da prodam?
pomagajte pls :)

...podji na buvljak pa vidi sa onim preprodavcima, ja sam tako svojevremeno prodala gomilu odece djuture..za neku lovu, bolje i to
nego da bacim u kontejener, ili da dam u CK pa da oni dele medju sobom, a da ne stigne nikad do onog kome stvarno treba...
...ili pogledaj ima Seken hend...u prolazu ispod palate Albanija...odmah do stepenica kad silazis iz Kneza..a ima i jedan u Prizrenskoj,
to znam sigurno...pitaj pa se mozda i dogovorite....

a) nisam nikad obukla
b) obukla jednom
c) obukla dva puta
i resila sam svega toga da se resim jer nemam mesta u plakaru ni za nove carape...
znate li neko mesto, neki secon hand ili nesto slicno gde sve to mogu da prodam?

Imaš sec.hand shop (nošena i odeća sa greškom) u Prizrenskoj i u Nar. Fronta (odma' ispod Treazijske terase, preko puta česme kod pijace) ali ne znam dal' otkupljuju stvari.
Ja sam meni pre par meseci u onom u N.Fronta kupila majicu (kakvu godinama tražim) za samo 300 dinara, ali mi nije jasno kako je tamo završila.
Oči su mi otpale pokušavajući da "otkrijem "grešku" ali je nisam našla, a čak mi ni ne deluje nošeno.

a) nisam nikad obukla
b) obukla jednom
c) obukla dva puta
Upravo listam limundo, ljudi imaju puno super stvari koje im ne trebaju.
Ja gledam neke kožne torbice.

...te greske vide samo sami proizvodjaci narocito firmirane odece i onda to ne daju u prodaju u svoje butike vec to ili ostave samim "izvrsiocima radova" ili
bolje receno snajderima koji su ih radili...za neke male pare, a cak i besplatno kao skart...ovo znam, jer poznajem zenu koja godinama sije za strano
trziste...ako niste znali kod nas ima takvih malih proizvodnji na desetine, i siju za sve moguce velike svetske "marke", a po ceni od bednih 6-7-8e, po
komadu....eto odakle takve stvari po tim radnjama izmedju ostalog...

...podji na buvljak pa vidi sa onim preprodavcima, ja sam tako svojevremeno prodala gomilu odece djuture..za neku lovu, bolje i to
nego da bacim u kontejener, ili da dam u CK pa da oni dele medju sobom, a da ne stigne nikad do onog kome stvarno treba...
...ili pogledaj ima Seken hend...u prolazu ispod palate Albanija...odmah do stepenica kad silazis iz Kneza..a ima i jedan u Prizrenskoj,
to znam sigurno...pitaj pa se mozda i dogovorite....

Seken? jel mu to ime? :D

tema: kako nemas nikog u okolini da mu das? komsije, rodjaci, prijatelji?

ono sto je "novo" i kvalitetno dajem drugaricama ili sestrama, ostalo u kese pa pored kontenjera.. za sekund nestane..

Ја исто тако, али недавно сам се једва, тешка срца осдвојила од неких веома лепих ствари....ставила их, лепо испеглане, у кесе поред контејнера....а пар сати касније нашла све истресено У контејнер, измешано са корама од лубенице и свакојаким ђубретом.... Лепо ми дошло да плачем, мајке ми....:(

Ако се неком није свидело, па могао је оставити да покупи неко после њега, а не да упропасти...:(

sada su se pojavili i oni specijalizovani kontejneri za staru odeću - odeća se spakuje u kese, zatvori i pravac u takav kontejner odakle ne može, ili bar uz težu muku da se izvadi
čije je to i kome dalje ide ne znam
ali bar ne gledam ko HElen što piše razvučeno pored kontejnetra....

ja bacim nesto sto sam bas stvarno iznosila i bacam obucu. msm, ne bacam nego slozim pored kontejnera.
a da poklonim nekome nesto, msm na rodbinu, ama bas vise nikad. zadnji put, kada sam spakovala dve velike kutije (ja garderobu koju nisam nosila 6 meseci sklanjam iz ormara) i poslala rodbini, dobila sam komentar "aha, a ovo je sve, nema vise nista"? :dash:
od tada sam rekla, nema sanse, bolje je da prodam. drugarice sa kojima sam bas bas dobra, nemaju moje mere, tako da njima ode po neka majicica i to je sve.
ostata planiram da unovcim :cool:

Seken? jel mu to ime? :D

tema: kako nemas nikog u okolini da mu das? komsije, rodjaci, prijatelji?

....zamisli cuda nismo svi savrseni i bezgresni kao ti...pa nam eto nekad promakne i koja slovna ili pravopisna
greska....uostalom sta si ti ovde i ko se tebi uopste obatio da bi bilo sta komentarisala???

...svako ima svoje razloge zasto nekom nesto daje ili ne daje...i mislim da je samo nasa stvar sta cemo sa
starom iznosenom ili ne nosenom odecom....

ja bacim nesto sto sam bas stvarno iznosila i bacam obucu. msm, ne bacam nego slozim pored kontejnera.
a da poklonim nekome nesto, msm na rodbinu, ama bas vise nikad. zadnji put, kada sam spakovala dve velike kutije (ja garderobu koju nisam nosila 6 meseci sklanjam iz ormara) i poslala rodbini, dobila sam komentar "aha, a ovo je sve, nema vise nista"? :dash:
od tada sam rekla, nema sanse, bolje je da prodam. drugarice sa kojima sam bas bas dobra, nemaju moje mere, tako da njima ode po neka majicica i to je sve.
ostata planiram da unovcim :cool:

...axxaxaxa....ja sam dobila kometar tipa...pa da dajes nama zato sto tebi ne valja...eeeeee..pa kad ne valja tebi, ne valja ni nama,
pritom nista nije ni osteceno, ni isflekano, niti se vidi da je staro..jednostavno mi je to tad bilo malo...
...od tad spakujem u kesu, stavim pored kontejnera i vrlo brzo nestane....ko odnese ne znam niti me zanima....

Ја исто тако, али недавно сам се једва, тешка срца осдвојила од неких веома лепих ствари....ставила их, лепо испеглане, у кесе поред контејнера....а пар сати касније нашла све истресено У контејнер, измешано са корама од лубенице и свакојаким ђубретом.... Лепо ми дошло да плачем, мајке ми....:(

Ако се неком није свидело, па могао је оставити да покупи неко после њега, а не да упропасти...:(

Nije to...
Trebala mu kesa,
pa sadržaj prosuo među kore.
Od lubenica.

...axxaxaxa....ja sam dobila kometar tipa...pa da dajes nama zato sto tebi ne valja...eeeeee..pa kad ne valja tebi, ne valja ni nama,
pritom nista nije ni osteceno, ni isflekano, niti se vidi da je staro..jednostavno mi je to tad bilo malo...
...od tad spakujem u kesu, stavim pored kontejnera i vrlo brzo nestane....ko odnese ne znam niti me zanima....[/QUOTE]

odnese kome treba...
dok sam radila sa strankama, pakovala sam u kese tačno onome kome bi to trebalo i uvek su bili obradovani stvarima
sad ostavljam pored kontejnera ono što nikome ne mogu da poklonim, a prvo ponudim po komšiluku, koleginicama, nikad se niko nije ljutio, a nisam ni ja ako im se ne sviđa, svako ima svoj ukus i potrebe...
a stvari pored kontejnera uzmu takozvani "granični slučajevi"-siromašni ljudi kojima država ne priznaje da su socijalni slučajevi...

...od tad spakujem u kesu, stavim pored kontejnera i vrlo brzo nestane....ko odnese ne znam niti me zanima....[/QUOTE]

odnese kome treba...
dok sam radila sa strankama, pakovala sam u kese tačno onome kome bi to trebalo i uvek su bili obradovani stvarima
sad ostavljam pored kontejnera ono što nikome ne mogu da poklonim, a prvo ponudim po komšiluku, koleginicama, nikad se niko nije ljutio, a nisam ni ja ako im se ne sviđa, svako ima svoj ukus i potrebe...
a stvari pored kontejnera uzmu takozvani "granični slučajevi"-siromašni ljudi kojima država ne priznaje da su socijalni slučajevi...

...dok sam radila, svaka od nas je tacno znala sta se kojoj svidja od nase garderobe..pa kad se izdusovoljimo, znale smo da donesemo onoj kojoj
se to dopadalo...i isto nije bilo ljutnje, kad su nam deca bila mala..redovno smo razmenjivale, sta kojoj treba-ne treba...sve sem obuce..
..sad su neka druga vremena, ljudi su postali preosetljivi mada ne vidim zasto....one drugarice koje me znaju dugi niz godina uvek ponude nesto
sto im vise ne treba kao i ja njima.....bez ljutnje, nekad se cak obradujemo "novom" odecom...

...a imam jednu drugaricu koja mi jedne zime dade rukavice, da se ne smrznem...vise ih ne nosim (iznosile se) ali ih i dalje cuvam jer sam
emotivno vezana za njih:D

U Nišu postoje specijalni kontejneri za staru odeću, kao i za staklo, plastiku... Samo su retki, pa ih je teško pronaći. Ja sam slučajno primetila jedan dok je Romkinja pokušavala da izvadi nešto iz njega (za Nišlije, kod Margera, blizu prodavnice "Svetlost").

....zamisli cuda nismo svi savrseni i bezgresni kao ti...pa nam eto nekad promakne i koja slovna ili pravopisna
greska....uostalom sta si ti ovde i ko se tebi uopste obatio da bi bilo sta komentarisala???

...svako ima svoje razloge zasto nekom nesto daje ili ne daje...i mislim da je samo nasa stvar sta cemo sa
starom iznosenom ili ne nosenom odecom....

a sta je Seken, afrodita? :lol:

btw, dajte tu garderobu kome god, morate li i tu da ucarite neki poen?
ako vam stvarno ne treba, nije bitno kome se daje, dok se daje...
ako necete to nikom da date, isecite je na trake pa u kontejner...tako je niko nezahvalan nece nositi :D

Back