Stara dobra Popara

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.080
naslovna-popara-6.jpg

Imala sam komad starog hleba i jutros sam za doruck napravila poparu koju nisam jela "100" godina a volim je i jedem je sa sirom.-.i još sam sita :)

I onda sam se setila da vas pitam............... Da li volite poparu i kako je spremate ?

I onda sam se setila da vas pitam............... Da li volite poparu i kako je spremate ?
пази кад сам заборавила, а волим. :lol:

сећам се једне зиме на Копаонику.
од свега на извол'те, мени најдража била попара са све прженом сланиницом.:njam:

на масти омастим кришке тврдог хлеба, залијем водом, и крчка док не укрчка.
ако има сира супер, а ако не супер опет, и уз то пржена сланиница.;)

Pogledajte prilog 1238424

Imala sam komad starog hleba i jutros sam za doruck napravila poparu koju nisam jela "100" godina a volim je i jedem je sa sirom.-.i još sam sita :)

Nina samo da ti javim da sam danas jeo poparu i oduševio sam se.Koliko je to lepa hrana,a narod zaboravio na nju

Neverovatno.
I ja sam juče za doručak pravila poparu posle ne znam koliko godina.
Pravim slično kao Nina.

U šerpu sipam mleko i vodu, posolim, dodam dobru kocku putera.
Kada proključa, dodam hleb čupkan na komadiće i sir.
Mešam varjačom da se masa izjednači i malo ukuva.

Moji se iznenadili ujedno i oduševili.
Pitali zašto ne pravim češće.

i ja je spemam tako: voda, mleko, komadic putera ili kašika ulja,so i i komadici hleba.kada se skuva jedem je sa sirom
neko jer jede sa kajmakom sto je lepo takodje ali meni je kajmak mastan pa ne jedem sa kajmakom
Moj matori se bahati pa jede takvu poparu jos sa jogurtom i prsutom hahaha
Popare jako malo pojedem ,to je tako sito da mi je dovoljno pola tanjira , jos ako je sir dobar jos je jaca popara.

U šerpu staviti vodu, sa maslacem, bijelim lukom i malo soli, neka prokuha.Skloniti šerpu sa šporeta i u prokuhanu vodu, staviti kocke hljeba i sve dobro izmiješati. Kada hljeb upije vodu, ocijediti višak vode iz šerpe.Dodati mlječne proizvode, sir, kajmak, namaz i sve još jednom lagano promiješati.

Back