STAR WARS

NemanjaNemac

Početnik
Poruka
39
Pozdrav, nedavno sam gedao poslednji deo Star Warsa, The force awakens, i bio sam odusevljen filmom. Sada bih hteo da pogledam ceo serijal star wars filmova ali postoji jedan problem. Svi delovi filma su razbacani i ne idu pravim redosledom od 1-7. Ako neko zna pravi redoled filmova bio bih mu zahvalan. Hvala unapred

Da bi prica bila kontinuitet, gledas prequels-e prvo.... dakle phantom menace, attack of the clones, revenge of the sith pa zatim originale new hope, empire strikes back i return of the jedi.. pa onda i ovaj poslednji, koji je obican fan service i nije nikakvo cudo od filma

Star Wars 1 - The Phantom menace
Star Wars 2 - Attack of the Clones
Star Wars 3 - Revenge of the Sith
Star Wars 4 - A New Hope
Star Wars 5 - The Empire Strikes Back
Star Wars 6 - Return of the Jedi
Star Wars 7 - The Force awakens

Poslednja izmena:
Pozdrav, nedavno sam gedao poslednji deo Star Warsa, The force awakens, i bio sam odusevljen filmom. Sada bih hteo da pogledam ceo serijal star wars filmova ali postoji jedan problem. Svi delovi filma su razbacani i ne idu pravim redosledom od 1-7. Ako neko zna pravi redoled filmova bio bih mu zahvalan. Hvala unapred

Imas na Wikipediji..Skroluj na dole i imas redosled

https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars

Svaka čast kad bez pomoći Krstarice nisi mogao da utvrdiš redosled.

Dal ima razloga da ova tema postoji i dalje pošto je na suštinsko pitanje iz naslova nedvosmisleno odgovoreno?

4 (A New Hope, 1977) , 5 (The Empire Strikes Back 1980), 6 (The Return of the Jedi 1983), ti je originalna trilogija (pa onda bezvezni 1, 2, 3, pa ovo g0vno od sedmice)
Vidi se da nisi Star Wars fan, čim ti se to smeće dopalo.

I ja gledala The Force Awakens (a ja sam fan originalne trilogije)
Žali bože para i vremena.

32 BBY The Phantom Menace Novelization
32 BBY The Phantom Menace Film
29 BBY Obi-Wan & Anakin Comic
22 BBY Attack of the Clones Novelization
22 BBY Attack of the Clones Film
22 BBY The Clone Wars Film
22-20 BBY The Clone Wars TV series
20 BBY Darth Maul - Son of Dathomir Comic
19 BBY Dark Disciple Novel
19 BBY Revenge of the Sith Novelization
19 BBY Revenge of the Sith Film
18 BBY Kanan Comic
14 BBY Lords of the Sith Novel
14 BBY Rise of the Empire Novel
14 BBY Tarkin Novel
11 BBY A New Dawn Novel
10 BBY Unnamed Han Solo prequel Film
5 BBY Rebels TV series
1 BBY Rogue One Film
0 BBY A New Hope Film
0 BBY From the Adventures of Luke Skywalker (a.k.a. Episode IV: A New Hope) Novelization
1 ABY Battlefront: Twilight Company Novel
1 ABY Chewbacca Comic
1 ABY Darth Vader Comic
1 ABY Heir to the Jedi Novel
1 ABY Lando Comic
1 ABY Marvel's Star Wars Comic
1 ABY Princess Leia Comic
1 ABY Vader Down Comic
2 ABY Smuggler's Run Young adult novel
2 ABY The Weapon of a Jedi Young adult novel
3 ABY The Empire Strikes Back Novelization
3 ABY The Empire Strikes Back Film
4 ABY Aftermath Novel
4-34 ABY Aftermath - Life Debt Novel
4 ABY Moving Target Young adult novel
4 ABY Return of the Jedi Novelization
4 ABY Return of the Jedi Film
4 ABY Uprising Video game
5 ABY Battle of Jakku (Battlefront downloadable content) Video game
5 ABY Lost Stars Young adult novel
5 ABY Shattered Empire Comic
28 ABY New Republic - Bloodline Novel
34 ABY Before the Awakening Young adult anthology
34 ABY Jakku Spy Virtual reality serial
34 ABY The Force Awakens Film
34 ABY The Perfect Weapon Novella
35 ABY Episode VIII Film
36 ABY Episode IX Film

zvanicni kanon star wars po hronoloskom redosledu..mislim da nista nisam ispustio..sve ostalo sto je star wars a nije na liste se sad zove Legends I nije kanon

- - - - - - - - - -

P.S. BBY Before Battle of Yavin
ABY After Battle of Yavin

odnosno dogadjaji iz epizode 4 A New Hope

4 (A New Hope, 1977) , 5 (The Empire Strikes Back 1980), 6 (The Return of the Jedi 1983), ti je originalna trilogija (pa onda bezvezni 1, 2, 3, pa ovo g0vno od sedmice)
Vidi se da nisi Star Wars fan, čim ti se to smeće dopalo.

I ja gledala The Force Awakens (a ja sam fan originalne trilogije)
Žali bože para i vremena.

OT? mislis tamo gde han kaze da je njegov soko presao kessel run za 12 parseca? ha ha ili gde obi van kaze da nikad nije posedovao droida? ili gde se ama bas ni u jednoj recenici ne daje nikakav hint o tome ko je Luk MAMA? mislim par od od malog milion gafova? budimo realni..volim i ja SW I OT al je OT daleko od toga de je to dobra trilogija..necu evokse ni da pominjem? ups pomenuo sam ih ha ha

Svakako se razlikuju mišljenja o tome da li treba gledati od originalne trilogije, ili hronološki (iako je neprirodno). Sve zavisi da li bi mogao da se navikneš na zastarele efekte originalne trilogije. Mada, CGI bulšit u novijoj bude očito naporan. Sva sreća pa se JJ Abrams vratio korenima. U prequelima nije postojao nijedan stormtrooper već su sve odradili animacijom.

Bajdvej, ne znam kako neko uopšte može da gleda novi film bez prethodno odgledanih, makar bez originalne trilogije. Prosto, pola filma se zasniva na reminiscenciji, al napravljen je (po mom mišljenju) dobar balans između davanja omaža OT i uvođenja nove priče i likova.

Batman je bolji

- - - - - - - - - -

Patološki slučaj u crnom odelu izigrava zakon nad ostalim patološkim sučajevima

a ovo proseravanje oko vlasti gde se na ćaću rodjenog krenulo je bez presedana u kinematografiji

- - - - - - - - - -

Zagor je seljačina

U
U prequelima ima vise koriscenja maketa nego u originalima... ali popularno je misljenje da je sve CGI pa sada svi to ponavljaju kao papige
Bajdvej, ne znam kako neko uopšte može da gleda novi film bez prethodno odgledanih, makar bez originalne trilogije. Prosto, pola filma se zasniva na reminiscenciji, al napravljen je (po mom mišljenju) dobar balans između davanja omaža OT i uvođenja nove priče i likova.
tkz. PC je unistio film... Scena gde Rej dobija duel protiv Rena je potpuno, stopostotno sranje...ali je film forsirao jaku zensku figuru pa to ti je

Scena gde Rej dobija duel protiv Rena je potpuno, stopostotno sranje

Ne bih rekao, dobra stvar kod Star Warsa (u svim epizodama) je to što mnoge stvari mogu da motivišu samom Silom kao entitetom koji neke više 'nadahnjuje' nego druge. Pritom, ne zaboravi da je Ren bio rastrojen između dve strane - a verovatno je i dalje na toj granici - i u tom emotivnom kolapsu zasigurno nema toliku moć koliku ima Rej; to ti je kao da porediš izuzetno nadareno dete (Rej) sa tek iznad-prosečnim ali rastrojenim balavcem.

Au bre kakva Sila kakvi Bakrači

da nije možda reč o VLASTI?

pobiše onolike androide... za šta? za američku svemirsku demokratiju?
Pa to isto rade i u Star Treku... šire američku demokratiju po pojasevima i oblastima...
Čekaj dok dodju do Svemirskih Bosanaca, biće smeha
A kad dodju do Hercegovaca i Crnogoraca ako ne pukne svemir na pola - ništa nisu uradili

Mislim ne gledajte kostime nego smisao pročitanog teksta
Evo uzmite subtitle fajl pa pročitajte o čemu se radi u filmu i to za 5 minuta
Pametnom dosta

a ostalima valjda lepo kad se smenjuju bela i crna na ekranu odnosno flešujuće eksplozije
i posle par flešova dodju do zaključka - FILMČINA

bulja

Ne bih rekao, dobra stvar kod Star Warsa (u svim epizodama) je to što mnoge stvari mogu da motivišu samom Silom kao entitetom koji neke više 'nadahnjuje' nego druge. Pritom, ne zaboravi da je Ren bio rastrojen između dve strane - a verovatno je i dalje na toj granici - i u tom emotivnom kolapsu zasigurno nema toliku moć koliku ima Rej; to ti je kao da porediš izuzetno nadareno dete (Rej) sa tek iznad-prosečnim ali rastrojenim balavcem.

knjiga to bolje objasnjava od filma..inace sam film je TREBAO da traje 2 sata i 40 minuta nego je dzar dzar u svom bad robotu otfikario oko pola sata
gledajuci trejlere i iscekivali smo odlican film a dobili prosecan..gomila scena fali..neke nasnimljene ponovo skresani dijalozi ..
film ni ovako NIJE LOS..problem je sto hajp bio toliko veliki I ocekivanja toliko napumpana da su naravno ljudi izlazili iz bioskopa razocarani

u storijskom smislu..kome se svidja ANH ne moze da mu se ne svidja TFA jer je rimejk..ista prica sa nekoliko tvistova i obrta.

knjiga to bolje objasnjava od filma..inace sam film je TREBAO da traje 2 sata i 40 minuta nego je dzar dzar u svom bad robotu otfikario oko pola sata
gledajuci trejlere i iscekivali smo odlican film a dobili prosecan..gomila scena fali..neke nasnimljene ponovo skresani dijalozi ..
film ni ovako NIJE LOS..problem je sto hajp bio toliko veliki I ocekivanja toliko napumpana da su naravno ljudi izlazili iz bioskopa razocarani

u storijskom smislu..kome se svidja ANH ne moze da mu se ne svidja TFA jer je rimejk..ista prica sa nekoliko tvistova i obrta.

Pa ebiga, kod ovako velikih fenomena kakav je Star Wars, naravno da će hajp da bude ogroman, i naravno da će ljudi da dižu očekivanja u skladu s njim, ali pogledaj samo bitne stavke - kad uporediš "A new hope" sa ovim vidiš da je u TFA priča mnogo razvijenija i da se, jednostavno, više stvari dešava i pravi se jaka podloga za naredne filmove. Sada, Sedma epizoda treba da digne priču na novi nivo, ona treba da bude ono što je "The Empire strikes back" (moj najdraži deo inače) bio za originalnu trilogiju.

- - - - - - - - - -

. "No! I am your father!" he he I vec se zna da su Luk i Leja brat I sestra itd itd

Ne uzimaš u obzir da čak i ljudi koji apsolutno nikad nisu gledali Star Wars znaju da je Vader Lukeov otac, to je gotovo postao deo opšte informisanosti :lol:

Pa ebiga, kod ovako velikih fenomena kakav je Star Wars, naravno da će hajp da bude ogroman, i naravno da će ljudi da dižu očekivanja u skladu s njim, ali pogledaj samo bitne stavke - kad uporediš "A new hope" sa ovim vidiš da je u TFA priča mnogo razvijenija i da se, jednostavno, više stvari dešava i pravi se jaka podloga za naredne filmove. Sada, Sedma epizoda treba da digne priču na novi nivo, ona treba da bude ono što je "The Empire strikes back" (moj najdraži deo inače) bio za originalnu trilogiju.

bitno je da vise nema Darth Abramsa za dirigentskom palicom..covek po meni je za sanatorijum a ne za reziranje filmova..vid mu samo star trek remijekove..bljak..a tek je svetogrdje da tvorac rimejka zvezdanih staza rezira zvezdane ratove..to bi ti bilo ko da trener partizana ode da trenira zvezdu

ljudi koji SW vide kao SF zanr su deo velikog problema..ni SW ni ST nisu SF ni u kom smilu..to sto se radnja desava u svemiru i na drugim planetama pricu ne cini NAUCNOM fantastikom.vec samo fantastikom..poput gospodara prstenova i harija potrea.
fundamentalna razlika je sto je fantastika zanr u kome se ceo untarnji univerzum ustrojava da bi podrzao elemente price..klasica bajka
dok kod naucne fantastike svet ima svoja pravila koja se ne menjaju da bi poduprla pricu..vec je prica uskladjena sa univerzumom i pocetnim pravilima koja u njemu vaze.

jedan primer za toliko hvaljeni ESB..dok su cui han i leja na bespinu sto je radnja koja traje mozda dan ili dva luk na degobi izvodi dzedaj trening koji traje nedeljama mozda mesecima svakako ne dva dana da se postane dzedaj..a te dve radnje se desavaju paralelno..u SW univerzumu znaci vreme tece onako kako ga prica zhateva da tece nije konzistentno..ko naprimer turboliftovi u star treku..putovanje njima UVEK traje onoliko koliko karakterima treba da zavrse dijalog.ha ha

Svakako se razlikuju mišljenja o tome da li treba gledati od originalne trilogije, ili hronološki (iako je neprirodno). Sve zavisi da li bi mogao da se navikneš na zastarele efekte originalne trilogije. Mada, CGI bulšit u novijoj bude očito naporan. Sva sreća pa se JJ Abrams vratio korenima. U prequelima nije postojao nijedan stormtrooper već su sve odradili animacijom.

Stormtrooper-i su vojska imperije i sastoji se uglavnom od regruta.
Vojska republike se sastoji iskljucivo od klonova.

@Tema,
Gledaj redosledom kojim su snimani tj, sa "Novom nadom". Bice ti zanimljivije i Epizoda 3 ti nece toliko pokvariti dozivljaj kada budes gledao "Imperija uzvraca udarac" i "Povratak dzedaja".

Meni smeta sto su izbacili onu scenu kad Kajlo ulazi u sumu i pali sablju a u daljini nema nikog.
Najbolja scena.
A nema ni one kad Fazma na pocetku ide uz trupere u onom selu.

a nema ni scene kad Han zagovara izamajava troopere oko porusenog kanatinog zamaka dok se ona koncentrise i rusi zid na doticne upotrebom Force Push-a cak im solo prica za fina za koga je provalio da im je kolaga truper izdajnik jer pozno ga po cizmama ha ha

Back