STAR TREK the next generation

Уфф... :lol: ту тек треба укључити онај "suspension of disbelief"...

Не знам ко оно беше провалио за TNG, као, у стању су да човека раставе на елементарне честице и да га поново саставе, да материјализују јаја јапанских препелица и бифтек клингонског мамута, а нису у стању да излече јбну ћелавост... :lol: "To baldly go where no one has gone before..."

picardenterprise8sadq3.gif

:lol:

stvarno, mogli su da nadju i nekog sa kosom....;)
p.s. slicica je vrh :lol: gde si je samo nasao?

p.s. slicica je vrh :lol: gde si je samo nasao?

Генијална је. :) Још пре неколико година, на неком страном форуму... хтео сам да је ставим у профил, али не прима гифове. (Ал сам ти брзо одговорио, а?)

Ево, баш гледам 7. сезону, не знам, мени се чини да су 6. и 7. некако понајбоље, а очекивао сам пад у квалитету при крају.

Да ли још некога нервира Рајкер? :mad: Мени је апсолутно ишао на жи*ац и не знам, ту тек негде око 6. сезоне ми је постао тотално ОК. До тада се стално нешто смешка, прави вицкаст... ма ужас. Једино сам га готивио у оној епизоди када је отишао на клингонски брод као "намбер уан".

Ja ne znam da li sam pogodio temu ali ja sam gledao neku seriju Star Trek gde je Enterprise bio istrazivacki brod i da su na kraju morali da spasavaju Zemlju od neke insektoidne rase koja je kroz neku vrstu crne rupe poslala neku ogromno oruzije u vidu lopte da je unisti. Jeli moze neko da mi kaze sta sam tacno gledao i jeli ima neko to da mi nareze ako zna o cemu ja pisem ovde :???::???::???:

ta serija je tada jos bila cool,ali da se ne lazemo, usledele su ciste gluposti i promasaji....
vise mi je i cela ideja amera koji jurcaju u svemiru sa svojim klackavim idealima i predrasudama, sve zahvaljujuci famoznom worpu na cijim mocima izgleda i pociva Federacija (ko li ju je bese osnovao, kako je to islo?),sve mi je,ono,kao,trulo vise postalo...ne zivimo vise za ideale i predstave buducnosti iz 60-ih godina...mada , prvi filmovi...mmmm.psiho........real thing.

O cemu pricas ? Predstave buducnosti prikazane u Star Treku i jesu planovi danasnji buducnosti (barem delimicno) , a njih cini :
1. Ujednijena planetarna vlada
2. Ukidanje novca
3. Kolonizacija svemira
...na 1. i 3. se vec uveliko radi ;)

Ja sam obozavala ovu seriju.captain Picard je moj heroj.
ako verujem u sf,onda je ova kombinacija bila meni najvernije prikazana(za buducnost).
Sta vi mislite?

Ono sto grese svi pa i moderatori jeste to sto sve to sto pocinje sa star je cista fantsatika , bez imalo nauke . Pravi fanovi naucne fantastike vrlo lako prave razliku izmedju fantastike i naucne fanetastike koja bi makar na ovom podforumu bila pozeljna . Al ajde , sve se to svrstava kao Naucna fantastika , a ona je opet podgrupa znra zvanog Fantastika .

Ali mene prosto iritira da Star trek gde nema ama bas nimalo nauke , cak je prepuna ne nauke neko zove Naucnom fantastikom .

Mislim da bi ti prvo morao malo poraditi na savladavanju osnovnih pojmova, počevši od definisanja žanra. Drugo, ovaj podforum nije namijenjen samo i isključivo naučnoj fantastici nego i naučnoj fantaziji i hororu.
Ako već tako dobro vladaš materijom (kako pokušavaš da se predstaviš) zašto se ne uključiš u kviz, pa da malo to istestiramo. Ljepljiva tema na vrhu ovog podforuma.

U celom konceptu ST univera naj volim vulkance.
Podsecaju me na astroloske skorpije, sa podznakom device....(inace, moja astro kombinacija..:):):) )

Uvek su u pravu, uvek najnamazaniji, prekrivena vatra ispod leda logike i stariji su od obicnih "terana",
miroljubivi, ali jako ebeni kad ih neko cacne....
I najvaznije...drustveno uredjenje im je bas onako lepo kontra propovedi ST-a...da je americki aspekt uredjenja svega i svacega najbolji....

Takodje, volim i one divljake klingonce...to je ona vatra ispod leda vulkanske smirene logike.
Oni me podsecaju na nas...njihova narav vodjena kodeksom casti me podsecaju na stare japanske ratnike sa primesom srpske tvrdoglavosti i odlucnosti.

Krelci iz federacije su u tom univeru fakat donji, zbog spomenutog aspekta all american way of life....
Zaista, ne ebe ih niko, nalecu na savremenije tehnologije i starije civilizacije i uvek na kraju pobedjuju...mislim, sta reci?

Tipicno americki...:(
sick02.gif

Pa sad, sto jes jes, Klingonci ponekad zaista zvuče kao idioti kad počnu sa pričama o časnoj smrti itd., valjda tu postoji neka sličnost, s tom razlikom što kod njih to nije prazna priča, nego oni jadni u to stvarno i veruju. :roll:

Jedine epizode u kojima su me Klingonsko društvo podsećalo na srpsko su bile one poput Sins Of The Father i Redemption, koje su bile vezane za priču o lažnim optužbama protiv Vorfovog oca da je bio izdajnik, i kasnijim borbama za vlast u Klingonskom carstvu - u kojima se lepo videlo kako je najmoćnijim ljudima u carstvu cela žvaka o časti maska za političke igre. Ako imaš moć i uticaj, možemo malo i da lažemo o prošlosti, da bi te prikazali kao "časnog", ako nemaš, ko te yebe - žrtvuj se za "opšte dobro".

Inače me nervira to što su kapetan i posada Enterprajza i Federacija uopšte tako savršeni u TNG...

Ali, politika serije je upravo potpuno neamerička. Izgleda da si u opsesiji mržnjom prema zloj Americi koja, je li, širi svoju propagandu i kroz američke SF serije itd. :roll: propustio ključni element ST - čuveni prime directive. Enterprajz i Federacija istražuju nove planete i rase, ali u principu ne smeju da se mešaju u unutrašnje sukobe, pa ni u razvoj drugih civilizacija... što je potpuno suprotno savremenoj američkoj politici, koja se zasniva na mešanju u sve i svašta i izigravanju svetskog policajca. U TNG su na prime directive toliko insistirali, da su na momente baš i preterivali i delovali rigidno (na pr. ono kad su se femkali da li će da spasu od kolektivne smrti onaj narod sa kojima je živeo Vorfov brat, pošto nisu znali da li će time "uticati na razvoj njihove civilizacije").

Poslednja izmena:
Vala baš, kontraamerički, a demokratski. :lol:

Nego u TNG su vodeći likovi meni skroz super. Ali, generalno u ST najviše volim Q-a od svih. :D
Uvek taj istera svoje, na ovaj ili onaj način, a ispostavi se da je sve to moglo bez problema ali, je li, JLP mora da se suprotstavi. :)
Gajnan je takođe super. Data isto. A onaj Rajker poeba pola galaksije, čak je stigao i sa bespolnim humanoidom da se pari :lol:

Ne moze se zanemariti vrijeme nastanka TNG politiku tada u svijetu i desavanja tako da ima jasnu proekciju na tadasnj stvari u geopolitickim desavanjima.
Negdje sam citao da je mjesec Praksis koji je eksplodirao zapravo direktna veze sa Cernobilom a da su Klingonci personifikacija SSSR iako oni imaju za mene upecatljive karakteristike japanske kulture.

Sto se tice ocjene TNG definitivno dobar ali prvenstevno zahvaljujci ekipi glumaca koji su ga iznjeli do perfekcije.

Ne moze se zanemariti vrijeme nastanka TNG politiku tada u svijetu i desavanja tako da ima jasnu proekciju na tadasnj stvari u geopolitickim desavanjima.
Negdje sam citao da je mjesec Praksis koji je eksplodirao zapravo direktna veze sa Cernobilom a da su Klingonci personifikacija SSSR iako oni imaju za mene upecatljive karakteristike japanske kulture.

Sto se tice ocjene TNG definitivno dobar ali prvenstevno zahvaljujci ekipi glumaca koji su ga iznjeli do perfekcije.

Koliko sam upoznat, Klingonci jesu personifikacija bivšeg SSSR-a barem ih je Gene Roddenberry u TOS-u tako zamislio. Kasnije su ih "evoluirali" u ovo što sada gledamo u raznim serijama.

Koliko vidim, vas Klingonci asociraju na Japance. Meni izgledaju kao vikinzi sa warp brodovima.

Mislim, bučni, čupavi, iako imaju distraptore u bliskoj borbi preferiraju hladno oružje (Bat'leth), pravilo službe na brodovima im je kao kod vikinga (ako neko smatra da je komandant kukavica izazove ga na dvoboj i ako ga pobjedi-ubije preuzima komandu), lože se na čast i junačku smrt koja je uslov za ulazak u stovokor (valhalu). Jedino što ne nose šljemove sa rogovima.

Back