Štapići za uši

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Upravo sam uzela štapić za uvo od proizvođača 'Chicco' jer me je jedno uvo baš slatko zasvrbelo, uzmem ga i navrtim vaticu da vidim da li otpada, ako jeste bacam to.
Kad ne otpada, onda slatko počešem ali ne duboko u uvo, i kad ono osetim da je ostala unutra, zovem majku da mi to izvadi. Uspelo je. :)

Nije mi prvi put a možda neće biti poslednji.:confused: Dva puta sam završila na ORL da mi je izvade, tako i moji ukućani.

Da li vam se to dešava?

Poslednja izmena:
Upravo sam uzela štapić za uvo od proizvođača 'Chicco' jer me je jedno uvo baš slatko zasvrbelo, uzmem ga i navrtim vaticu da vidim da li otpada, ako jeste bacam to.
Kad ne otpada, onda slatko počešem ali ne duboko u uvo, i kad ono osetim da je ostala unutra, zovem majku da mi to izvadi. Uspelo je. :)

Nije mi prvi put a možda neće biti poslednji.Dva puta sam završila na ORL da mi je izvade, tako i moji ukućani.

Da li vam se to dešava?

Čisti uši poslije kupanja , kad cerumen omekša .. doktori kažu da se uho treba čistiti laktom ..

Uzmi 3% hidrogen i natopi vatu . Tako mi je savjetovala prijateljica apotekarka .

Hidrogen se takođe korist kad štapićima naguraju cerumen dublje u ušni kanal , pa se ne čuje dobro , ili počne zujati u uhu .. tad se taj 3% hidrogen sipa u ušni kanal da omekša čep, to malo odstoji , pa se mlakom vodom pod pritiskom ( većom špricom) ispira ..

Štapiće za uši NE TREBA koristiti!
da li si imao slucaj zapusenja usiju?odes na more recimo i udje ti voda..nekad i boli..i onda odes na spric ispiranje gde ispada grumenje od kilo pa tako u nedogled..e sad ako to ne valja sta cemo?tako su 2 ortaka istovremeno naebala na moru i morali su se kupati ostatak letovanja sa cepovima..meni su takodje pogledi duplje i sve je bilo cisto..naravno oni o sebi nisu vodili ocigledno racuna i nisu koristili stapice.. za razliku od mene koji ih svako jutro koristim i skupim vodu koja ostane posle pranja

У свакој нормалној држави на паковању у којима се продају штапићи са ватом пише "Ни случајно не стављати у уши!".
А код нас их људи користе да зацементирају бубну опну церуменом...

A otkud to da štapići porede sa cigaretama 'opasno po život'? Je li neko umro od uši samo zato što neko češka, zavrti ili zacementira?

У свакој нормалној држави на паковању у којима се продају штапићи са ватом пише "Ни случајно не стављати у уши!".
А код нас их људи користе да зацементирају бубну опну церуменом...

..pishe i kod nas..shtavishe, nacrtano je, za nepismene..

Back