Stanovi za izbeglice u Futogu biće useljeni na jesen

toz972

Poznat
Poruka
8.376
021

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...zbeglice-u-Futogu-bice-useljeni-na-jesen.html

U 152 stana u nekoliko zgrada u Futogu koje se grade u Ulici Milana Nikolića bb, na uglu sa Ulicom Sonje Marinković, trebalo bi tokom jeseni da se usele izbegle osobe iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje žive u Novom Sadu.

NOVI SAD 12.03.2021. | 08:25 > 08:48

Foto: 021.rs
Ove zgrade se grade u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) i to je višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u ove četiri zemlje.
Novac za izgradnju delom je obezbeđen iz donatorskog Fonda RSP, u kojem je najveći donator Evropska unija, dok je zemljište i prateću infrastrukturu obezbedio Grad Novi Sad.
- Zahvaljujem ljudima iz Banke za razvoj Saveta Evrope što su prepoznali važnost i podržali rešavanje, nažalost, hroničnih problema vezanih za izbeglo stanovništvo sa prostora bivše Jugoslavije. Najveći objekat u Veterniku useljen je prošle godine, stanovi u Futogu na leto će biti završeni, a useljenje budućih korisnika očekujemo negde na jesen. Ove godine objekti će se graditi na još jednoj lokaciji u Veterniku i sa tim će biti ukupno 552 stana za izbeglice - naveo je gradonačelnik Miloš Vučević.
Autor: 021.rs

Po meni je ovo nepravedno. Zašto se građani ovako dele? Zar nijedan građanin koji nije izbeglica nije u lošem ekonomskom položaju i da ne može sebi da reši stambeno pitanje? Zašto se svim građanima koji ne mogu sebi da reše stambeno pitanje ne izađe u susret a ne samo određenoj grupi ljudi i zašto nije kriterijum ekonomski položaj već lični status pojedinca?

Jedan od komentara:
"
Nema nedelje da ne bude bar 1 ovakva vest o stanovima za izbeglice u, naravno, Vojvodini.

Problem je što se status izbeglice debelo zloupotrebljava.
Profesionalne izbeglice čuvaju ovaj unosni status uprkos tome što su ratovi odavno gotovi, HR i BiH su zemlje u kojima mir traje duže nego u Srbiji (1995. naspram 1999).
Deluje i da se taj status nasleđuje.

Koliko još decenija, generacija, vekova će čuvati status izbeglice?
Zašto se izbeglice dele po naciji? Sirijci neće dobijati stanove.

Ne može se biti izbeglica i istovremeno imati 2 državljanstva, biti pripadnik većinskog naroda i na sve moguće načine integrisan u naše društvo i povlašćen.

Ovo je nepravda prema lokalnom siromašnom stanovništvu.

Ili državljanstvo Srbije ili status izbeglice"

Beograde, Beograde
Ovaj tekst je pregledan 17 393 puta

Gradimo Europenis
Europenis gradi nas

Beograde, Beograde
u bodljikave zice nek' te ograde
da ne udju izbeglice
velike su izelice

Izaci ce na ulice
pomerice nam guzice
Beograde, Beograde
nek' idu kuci, lepse je bez njih

Beograde, Beograde
skocice do Tolstojeve
polomice one leve

Bice love kao pleve
sve ce tamo da poseve
Beograde, Beograde

Ref.
Neka se vrate medj' Hrvate
pa nek' se mlate svaki dan
to sto su Srbi vazno nije
neka ih bije ko god zna, ti i ja

Beograde, Beograde
ovde ce se udomiti
na sve ce se okomiti

Sve ce zivo polomiti
unistiti i zgromiti
Beograde, Beograde

Beograde, Beograde
nek' se vrate na ognjista
ovde za njih nema nista

Svi su oni delikventi
sta ce njima dokumenti
Beograde, Beograde

Ref.

За статус избеглице, мораш из Србије да избегнеш убосну.
a neće nas braća tamo primit
nikad i nisu

a stav' se u njegovu ba poziciju?
recimo ti si Srbin (a znamo da si mešanac) a ja ću kao bit Bosanac Srbin kom puca za...

e sad Turci okolo a ti došo kodmene
a Turci te traže

ako te primim najebaću
e...al ako te prijahvim Turcima... e onda mi bude manji porez

TUUURCIIII OOOO TUUUURCIIII
EVOOO GAAA OVAAAJ OVDEEEE!!!
:hej:

Po meni je ovo nepravedno. Zašto se građani ovako dele? Zar nijedan građanin koji nije izbeglica nije u lošem ekonomskom položaju i da ne može sebi da reši stambeno pitanje? Zašto se svim građanima koji ne mogu sebi da reše stambeno pitanje ne izađe u susret a ne samo određenoj grupi ljudi i zašto nije kriterijum ekonomski položaj već lični status pojedinca?

Apsolutno je nepravedno.

Mog su sina oterali.

Vratiće im se to.

021

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...zbeglice-u-Futogu-bice-useljeni-na-jesen.html

U 152 stana u nekoliko zgrada u Futogu koje se grade u Ulici Milana Nikolića bb, na uglu sa Ulicom Sonje Marinković, trebalo bi tokom jeseni da se usele izbegle osobe iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje žive u Novom Sadu.

NOVI SAD 12.03.2021. | 08:25 > 08:48

Foto: 021.rs
Ove zgrade se grade u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) i to je višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u ove četiri zemlje.
Novac za izgradnju delom je obezbeđen iz donatorskog Fonda RSP, u kojem je najveći donator Evropska unija, dok je zemljište i prateću infrastrukturu obezbedio Grad Novi Sad.
- Zahvaljujem ljudima iz Banke za razvoj Saveta Evrope što su prepoznali važnost i podržali rešavanje, nažalost, hroničnih problema vezanih za izbeglo stanovništvo sa prostora bivše Jugoslavije. Najveći objekat u Veterniku useljen je prošle godine, stanovi u Futogu na leto će biti završeni, a useljenje budućih korisnika očekujemo negde na jesen. Ove godine objekti će se graditi na još jednoj lokaciji u Veterniku i sa tim će biti ukupno 552 stana za izbeglice - naveo je gradonačelnik Miloš Vučević.
Autor: 021.rs

Sta je nepravedno ? Ne placa se iz budzeta,Evropa finansira
Ja jedino vidim problem u vremenskom periodu od gotovo tri decenije jer je vecina starijih izbeglih lica do sada pomrla
Sta bi ti,migrante da ti usele ?

Kako misliš oterali?
Jednostavno. Ovde kao softverski inženjer sa najvišim ocenama nije mogao da nađe odgovarajuć posao jer su ga verovao ti ili ne otkačili na sedam intervjua.

Onda je počeo da traži posao u inostranstvu onako usput.

Opet verovao ili ne oko njega su se otimali Ameri, Njemci i Britanci. Ali doslovno. I dan danas to rade. Ne zna gde će pre.

Tada sam shvatio šta balvani ovde rade a naročito kada sam pročitao na Birnu kako su se delili najbolji IT poslovi vlade klanu Kisić.

On ovde nije mogao da nađe odgovarajuć posao ne zato što je bio nestručan već zato što su ga videli kao potencijalno opasnu konkurenciju a i nije bio odgovarajućeg porekla. Čitaj nije rodom iz neke bivše republike.

Sta je nepravedno ? Ne placa se iz budzeta,Evropa finansira
Ja jedino vidim problem u vremenskom periodu od gotovo tri decenije jer je vecina starijih izbeglih lica do sada pomrla
Sta bi ti,migrante da ti usele ?
Samo delom Evropa finansira. Ali ne bitno. Zašto bi neko imao prednost na osnovu toga što je izbeglica i to nakon 25 godina od završetka ratova. Mnogi od njih su u boljem ekonomskom položaju od nekog ko nije izbeglica. Drugo pitanje je dokle će da budu izbeglice? Još 100 godina?

Jednostavno. Ovde kao softverski inženjer sa najvišim ocenama nije mogao da nađe odgovarajuć posao jer su ga verovao ti ili ne otkačili na sedam intervjua.

Onda je počeo da traži posao u inostranstvu onako usput.

Opet verovao ili ne oko njega su se otimali Ameri, Njemci i Britanci. Ali doslovno. I dan danas to rade. Ne zna gde će pre.

Tada sam shvatio šta balvani ovde rade a naročito kada sam pročitao na Birnu kako su se delili najbolji IT poslovi vlade klanu Kisić.

On ovde nije mogao da nađe odgovarajuć posao ne zato što je bio nestručan već zato što su ga videli kao potencijalno opasnu konkurenciju a i nije bio odgovarajućeg porekla. Čitaj nije rodom iz neke bivše republike.
Sličan slučaj sa mojim bratancem. Samo što on radi odavde za neku stranu kompaniju i razbija a nije dugo mogao da nađe posao iako je master računarstva.

Back