STANARI

samokul

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
186
Izdajem jedan stan. LIk mi nije dao dve kirije, i ima dug od oko 50000 dinara. Sta da radim, hocu da ga izbacim al da mi plati. Kako vi resavate slicne probleme?

Требало је да му узмеш депозит у износу од једне кирије, и да стално провераваш да ли плаћа рачуне тако што му сваки пут кад ти да кирију тражиш признанице. Чим дугови дођу до износа депозита, истог тренутка га избацујеш ван, са дти је касно.

Jel taj dug za komunalije? Ništa uzmeš račune, ugovor koji ste sastavili i odeš u policiju ukoliko ne želi da plati.

Bar ja mislim da je tako jednostavno. Evo baš imam u kući probleme, naime pre dve godine smo radili izolaciju i ovaj smrad nam je naplatio za ceo posao, međutim nije ništa uradio, odnosno polepio je stiropot odario prvi sloj maltera, a nije okrečio, i sad su nam došli drugi radnici. Ja kažem ćaletu da mu lepo ovaj novi majstor ispiše račun i da dâ ovom majmunu da plati.

Требало је да му узмеш депозит у износу од једне кирије, и да стално провераваш да ли плаћа рачуне тако што му сваки пут кад ти да кирију тражиш признанице. Чим дугови дођу до износа депозита, истог тренутка га избацујеш ван, са дти је касно.
Da, znam, ali bio sam fin i mlad sam i neiskusan. Sta SAD da radim dajte neku ideju, ja imam neke, al su malko kako bih rekao, nelegalne...

Da, znam, ali bio sam fin i mlad sam i neiskusan. Sta SAD da radim dajte neku ideju, ja imam neke, al su malko kako bih rekao, nelegalne...

Све зависи, да ли је пријављен, да ли имате уговор?
Најједноставније је да одјавиш струју и воду, ако си ти власник, и изаћи ће сам.

Kaze, isplaticu, isplaticu, ali nece, jer mi to govori vec neko vreme, kad ga zovem, nestaje i iskljuci telefon, sad moze i da mi pobegne.

Žao mi je što ti se dogodilo. Dobro razmisli još jednom o svemu , da li se isplati da angažuješ tabadžije, jer ako nema novca to ne može pomoći, a stvar može da se izmakne kontroli. Ali ipak 50 000 su velike pare. Razmisli o tome tako da minimiziraš gubitke i matrijalne i sve druge. Bojim se da nećeš videti te pare. Najbolje ti je da ga isteraš iz stana jer će gubitak samo rasti

Poslednja izmena:
Ако је илегалац, тј ниси саставио уговор/платио порез, не можеш му легално ништа око пара, али зато наравно, можеш да дођеш и промениш браву на сопственом стану ;)

Ако је илегалац, тј ниси саставио уговор/платио порез, не можеш му легално ништа око пара, али зато наравно, можеш да дођеш и промениш браву на сопственом стану ;)

Da, ali sta onda da radim, opet nema para, unutra on nema nista preterano vredno, ima nesto mog namestaja i to

Da, ali sta onda da radim, opet nema para, unutra on nema nista preterano vredno, ima nesto mog namestaja i to

Од пара се опрости, чак и да имаш уговор и да га тужиш, ово је Србија, спор ће трајати годинама, наплаћаћеш се адвоката, и на крјау ћеш добити пресуду која ће бити мртво слово на папиру јер ако желиш паре мораш опет на суд, овај пут у извршни поступак, а и то траје годинама ако уопште дође на ред...

Најбоље је да га што пре избациш и да издаш стан другоме, како би трпео што мању штету.

Pa vidi na koju je adresu prijavljen na licnoj karti, idi tamo i uzmi neke stvari u vrednosti duga ili trazi od nekog njegovog da ti plati.

Jos kad bi se svi intimizirali sa stanarima toliko da im znaju familiju... :roll: Da ne spominjem da nema pravo da mu brlja po licnim dokumentima, a i to da zanemarimo, bas ce on da ostavi licnu kartu tamo gde ce ovaj moci da je nadje... mada opet, ako ga lepo zamoli mozda mu i sam pokaze. :lol:

Од пара се опрости, чак и да имаш уговор и да га тужиш, ово је Србија, спор ће трајати годинама, наплаћаћеш се адвоката, и на крјау ћеш добити пресуду која ће бити мртво слово на папиру јер ако желиш паре мораш опет на суд, овај пут у извршни поступак, а и то траје годинама ако уопште дође на ред...
Најбоље је да га што пре избациш и да издаш стан другоме, како би трпео што мању штету.
Ja sam mlad i neiskvaren pa živim u idealima. Ali eto nije da kaskamo za normalnim svetom što se tiče reklamacija i ostalog.
Njemu nepreostaje ništa drugo nego da proba nekom pretnjom da izvuče lovu, nisam pametan hebiga...

Ja sam mlad i neiskvaren pa živim u idealima. Ali eto nije da kaskamo za normalnim svetom što se tiče reklamacija i ostalog.
Njemu nepreostaje ništa drugo nego da proba nekom pretnjom da izvuče lovu, nisam pametan hebiga...

I ja zivim u idealima i mlad sam i neiskvaren, bolje da se ugledam na nekog ko je iskvaren. Ne znam kako cu sad, hocu da ga izbacim a ne mogu, hocu da mu pretim ali to nije moralno.

Back