Stanari hotela Bristol stupili u štrajk glađu: Primorani smo na ovakav korak

60237621_2498251000209517_4579127099717058560_n.jpg

gresis....i ja sam protiv....

ti zastavnici i pukovnici koji su godinama stanovali..imali su jako debele veze....ostali koji nisu mogli u hotel, ziveli su i zive kao podstanari.
Kakva je to debela veza kada živiš u ćumezu od 10 kvadrata, sa troje dece , koristiš zajednički vece i kuhinju koja je od ostalih prostorija odvojena zavesom ?
Jeste li ste vi normalni kakve gluposti pišete.

Poslednja izmena:
Kakva je to debela veza kada živiš u ćumezu od 10 kvadrata, sa troje dece , koristiš zajednički vece i kuhinju koja je od os odvojena zavesom ?
Jeste li vi normalni kakve gluposti pišete.

pa naravno da je veza jer taj godinama nije placao struju vodu..grejanje..tek su kasnije poceli da naplacuju ...dok su ostali placali 100 do 200 evra koje kakve cumeze od stanova..

i sto nije iznajmio stan..vec je bio sa troje dece u sobi sa zajednickim wc...kad vec ima toliko veliku platu..pukovnik ...

pa sto nije otisao...taj stanar je imao platu plus dobija uvecane troskove stanovanja koja mu drzava daje zato sto nema stan...pa sto nije iskoristio to i iznajmio pristojan stan vec je ostao u hotelu gde nista ne placa godinama..
Neko ko ima troje dece i živi sam sa njima (jer to su sve rasturene porodice) nema šanse da od svojih primanja plaća i kiriju a radi se o takvim slučajevima.

Neko ko ima troje dece i živi sam sa njima (jer to su sve rasturene porodice) nema šanse da od svojih primanja plaća i kiriju a radi se o takvim slučajevima.

pa ta deca su porasla...nemaju vise 5 godina...posle 25 godina....nego je problem sto njega sleduje trosoban stan..a ovi mu nude garsonjeru ili jednosoban.

neko je ovde spomenuo da nude stanove u A bloku na Novom Beogradi...pa tu kvadrat vredi preko 3000 evra i to namesten stan....jeste da je privremeno ali je sigurno bolje nego u hotelu.

Hoćete li se jednom dogovoriti sami sa sobom da li ti stanari i dalje stanuju u tom hotelu zato što imaju vezu jer im je lepo u hotelu i ne plaćaju račune ili zato što hoće trosobne stanove.
karikiras.....ti govoris o sadasnjoj situaciji...ja govorim o pocetku kada su dosli....1991 god...
drugo zastavnik sa troje dece bez zene sleduje ga ne trosoban vec troiposoban..da je ostala zena cetvorosoban stan.....ali zena je ostala u stanu u hrvatskoj sloveniji bosni....sada taj isti zastavnik trazi da mu se resi stambeno pitanje konacno....grad beograd je dao 170 stanova za njih..ali je vulin podelio stanove drugim oficirima i podoficirima....
trece ..on je bio u hotelu dok su se drugi vucarali po supama...a istu platu imaju....ovaj je izdvajao za hotel 5000 hiljada din a ovaj drugi 200 evra plus troskovi...sto ovaj nije u hotelu, ne nije mogao jer ovaj je bio salonski podoficir i oficir..sa svojim prijateljima zemljacima klasom..vezom...
cast izuzecima...ali kao sto sam rekao svakom je njegova muka najveca...

nije isto garsonjera i trosoban stan i to u Beogradu kad se pomnozi sa kvadratima ..

Uključena struja u Bristolu, vojni penzioneri prekinuli štrajk glađu
Objavljeno: 18.05.2019

U hotelu Bristol, u kome je ostalo još 11 porodica vojnih lica, danas je uključena struja, a kako navode stanari u razgovoru sa novinarkom Insajdera, oni će zato prekinuti štrajk glađu.
Hotel Bristol Foto: Srđan Ilić
Hotel Bristol Foto: Srđan Ilić

"Prvenstveno zahvaljujući zaštitniku građana, ali i delu medija koji nas prate, mi stanari hotela Bristol danas smo dobili struju, zbog čega prekidamo štrajk glađu. Tako smo dogovorili sa zaštitnikom i ovog trenutka prekidamo sa štrajkom. Danas smo dobili nešto civilizacijsko, da možemo makar malo da živimo normalno, a od ponedeljka počinje zakonska borba za prava na stan", kaže jedan od stanara Bristola Dragan Stojanović.
Podsetimo, stanari hotela Bristol stupili su pre četiri dana u štrajk glađu. Kako su saopštili, na taj korak su se odlučili zbog „ugrožavanja lične, porodične sigurnosti, ugrožavanja i onemogućavanja najosnovnijih uslova za ljudsko funkcionisanje isključenjem grejanja, električnog snadbevanja, lifta i fiksne telefonije“.
Sa njima se prethodnih dana sreo i Zaštinik građana Zoran Pašalić. On je po pitanju isključenja struje juče poslao urgenciju Ministarstvu odbrane da se struja hitno uključi, nakon čega je i Ministarstvo objavilo saopštenje u kome navode da će zamoliti EPS da ponovo uključi struju.
„U ovom trenutku sam u kontaktu sa svim nadležnim institucijama koje bi trebalo da ponovo priključe struju, kako bi stanovnici hotela Bristol zaista mogli da žive u uslovima koji su adekvatni za 21. vek“, naveo je zaštitnik građana.
U Hotelu Bristol kojim je upravljala Vojna ustanova Dedinje, odnosno Ministarstvo odbrane, još devedesetih godina bile su smeštene porodice vojnih lica, raseljenih sa teritorije nekadašnje SFRJ. Nakon više od 27 godina njima preti prinudno iseljenje budući da je predviđeno da hotelom upravlja kompanija Beograd na vodi.
Veliki broj stanara iselio se prethodnih meseci i to u privremeni smeštaj, dok preostalih 11 porodica ne odustaje od zahteva da dobiju stanove za trajno zbrinjavanje.
Danas su, zajedno sa Zaštitnikom građana, razgledali stanove u Beogradu koje im je Ministarstvo odbrane ranije obezbedilo ali opet za privremeni smeštaj.
Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net
.

Back