stambeni krediti u Srbiji?!

evo jedan prijedlog pa razmislite o njemu, dugo se bavim trgovinom nekretninama, trenutno se ne isplati uzimati nikakav kredit jer na dvadeset godina platite banci duplo, ako imate za ratu od 400 eura, to je rata kredita za najmanju garsonjeru na periferiji, ona se može unajmit za 200 eura( gledao sam vaše oglasnike), znači ostaje vam 200eura u džepu, štedi te ih i oročavajte na banci, za dvadeset godina moći ćete kupit garsonjeru za gotovinu i nećete živit u dužničkom ropstvu 20 godina, ovaj savjet je besplatan hahahahaha

evo jedan prijedlog pa razmislite o njemu, dugo se bavim trgovinom nekretninama, trenutno se ne isplati uzimati nikakav kredit jer na dvadeset godina platite banci duplo, ako imate za ratu od 400 eura, to je rata kredita za najmanju garsonjeru na periferiji, ona se može unajmit za 200 eura( gledao sam vaše oglasnike), znači ostaje vam 200eura u džepu, štedi te ih i oročavajte na banci, za dvadeset godina moći ćete kupit garsonjeru za gotovinu i nećete živit u dužničkom ropstvu 20 godina, ovaj savjet je besplatan hahahahaha

Sjajno, wunderbar... , šalu na stranu neki imaju u zbilji takav rezon ...

Inače u Pančevu se može unajmiti dvosoban stan za 120 150 evra , što je jako malo, ali je nemaština velika, bolje išta nego ništa ...

Sad imam 40 god,da šparam 20 god. da bih kupio stan ili kuću ,e pa koj ćemi moj i taj stan ili ta kuća u 60 god ,jer onda sam stari kenjo i pljujem na bradu i čekam kad ću da odapnem.Život je kratak da bi čovek štedeo-život je da bi čovek proživeo a sa kupovinom kuće ili sa takvom štednjom čovek je rob samom sebi.

ako toliko možeš trpit ne gine ti onda kartonska kutija poslije 60.

Sad imam 40 god,da šparam 20 god. da bih kupio stan ili kuću ,e pa koj ćemi moj i taj stan ili ta kuća u 60 god ,jer onda sam stari kenjo i pljujem na bradu i čekam kad ću da odapnem.Život je kratak da bi čovek štedeo-život je da bi čovek proživeo a sa kupovinom kuće ili sa takvom štednjom čovek je rob samom sebi.

Кад би то било тако лако банке би остале без посла. Плаћати кирију + штедети за стан је за већину људи мисаона именица.
Да не помињем да многи људи једноставно нису у стању да било шта уштеде - колико год пара да зараде, успеће све да потроше.
За вечину људи избор се своди на: купити један стан себи и један банци, или купити само један стан станодавцу.

Poslednja izmena:
ako imaš za 400 eura rate kredita onda imaš i za 200 eura kirije i 200 eura uštedit, samo pitanje je imaš li discipline

Кад би то било тако лако банке би остале без посла. Плаћати кирију + штедети за стан је за већину људи мисаона именица.
Да не помињем да многи људи једноставно нису у стању да било шта уштеде - колико год пара да зараде, успеће све да потроше.
За вечину људи избор се своди на: купити један стан себи и један банци, или купити само један стан станодавцу.

U principu je za one koji se nisu zivotno skucili (nemaju posao i bracnog druga), a iz glavnog grada su, da napuste BG. U unutrasnjosti su mnogo jeftiniji stanovi, placevi i kuce. Gde god da zivis u BG-u, uvek ce ti trebati gradski prevoz, ili auto. Ili za posao, ili za fax, ili da odes do drugara, do devojke itd. Preveliki je grad. Zato je bolje doci u manji grad. Nema saobracajnih guzvi, ako si na periferiji, opet si na 5 minuta od grada kolima. O ovome bi trebali da razmisle i oni koji imaju stan, a nemaju posao (ili nemaju dobar posao). Prodas stan, kupis isti takav u manjem gradu, i ostane ti para ili za biznis ili za nesto drugo...

U principu je za one koji se nisu zivotno skucili (nemaju posao i bracnog druga), a iz glavnog grada su, da napuste BG. U unutrasnjosti su mnogo jeftiniji stanovi, placevi i kuce. Gde god da zivis u BG-u, uvek ce ti trebati gradski prevoz, ili auto. Ili za posao, ili za fax, ili da odes do drugara, do devojke itd. Preveliki je grad. Zato je bolje doci u manji grad. Nema saobracajnih guzvi, ako si na periferiji, opet si na 5 minuta od grada kolima. O ovome bi trebali da razmisle i oni koji imaju stan, a nemaju posao (ili nemaju dobar posao). Prodas stan, kupis isti takav u manjem gradu, i ostane ti para ili za biznis ili za nesto drugo...
Kod nas je vec decenijama uvazeno misljenje da se u Srbiji samo u Beogradu moze ziveti zivotom koji je dostojan zivljenja.Samo u Beogradu i nigde vise.Ne slazem se sa takvom filozofijom i smatram da je potpuno pogresna.Sto se tice uzimanja stambenih kredita,to je jedno zlo koje ljude opterecuje jednako koliko i podstanarske kirije.Resenje li je biti duzan preko pola svog radnog veka i ziveti u jednom neprirodnom grcu?Kakav se kvalitet zivota moze ocekivati pod stalnom obavezom vracanja duga banci?Koliko se moze odvojiti za decu i njihov pravilan razvoj dok prolaze te decenije?Mislim da sada nije vreme i da resenje treba traziti u unutrasnjsti Srbije gde postoje sasvim zadovoljavajuci uslovi za jedan zdrav,normalan,porodicni zivot.Te price kojima nas bombarduju svaki dan preko medija o uzimanjima kredita...to su najobicnije gluposti i zablude.

neznam čime je zadovoljna, kredit možeš dobit gdje hoćeš ako si kreditno sposoban, vuku te zarukav, al kad podvučeš crtu i zaista shvatiš da si rob 30 godina i da nemožeš vratit kredit ranije ako nemaš neka ekstra primanja osim plate onda treba imat dobre živce do starosti, i sreće

Moja sestra je uzela stambeni u Unicredit banci i zadovoljna je,jedino je opterecujuce kad pomislis koliko dugooo svakog meseca moras da "odvajas od usta"

niste mi jasni vi ljudi sto uzimate kredite za garsonjere

zar ti nije bolje da kupis kucu u surcinu mladenovcu ili rumi nego sto ces da zivis ceo zivot u 25 kvadrata

hm.. prvo, bice to nekih 35 kvadrata :)
ja vec imam stan, tu cu ziveti ja sa muzem (sutra sa decom i muzem), a u garsonjeru cu roditelja mog da smestim.

i nije mi bolje da putujem iz surcina, mladenovca, rume, indjije, stare pazove, lazarevca itd.
niti zelim kucu. Kuca je velika obaveza, a ja bih kad dodjem sa posla da se bavim sobom, decom sutra, a ne da cupkam korov, cistim oluke, gledam jel crep u redu, farbam ogradu, kosim travu, itd itd itd.

Nemoj gledati sve tako bukvalno.
Dakle, ako dignem taj kredit, ja cu sutra (kad nasledim od roditelja) imati stan za sebe i svog muza i jedno dete obezbedjeno.
A daj Boze da cemo kasnije moci da obezbedimo i drugo dete kada i oni pocnu da zaradjuju...

(nego bre, ja nemam ni decu ni muza :D )

Back