Stalna tema na knjizevnosti i na ljisu

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

black cat
VIP
Poruka
40.464
Nisam više moderator pa ne mogu da pišem u administraciji, ali mogu ovde :). Vidim da je zatvorena nekadašnja kafana na književnosti. Predlažem da se otvori sasvim nova npr Knjiški moljac 14, koja će biti zaista duhovnog tipa, gde se mogu postavljati stihovi, razna razmišljanja, muzika, svakodnevni događaji, razgovori, ali nekako sa duhovnom atmosferom. Moderatori da brišu sve što izlazi van ovih okvira. O tome sam pričala sa @Baudrillard -jem. Putopisi, opisi putovanja, sve što liči na knjižecnu formu a dijaloškog je tipa tu može da se nalazi :)

Drugo,meni se nikada nije sviđala nešto tema na ljisu "Trenutna dešavanja", ali kao moderator nisam htela još i to da pokrećem od drugih gorućih tema :), ali nekako mi i sterilan naziv. Lično bih spojila tu temu sa "ljubav, sex, muyika", da ljudi i postavljaju pesme i raygovaraju o stvarima... yapravo bih joj dala nayiv one kafane na hobijima "žalosna sova".. ili ona da se prebaci tu. Nekako da ima zanimljiv i privlačan naziv... Tu će se ljudi možda i slobodnije zezati, muvati, itd... a i mogu da se komentarišu pesme itd...Šta misli @Trust no one jer je on mod na i na ljisu i na hobijima ? :) Ili prosto dati neki drugi originalni nayiv tipa "sve nijanse sivog" ili tako nešto ;)

Eto dva predloga
pozdrav svima

Upvote 0
kafane su kafane...nevezano sada za ovaj predlog Paulin...ne znam kako i koja je poenta ogranicavati teme i duh bilo koje kafane...
prosto onda kafane prestaju da budu kafane...

na kulinarstvu cemo samo o kulinarstvu? na uredjenju o uredjenju? na knjizevnosti o knjizevnosti? na ljis samo o ljubavi i seksu?

da moglo bi...ali tada prestaje smisao kafana...a to je druzenje...zabava...

Mislim da na LjiSu je potrebna tema koja će spojiti muziku i priču, jer je to sada tamo odvojeno. I ima kažem za mene sterilan naziv. To bi zaista moglo biti mesto za dobro zezanje sa muzikom. Meni je to nedostajalo i nedostaje, jer uglavnom samo tamo i dolazim, više ili manje po navici. :)
ovo je bio moj predlog i ne bih dalje da ulazim u razgovore.

Puno pozdrava i laku noć svima :)

.Šta misli @Trust no one jer je on mod na i na ljisu i na hobijima ?
Kafane u principu nisu ogranicene na samo pisanje, moze ko hoce da postavlja i muziku, stihove, klipove o kuvanju ili o avioindustriji :) Sve dok nije protiv pravila (a ja licno sam prilicno fleksibilan po pitanju toga, pogotovo sto je ljis takav deo foruma) nije problem.
Oko naziva je najlakse, mogu da pokrenem temu sa predlozima, pa da se glasa u anketi, ali trenutna desavanja ne bih sastavljao sa muzickom temom. A atmosfera u istoj ce biti onakva kakvu naprave posetioci, to je kao i u pravoj kafni, u RL. Drugacije su kafane gde se skupljaju boemi od onih u kojima sede japi i instagram dive.

kafane su kafane...nevezano sada za ovaj predlog Paulin...ne znam kako i koja je poenta ogranicavati teme i duh bilo koje kafane...
prosto onda kafane prestaju da budu kafane...

na kulinarstvu cemo samo o kulinarstvu? na uredjenju o uredjenju? na knjizevnosti o knjizevnosti? na ljis samo o ljubavi i seksu?

da moglo bi...ali tada prestaje smisao kafana...a to je druzenje...zabava...
slažem se, ali ako postoji za to odredjen forum gde se takva vrsta zabave očekuje. Moguće je na taj način privući i nove članove koji vole tu vrstu interakcije.

Ja nisam za ukidanje ili preterano ograničavanje kafana. U pitanju je struktura foruma. Ako je u pitanju opuštena, nevezana diskusija, onda tako nešto pripada specifičnom forumu, recimo "Druženje".

Inače, protivnik sam kafana na bilo kom specijalizovanom forumu tipa Politika, Religija, Zdravlje... Ima mi donekle smisla za LjiS, Humor, Svaštara...

Ovako mi je kao da otvorim kafanu usred biblioteke jer tu dolazi moje društvo i onda se tu razgalamimo, psujemo, pevamo...

Nisam više moderator pa ne mogu da pišem u administraciji, ali mogu ovde :). Vidim da je zatvorena nekadašnja kafana na književnosti. Predlažem da se otvori sasvim nova npr Knjiški moljac 14, koja će biti zaista duhovnog tipa, gde se mogu postavljati stihovi, razna razmišljanja, muzika, svakodnevni događaji, razgovori, ali nekako sa duhovnom atmosferom.
ali to više ne bi bila kafana već tema relevantna za forum u kome se nalazi.

Nek se zove Opicena sova :lol: :mrgreen:
haha
ja bih yapravo pokusala na LjiSu napraviti nesto sto je bila kafana kod moljca sa svim zezancijama ali i muzickim delom... A trenutna de[avanja nisu nikakva "kafana", da bi nešto bilo kafana mora ohoho da bude kul i tog tipa, a ne samo da ljudi ćaskaju :) ili dođe neko i ispiše celu stranu glupostima.. Pravo pitanje je zašto je na Moljcu bilo kul a ne i na LjiSu u trenutnim... koja je to razlika bila i što se tiče ljudi itd... Meni lično ta trenutna bila uvek straaaaašno dosadna... A sa druge strane volim ponekad da okačim pesme na "Ljubav, sex, muzika" no nekako mi se čini da ljudi koji kače tu, to deluje poprilično introvertno bez interakcije sa LjiSom generalno... ja i slušam uveče tu muziku ponekad, šta ljudi stave, ali to ima i na Muzici forumu...

Msm, pošto se Trust ne slaže oko spajanja hehe, meni generalno sve jedno šta će biti, predložila sam nešto gde bih mogla redovno dolaziti, dakle iz čistog ličnog interesa, jer sad na forumu ne vidim za sebe nigde mesto gde se mogu opustiti, posebno na LjiSu, gde volim da dođem.

Generalno, forum je živa stvar... nešto se novo napravi, nešto nestane... nisu to institucije sistema :lol:
napravili smo potforum, kada prestane biti zanimljiv nema ga, napravljene su neke teme koje funkcionišu, neke ne funkcionišu... ta muzika i trenutna mogu da se puste, ne da se brišu, samo se izbace sa stalnih tema i stavi se neka nova interesantnog naslova... tako stvari živnu, a ne što se čuvano "tradicije" kao pijan plota... hehe

Neki ovde ili svesno ili nesvesno zamenjuju teze.
Niko nikome ne određuje šta će pisati u kafanama, i ne mora se u kafani na Filozofiji - "filozofirati", ali se moraju
poštovati pravila koja važe za ceo Forum.
Ako je lepo rečeno šta nije u redu, pa ste dobili žuti karton a vi i dalje nastavljate... zna se šta sledi...

Zatvaranje kafana na kraće ili duže vreme zbog neprimerenog ponašanja pojedinaca nije ništa novo.
Forumaši sa dužim stažem se verovatno sećaju situacija na Religiji i koliko dugo im je bila kafana zatvorena i to u više navrata.

Kao i u reali, u kafani možete ćaskati o svemu, ali ako svojim ponašanjem uznemiravate druge, dođe obezbeđenje pa vas izbaci, a ako obezbeđenje ne reaguje, dođe gazda...

Slične teme

Back