Štajnmajer: Evropska unija će učiniti sve da ne dođe do novog sukoba sa Srbijom

Korner zastavica:
Gde bre eremitu da zaboravis,jeboteeee!!! :D:D
I onog Ljubu,on je jos jaci. Sve razvali tastaturu od silne jacine i ratovanja.
I svi klonovi zajedno sa njima.

"........... Петербуршка издавачка кућа "Питер Прес" је 1997. године објавила књигу америчког аутора Е. Фулера Торија "Шизофренија". У њој се посебно говори о такозваној деинституализацији, психијатријској помоћи ван државне заштите у САД - процесу, који је обухватао, посебно, и знатно смањење пацијената у државним психијатријским болницама.

Ова политика је почела у Америци да јача почетком 60-их година, управо онда, кад је почела разрада социјалних пројеката, тобоже сасвим различитих и међусобно независних, а заправо повезаних једним циљем: циљем изградње глобалистичког друштва.
............................................................................................................................
............Према томе, данас око 780.000 људи, тј. више од три четвртине милиона, који би се 1955. г. налазили у психијатријским болницама, живи међу нама". И закључује речима: "90 процената оних, који би пре четрдесет година били смештени у психијатријску болницу, данас се у њој не налази".

По мишљењу аутора, на такво стање ствари је много утицала сензационална књига Кена Кизија "Лет изнад кукавичјег гнезда", која је изашла из штампе 1962. г. У Русији је познатији истоимени филм, снимљен по овој књизи. Оц излагања Кизија људи су почели да мешају узрок и последицу: хоспитализација је почела да се сматра једним од озбиљних узрока психичких оболења. И према томе, као лечење се предлагало једноставно пуштање болесника на слободу.

У филму, као што се сећате, ова идеја је приказана у лику Индијанца, који бежи из луднице, која некако сумњиво подсећа на концентрациони логор.

Фулер сматра да је Кен Кизи добронамерно грешио, желео је добро и једноставно нешто није до краја промислио. Али пре се овде вара Фулер, а Кизи је био веома искусан човек и савесно је извршавао поруџбину.

Шездесетих година он је имао једну од важних улога у стварању такозване омладинске контракултуре, највећег глобалистичког пројекта о увођењу идеологије неопаганства. Посебно је Кизи држао предавања у Изаленском институту, чију је девизу "Ради шта ти је воља" позајмио од сатаниста. Зашто је било потребно да се уништи психијатријска служба, рећи ћемо мало касније. Засад ћемо само приметити да се то радило са предумишљајем.

"Ослобађању" психичких болесника, по речима Фулера, веома су доприносили и амерички правници, који су се, узгред, тих година веома размножили. У поглављу "Размере невоље" читамо: "У држави Висконсин један такав бранилац је изјављивао да је оболели од шизофреније "човек који је појео своје фекалије - за самог себе не представља опасност, и судија, прихвативши гледиште одбране, није сматрао за неопходно да се болесник принудно лечи". "Као награду за своју делатност", горко иронише Фулер, "они [правници] имају сад огроман број бескућних, психички болесних људи, који су зато слободни - слободни да се налазе у стању сталне психозе"............."

КЗ.......мисли о овоме.....

Alekasandar2:
Evropska unija učiniće sve što je u njenoj moći da ne dođe do novog sukoba sa Srbijom, izjavio je za "Bild am zontag" nemački ministar inostranih poslova Frank-Valter Štajnmajer.

Žao mi je, to su oni rekli:)
Ja mislim da si ti to pogresno protumacio.Oni to da su rekli,sve to stoji.Medjutim nije to bilo u smislu nekog straha od nase mocne armije...cuj...MOCNE ARMIJE :lol: vec iz razloga sto bi tom izjavom mozda uticali na rezultate izbora sada 21 januara u Srbiji. :wink:

eremita:
".... и знатно смањење пацијената у државним психијатријским болницама.
Ова политика је почела у Америци да јача почетком 60-их година, управо онда, кад је почела разрада социјалних пројеката, тобоже сасвим различитих и међусобно независних, а заправо повезаних једним циљем: циљем изградње глобалистичког друштва.
.....
aham...znachi,pacijenti dushevnih bolnica su tajno oruzje globalizacije i novog svetskog poretka...
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Alekasandar2:
Evropska unija učiniće sve što je u njenoj moći da ne dođe do novog sukoba sa Srbijom, izjavio je za "Bild am zontag" nemački ministar inostranih poslova Frank-Valter Štajnmajer.

Na pitanje šta je za njega najveći problem u 2007, on je naglasio da će "odmah na početku godine morati da se posveti pažnja Kosovu", jer je "predstojeća odluka o budućem statusu Kosova tesno vezana za pitanje stabilnosti u regionu".

"EU, koja će na Kosovu preuzeti nadležnosti UN, učiniće sve da ne dođe do novih sukoba sa Srbijom. Mi želimo da na Kosovu izgradimo društvo sposobno za funkcionisanje u kojem će svi građani, Albanci kao i Srbi, moći da žive mirno i bezbedno. Zato će EU na Kosovo poslati policajce i službenike za pravosuđe i upravu", najavio je Štajnmajer.

U intervjuu za "Bild am zontag" Štajnmajer nije naveo kakav će tačno biti obim nemačkog angažmana na Kosovu, ali je rekao samo da će za njega biti potreban i novac i ljudi.

"Dovoljno je, međutim, da se prisetimo ratova na Balkanu tokom devedesetih godina i da bude jasno da je stabilnost na Balkanu veoma dragoceno dobro koje zaslužuje naš puni angažman", rekao je šef nemačke diplomatije.

Vodeće nemačke diplomate su proteklih sedmica u više navrata naglasile da će Kosovo biti "najhitniji i najteži problem tokom nemačkog predsedništva" EU.

Magazin "Špigl" je prošle sedmice, najavljujući nemačko predsedništvo, citirao stav ministra Štajnmajera da je za Kosovo "teško moguće rešenje koje bi zadovoljilo obe strane".

http://www.voanews.com/serbian/2007-01-07-voa8.cfm

Прпа бато?

Sve to lepo zvuci, ali ko zna sta zaista misle?
Mislim, ovaj tekst moze da se protumaci i na drugi nacin - onaj koji bas ne odgovara Srbima.

Osim toga, da ne bude kao onaj fazon kod nas: cim vidis po medijima naslove tipa - struja nece poskupeti ili grejanje nece poskupeti - ODMAH znas da HOCE da poskupi... i za nepunih nedelju dana to se zaista i desi.

To me podseca na osamdesete kad su u modi bile takozvane "antireklame" koje su ponekad vrsile cak bolju funkciju od pravih (normalnih) reklama.
Mozda je sada fazon da se plasiraju "antivesti" kao - vesti?! ;)

UofC:
Pa naravno. Ameri su zaglibili u Iraku i taj rat bi Evropa morala ratovati, a o vojnim mogucnostima evropskih zemalja u konvencionalnom sukobu ne treba trositi rjeci!
Misliš to što mi imamo brda i šume, pa kad Švaba zaglavi u kotlinu, a mi ozgorke...
Nekima nikad dosta rata...
To što se kaže da će sve sprečiti da ne dođe do sukoba... slušam Merkelovu sinoć, kaže da je rešenje Kosova ništa manje od nezavisnosti, ali da treba smanjiti tenzije u Srbiji i pomoći demokratske snage... Kako to baba planira, nije mi jasno, ali da se boji srpske vojne čizme, videh joj u treperenju glasića.

Back