Staford napao devojčicu: Incident u Banja Luci

ccaterpillar

Legenda
Poruka
56.059

АМЕРИЧКИ стафорд напао је четворогодишњу девојчицу А. М. на степеништу зграде у Булевару Десанке Максимовић у бањалучком насељу Старчевица.​

Како пишу медији, девојчица није задобила повреде опасне по живот.

Тог дана, 22. августа, нешто мало пре 12 часова, девојчица се играла са децом на игралишту, након чега су се заједно упутиле према стану, не слутећи да ће после безбрижне игре уследити опасност. Девојчица је журним корацима стигла до лифта, где је застала да сачека мајку. У том тренутку, пас је стрчао низ степенице и кренуо према уплашеном детету.

- Док сам се пењала малим степеницама које воде до лифта, видела сам пса како без брњице трчи низ степенице. Померила сам се у страну, очекујући да ће проћи поред мене и изаћи напоље. Нажалост, он је кренуо ка мојој ћерки, која је претрнула од страха - испричала је мајка Љ. М.

Након напада пса, прича даље мајка, супруг и она су позвали хитну помоћ, али и полицију, која је убрзо дошла на терен.

- Упућени смо са дететом на Клинику за ухо, грло, нос, где су јој без анестезије ставили копче на повређено ухо - објаснила је Љ. М.

Из Полицијске управе Бањалука су за медије потврдили да им је овај случај пријављен.

- Приликом проласка девојчице и мајке, из стана је излетео пас – амерички стафорд и напао девојчицу, приликом чега јој је покидао ресицу уха и направио огреботину код ока. Девојчици је помоћ указана у служби Хитне помоћи - рекли су из Полицијске управе и додали да је власница В. Р. потврдила да је њен пас истрчао из стана.

Додали су да су о овом случају обавештени комунална полиција и ветеринарска инспекција.

(Српскаинфо)

https://www.novosti.rs/c/republika-srpska/vesti/1030303/staford-napao-devojcicu-4-incident-banjaluci

Дете је криво, уплашило се, показало је страх, и пас је реаговао у складу са својом природом, родитељи су морали да науче дете да се не плаши паса.

povecati kazne za setanje psa bez brnjice.

a ako vlasnik kaze * nece on * uputiti vlasnika na psihijatrijsko lecenje u trajanju od minimum 3 meseca

na zatvorenom odelenju , covek se sporazumeva sa psima i cita im misli , to je za ozbiljno posmatranje
Шетање паса без повоца и корпе је проблем комуналног реда, дакле у истој равни као бацање папирића по улици

IMG_20210825_184114.jpg

Tako...

@електрика

mislim da treba da se uvedu neki zakoni koji regulišu to ko sme i kako da drži te krupne i borbene rase pasa...Psi se ponašaju onako kakao ih vlasnik nauči,bilo da ih on to uči namerno ili slučajno jer nema pojma šta radi

Пси се понашају сходно својој природи - грозно. Било то блентаво скакање изазвано такозваном радошћу, било ово дивљачко грижење.
Увек сам се чудила људима који та срања од мутаната држе у стану.

Пси се понашају сходно својој природи - грозно. Било то блентаво скакање изазвано такозваном радошћу, било ово дивљачко грижење.
Увек сам се чудила људима који та срања од мутаната држе у стану.
Ti znaš da su to životinje koje su ljudi pripitomoli još u kamenom dobu i da su od tad do danas selektivno uzgajani baš da bi moglu da se prilagođavaju potrebama i željama svog vlasnika i da ne vide ljude ni kao hranu ni kao neprijatelje...mislim osim ako ih vlasnik ne nauči da su drugi ljudi neprijatelji...ili ako ne žive na ulici gde ih redovno šutiraju,gađaju kamenjem,udaraju torbama i tako te stvari da sami nauče da gledaju ljude kao pretnju????

Ti znaš da su to životinje koje su ljudi pripitomoli još u kamenom dobu i da su od tad do danas selektivno uzgajani baš da bi moglu da se prilagođavaju potrebama i željama svog vlasnika i da ne vide ljude ni kao hranu ni kao neprijatelje...mislim osim ako ih vlasnik ne nauči da su drugi ljudi neprijatelji...ili ako ne žive na ulici gde ih redovno šutiraju,gađaju kamenjem,udaraju torbama i tako te stvari da sami nauče da gledaju ljude kao pretnju????

Заболе ме кад су припитомљени. Пси су чопораши и стрвинари и то је њихова суштина. Не знам зашто би неко желео тако нешто поред себе.

Дете је криво, уплашило се, показало је страх, и пас је реаговао у складу са својом природом, родитељи су морали да науче дете да се не плаши паса.
1.Дете је криво?!
2.Пас је одреаговао у складу са својом природом?!
3.Родитељи су морали да науче дете да се не плаши пса?!

1. Дете има 4 године, одреаговало је у складу са својим годинама и "природом"
Не може бити дете криво!
2. Такви пси, ако им је таква природа не треба да буду близу људи без брњице
3. Власници пса су морали да га науче како да се понаша према људима и деци.

1.Дете је криво?!
2.Пас је одреаговао у складу са својом природом?!
3.Родитељи су морали да науче дете да се не плаши пса?!

1. Дете има 4 године, одреаговало је у складу са својим годинама и "природом"
Не може бити дете криво!
2. Такви пси, ако им је таква природа не треба да буду близу људи без брњице
3. Власници пса су морали да га науче како да се понаша према људима и деци.
Кад си задњи пут видео таквог пса да носи корпу? Једино ако можда иде у у продавницу по намирнице.

Значи треба да смо задовољни што је дете "само" унакажено, што није заклано? Мислим оно, бог пас је ипак био милостив или шта?
Nisam to rekao. Nadam se da će se u potpunosti oporaviti i da neće zamrzeti pse.

Rekao sam da je vlasnik uvek odgovoran.

Back