Sta znate o reformatorima??

gost 343533

Elita
Poruka
17.529
Sta znate i mislite o reformatorima iz 14,15,16 veka?
To su Martin Luter,Dzon Viklif, Jan Hus itd.... Oni su izasli iz katolicke crkve jer su videli da ona ne ide pravim putem tj. da nema veze sa pravom verom prodaja oprostajnica, fizicko kaznjavanje da bi se ugodilo Bogu itd...
Istrazivala sam nedavno o njima, i interesuju me vise informacija
Jel su oni za vas "pozitivci" ili "negativci" ??

Hvala na odgovorima i informacijama,ako neko zna vise :)) :bye:

Pa recimo u egleskoj je bilo velike koristi od reformacije da je na primer, do skoro svako mogao u engelskoj da ostavi na ulici sta je hteo, n iko to ne bi dirao danima.
To je samo jedan primer promene kiarktera i svesti kod ljudi.

Dok nisu dosli ovi iz zemalja gde nije bila reformacija.

Reformacija je svuda manje ili vise ostavila takve blagoslove.

Tako da su te zemlje zbog reformacije bile blagoslovljene odozgo...

Ali polako uticaj reformacije se sve vise gubi i dolazi opet kvarenje i prokletstvo...

Reformacija je imala jak uticaj u sjedinjenim drzavama i na njeno osnivanje.

Tamo smo imali verska i grdjasnka prava kakva nidge na svetu nije bilo.

Zato je ta zemlja uzivala dugo Bozje blagoslove dok nije pocela da se opet kvari.

Sto se vise narod ugenjatava u svojim pravima a pogotvo verskim, to ta zemlja trpi vise prokletstvo.

Poslednja izmena:
Opa, malo smo rasisti? Ili neznalice? Jer nikakav talas imigranata nije se desio iz drugih veropskih hrišćanskih zemalja, nego iz nekadašnjih britanskih kolonija koje je reformatorska Britanija vekovima izrabljivala, koritila kao robove, ubijala, pljačkala prirodna bogatstva...

Opa, malo smo rasisti? Ili neznalice? Jer nikakav talas imigranata nije se desio iz drugih veropskih hrišćanskih zemalja, nego iz nekadašnjih britanskih kolonija koje je reformatorska Britanija vekovima izrabljivala, koritila kao robove, ubijala, pljačkala prirodna bogatstva...

Opa malo smo puni mrznje i ne zelimo da citamo.
Nikako talas reformacije nije dosao iz engelske.
Niti sam to igde rekao.

To je samo primer.
Reformacija je bila svuda po evropi.
I mnoge zemlej su imale svoje reformacije unutar svoje zemlje.

Nisam ni napisao da si rekao da je tals reformacije došao iz Britanije, već sam komentarisao tvoju beslovesnu izjavu da je Britanija bila "blagoslovena" zbog reformacije i da je došlo do kvarenja zbog priliva onih koji su došli iz zemalja u kojima reformacije nije bilo.

Slaba ti škola za mene, batice.

Poslednja izmena od moderatora:
PRIMER:

BIO SMA DOSTA UZ CESKOJ.

Ocekivao sam da je iskvarenost naroda, psovanja i slicno, slicna kao kod nas jer su proslo komunizam koji ih je jos vise izkvario.

Zaprepastio sam se da to nsiam nasao tako na tom nivou i daleko od toga.

jeste komunizam i tamo olstavio svoj uticaj, ali daleko ne kao kod nas.

Jer su i oni imali jaku reformaciju i blagoslove od toga.

SETIMO SE JANA HUSA.

Obisaos am neka znamenita mesta poznata po njemu.

Iako papa nije mogao da unisti husite iako je sve ucinio da to sprovede, komunizam je ucinio mnogo vise.

- - - - - - - - - -

Nisam ni napisao da si rekao da je tals reformacije došao iz Britanije, već sam komentarisao tvoju beslovesnu izjavu da je Britanija bila "blagoslovena" zbog reformacije i da je došlo do kvarenja zbog priliva onih koji su došli iz zemalja u kojima reformacije nije bilo.

Ponudi nam nesto bolje?
Nije samo zbog tog priliva.

Govorios am o kradji na ulic na primer.
Nisi primetio???

Od kada su dosli ovi iz ne reformisanih zemlaja, na ulici se ne moze vise nista ostavljati.

A glavno kvarenje je doslo u samom jezgru zemlje od vodecih ljudi...

Poslednja izmena od moderatora:
PRIMER:

BIO SMA DOSTA UZ CESKOJ.

Ocekivao sam da je iskvarenost naroda, psovanja i slicno, slicna kao kod nas jer su proslo komunizam koji ih je jos vise izkvario.

SETIMO SE JANA HUSA.

Iako papa nije mogao da unisti husite iako je sve ucinio da to sprovede, komunizam je ucinio mnogo vise.

Zanimljivo kako je tvoja izjava o Česima u suprotnosti sa izjavama turista na travel sajtovima koji tvrde da su Česi generalno neljubazni, nepredusretljivi, bučni i prljavi.

- - - - - - - - - -

PRIMER:

BIO SMA DOSTA UZ CESKOJ.

SETIMO SE JANA HUSA.

- - - - - - - - - -

Ponudi nam nesto bolje?
Nije samo zbog tog priliva.

Govorios am o kradji na ulic na primer.
Nisi primetio???

Od kada su dosli ovi iz ne reformisanih zemlaja, na ulici se ne moze vise nista ostavljati.

A glavno kvarenje je doslo u samom jezgru zemlje od vodecih ljudi...

Došli su iz bivših britanskih kolonija, najviše iz Indije i sa Bliskog istoka. I neka, i treba im pokradu sve, mada to nije ni blizu osveti za sve ono što su im Britanci radili vekovima.

Zanimljivo kako je tvoja izjava o Česima u suprotnosti sa izjavama turista na travel sajtovima koji tvrde da su Česi generalno neljubazni, nepredusretljivi, bučni i prljavi.

Opet ti pred rudu?

Cesi su Slaveni slicni nama.
To je drugi mentalitet od germana anglosasonca.
Ja sam ih uporedio sa nama i utiucajem komunizma ne sa drugim narodima.

OPET NE CITAS???

ALI NEDAVNO SAM BIO TAMO, PRAG JE PUN PREPUN TURISTA.

Ali utiucaj komunizma daleko nije osatvio negativnog uticaja kao kod nas...

Opet ti pred rudu?

Cesi su Slaveni slicni nama.
To je drugi mentalitet od germana anglosasonca.
Ja sam ih uporedio sa nama i utiucajem komunizma ne sa drugim narodima.

OPET NE CITAS???

ALI NEDAVNO SAM BIO TAMO, PRAG JE PUN PREPUN TURISTA.

Ali utiucaj komunizma daleko nije osatvio negativnog uticaja kao kod nas...

Znam da je prepun turista. Turisti dolaze da se dive arhitekturi i piju pivo, ne da se druže s Česima.:lol: S druge strane, na travel sajtovima vlada izuzetno povoljno mišljenje o Srbima: ljubazni, predusretljivi, svi znaju engleski, i svi se osećaju kao kod kuće u Srbiji. Guglaj malo, neću ja sve da ti crtam.

Znam da je prepun turista. Turisti dolaze da se dive arhitekturi i piju pivo, ne da se druže s Česima.:lol: S druge strane, na travel sajtovima vlada izuzetno povoljno mišljenje o Srbima: ljubazni, predusretljivi, svi znaju engleski, i svi se osećaju kao kod kuće u Srbiji. Guglaj malo, neću ja sve da ti crtam.

A ko kao turista dolazid a se druzi sa cesima?
Da su se malo druzili, imali bi prilike da ih bolje upozanju.

Cesi kao i mi ne vole Germane, jos i vise.
Ne vole ni Ruse jer su ih takodje porobljavali...
Hteli su oni i nas ali je umro vodja pa se nije ostvarilo...

Prema ovakvima se ne odnose bas najbolje.

Pa recimo u egleskoj je bilo velike koristi od reformacije da je na primer, do skoro svako mogao u engelskoj da ostavi na ulici sta je hteo, n iko to ne bi dirao danima.
To je samo jedan primer promene kiarktera i svesti kod ljudi.

Dok nisu dosli ovi iz zemalja gde nije bila reformacija.

Reformacija je svuda manje ili vise ostavila takve blagoslove.

Tako da su te zemlje zbog reformacije bile blagoslovljene odozgo...

Ali polako uticaj reformacije se sve vise gubi i dolazi opet kvarenje i prokletstvo...

Reformacija je imala jak uticaj u sjedinjenim drzavama i na njeno osnivanje.

Tamo smo imali verska i grdjasnka prava kakva nidge na svetu nije bilo.

Zato je ta zemlja uzivala dugo Bozje blagoslove dok nije pocela da se opet kvari.

Sto se vise narod ugenjatava u svojim pravima a pogotvo verskim, to ta zemlja trpi vise prokletstvo.

FASCINANTNO!!!!!! DIVNO!!!!!

A ko kao turista dolazid a se druzi sa cesima?
Da su se malo druzili, imali bi prilike da ih bolje upozanju.

Cesi kao i mi ne vole Germane, jos i vise.
Ne vole ni Ruse jer su ih takodje porobljavali...
Hteli su oni i nas ali je umro vodja pa se nije ostvarilo...

Prema ovakvima se ne odnose bas najbolje.

Česima su Germanima mnogo bliži. Čak se u poslednje vreme javljaju ideje o ujedinjenju Češke i Poljske sa Nemačkom.

Česima su Germanima mnogo bliži. Čak se u poslednje vreme javljaju ideje o ujedinjenju Češke i Poljske sa Nemačkom.

E ovo je skroz neznanjje.
Oni su im komsije i moraju da ih trpe.
Inace to ujedinjenje su price za malu decu.
To moze samo na silu da se desi.
Kod nas se zaboravia mrznja na svabu, ali kod njih nikako.
Ja bih tipovao pre nas nas da se ujedinimo sa svabom samo da smo im komsije nego cesi.
U Eu ne treba ujedinjenje, ona ima sve pod kontrolom.

Sti blesav? Nisam ni napisao da si rekao da je tals reformacije došao iz Britanije, već sam komentarisao tvoju beslovesnu izjavu da je Britanija bila "blagoslovena" zbog reformacije i da je došlo do kvarenja zbog priliva onih koji su došli iz zemalja u kojima reformacije nije bilo.

E, ne svadjajte se...

Neko mi je rekao da je Svajcarska u to vreme primala dosta reformatora kada su bezali od katolika koji su zeleli da ih ubiju i zaustave odlazak vernika u reformatore....
I zato Svajcarska vekovima nakon toga uziva velike beneficije.... Sto je apsolutno tacno!

Svajcarska je zasticena zemlja, ne mesa se u politiku i ne ratuje. Neutralna je i tamo se cuva najece svetsko bogatstvo.
Svajcarci i dalje zaradjaju mnoooogo vise u proseku, od svih evropskih zemalja......
To je valjda blagoslov od Boga sto su prihvatili roformatorei dali im utociste!!!!!

Ma ne vole oni to da cuju.

Jer zele da na svaki moguci nacin kod nas psrece bilo kakvu reformaciju, pa i samu pomisao na to.

Nema reformacije nema blagoslova...

- - - - - - - - - -

Naravno, reformacija je vec ponovo svuda potrebna.
Ali kod nas nikada nije ni bila.
Jer su ovi i slicni uvek to sprecavali...

A PONASANJE NA OVOJ TEMI POKAZUJE ONO O CEMU PISEM I POSLEDICE GDE NIJE BILO REFORMACIJE:

http://forum.krstarica.com/showthre...lavlja-za-koju-ne-zna-ostali-hrišćanski-svet-!!!

- - - - - - - - - -

pretpostavljam da je reformacija u religiji ista kao i tranzicija u politici
treba da prevede one koji su podredjeni u superiorni položaj

Reformacija ima za cilj da pozitivno i svesnije promeni karakter i misljenje ljudi i omoguci ljudima veca gradjanska i religozna prava vecu slobodu...

Sve drugo nije reformacija...

Poslednja izmena:
E, ne svadjajte se...

Neko mi je rekao da je Svajcarska u to vreme primala dosta reformatora kada su bezali od katolika koji su zeleli da ih ubiju i zaustave odlazak vernika u reformatore....
I zato Svajcarska vekovima nakon toga uziva velike beneficije.... Sto je apsolutno tacno!

Svajcarska je zasticena zemlja, ne mesa se u politiku i ne ratuje. Neutralna je i tamo se cuva najece svetsko bogatstvo.
Svajcarci i dalje zaradjaju mnoooogo vise u proseku, od svih evropskih zemalja......
To je valjda blagoslov od Boga sto su prihvatili roformatorei dali im utociste!!!!!

Švajcarska je bogata zemlja jer je već 600 godina neutralna, i poseduje jak bankarski sistem koji sa reformacijom i bogom veze nema, već sa zdravim razumom.

Švajcarska je bogata zemlja jer je već 600 godina neutralna, i poseduje jak bankarski sistem koji sa reformacijom i bogom veze nema, već sa zdravim razumom.

Mislis jer ti tako volja a ono drugo ti ne odgovara?

Ali ne zeleti nije argument.

Pa i za vreme 2 svetksog rata, su mnogi ne svi progonjeni, tamo prosli najbolje.

Bozji blagoslov ne izostaje...

Poslednja izmena:

Pa zar reformacija nije donela Svajcarskoj i ostalim zemljama zapadne Evrope upravo to- budjenje zdravog razuma??? Ti kazes da je zdrav razum u Svajcarskoj postojao nevezano za reformaciju??
Jel mozes da mi pokazes iz istorije Svajcarske od kad je ona neutralna??? Mislim ne znam stvarno hocu da saznam vise....

Sta znate i mislite o reformatorima iz 14,15,16 veka?
To su Martin Luter,Dzon Viklif, Jan Hus itd.... Oni su izasli iz katolicke crkve jer su videli da ona ne ide pravim putem tj. da nema veze sa pravom verom prodaja oprostajnica, fizicko kaznjavanje da bi se ugodilo Bogu itd...
Istrazivala sam nedavno o njima, i interesuju me vise informacija
Jel su oni za vas "pozitivci" ili "negativci" ??

Hvala na odgovorima i informacijama,ako neko zna vise :)) :bye:
Jel, a koji su ti,da li su to oni što su proterali Vatikan u Rusiju?

Pa zar reformacija nije donela Svajcarskoj i ostalim zemljama zapadne Evrope upravo to- budjenje zdravog razuma??? Ti kazes da je zdrav razum u Svajcarskoj postojao nevezano za reformaciju??
Jel mozes da mi pokazes iz istorije Svajcarske od kad je ona neutralna??? Mislim ne znam stvarno hocu da saznam vise....
U Švajcarskoj je večinski Hriščanski narod. A to ima svoju pozadinu. :)

Back