Sta znaci?

Prirodan osećaj za hiperbolu i komparaciju, ali i evidentna nepismenost ili pak, potpuni nehaj za pravila, izraz pobune ili kopiranje nekog drugog ko je na umu imao nešto ili čak nije ništa naročito upotrebom takvog termina ali je bio dovoljno cool da bi reč zaživela i prenosila se dalje.
Semantički bi ''pre-realan'' možda bilo prevazilaženje realnog i pronalaženje višeg smisla kojem ovo realno koje poznajemo mi, obični smrtnici, nije dovoljno da se prostre_
U svakom slučaju, u pitanju je neka pretencioznost i naglašavanje svog mišljenja kao i više nego podobnog.
Realno, ako je neko pre-realan, mora da je zabrinjavajuća forma bivstvovanja, ali sve nešto mislim da su pre trend i dopadljivost to što tu reč može da popularizuje kao i mnoge takve nebuloze pre.

izasla danas u popularnoj TV seriji... (msm, ne nalazim da je to neki reper za bilo sta, ali me zaintrigirala)

mislim da je bila jos jedna, kako rece, hiperbola. ili preterivanje, Naci cu.
.... puno premotavanja ...

nasao sam. citat: 'prezabavni su'.
ajd, to jos i djene djene ... mada...

Više nego realno..
Toliko realno da je neverovatno.
Reč se koristi i postoji , koliko je gramatički ispravna -ne znam, ali u opticaju je.
PS...I da je izmišljena, ko mari...Obožavam izmišljene reči .I sama to radim.

Ovako ja to vidim.
Slika je realna.Vidimo leptira.
Prerealna slika bi za mene bila -
taj realni leptir toliko utkan u sliku, toliko blizu ,toliko čujan, a tih , kao da postaje i sam deo mene.
dakle samo postajes svesnija realnosti na koju nisi ranije obratila paznju, jer leptir je realan i u jednoj i u drugoj slici, samo se tvoje poimanje realnosti menja. Ali to je i dalje ista realnost.

Ali ono sto mogu da shvatim je da uvodis subjektivan pojam realnosti (koji sam po sebi nije realan), ali dovodi do zakljucka da je prerealno u subjektivnom smislu zapravo izabrana najbolja realnost iz mnostva alternativnih realnosti gledano kroz subjektivne naocare. Da li je to realno?

Back