Šta znači...?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pogresno. Treba isparviti.
Rec vuce koren iz reci MOTOR, ne MOTER. Pro - za - latinski.

Koliko ja razumem ispravno je i jedno i drugo jer obe reci poticu od reci motor, a na francuskom je
motor=moteur.

Ja uvek koristim promoter, ali vidim da je ispravno i promotor. Ne bih znala ko to to danas koristi, al tako
stoji u casnim knjigama ( intenetskim).

Koliko ja razumem ispravno je i jedno i drugo jer obe reci poticu od reci motor, a na francuskom je
motor=moteur.

Ja uvek koristim promoter, ali vidim da je ispravno i promotor. Ne bih znala ko to to danas koristi, al tako
stoji u casnim knjigama ( intenetskim).
U francuskom jeziku je logicno da je isparavno kada se kaze moteur, ali u srpskom jeziku gde se kaze motor - nije.
Ja imam utisak da je neka osoba nacula nesto za promotor, pa je pogresno rekla promoter da bi ispala pametna...Kao ono u "Pokondirenoj tikvi" kad je gospoda htela da bude noble i prica francuski...Nista se nije promenulo..
Uveren sam da bar 70% naroda u Srbiji ni ne zna sta ta rec tacno znaci.
Kao recimo sto ne zna sta je "probiotika"

Poslednja izmena:
U francuskom jeziku je logicno da je isparavno kada se kaze moteur, ali u srpskom jeziku gde se kaze motor - nije.
Ja imam utisak da je neka osoba nacula nesto za promotor, pa je pogresno rekla promoter da bi ispala pametna...Kao ono u "Pokondirenoj tikvi" kad je gospoda htela da bude noble i prica francuski...Nista se nije promenulo..
Uveren sam da bar 70% naroda u Srbiji ni ne zna sta ta rec tacno znaci.
Kao recimo sto ne zna sta je "probiotika"

I u nemackom se kaze Promoter ( ovako se i pise). Ti polazis od spanskog pa ti je to tako logicno.
U engleskom je promoter, glagol je to promote ( promocija)

Back