Šta znači biti uspešan?

Za nekoga je uspeh da ima dobro plaćen posao, za drugog biti ostvaren porodično, za trećeg mogućnost da radi šta hoće?

Šta za vas znači biti uspešan?
Koje kriterijume društvo najčešće koristi da proceni da li je neko uspešan?
Šta dođe neuspeh?
stan u BGD na vodi, Bentli, jahta...............to je uspeh za one sa IQ 30.
Za one iznad te kvote uspeh je zdrav i sretan zivot, sa prosecnim materijalnim standardom.
Ipak, najveci neuspeh je ako ovo navedeno ne shvatamo.

Stvar mentalnog sklopa.

Ili da to kažem slikom.

1758186723356.jpeg

Može i ovako..

1758186783083.png

Успех се мери материјалним стварима, јер тек материјалним богатством можемо да бринемо о нематеријалном, духовном, емотивном, породичном.

Без лове нема ни уметности ни духовног, ни емотивног, деца ће бити гладна и жедна.

Видите ли овог човека који вредно ради да нахрани дјецу своју.

rudar.jpg

Ради за ПАРЕ. Не за славу.

Успех се мери материјалним стварима, јер тек материјалним богатством можемо да бринемо о нематеријалном, духовном, емотивном, породичном.

Без лове нема ни уметности ни духовног, ни емотивног, деца ће бити гладна и жедна.

Видите ли овог човека који вредно ради да нахрани дјецу своју.

rudar.jpg

Ради за ПАРЕ. Не за славу.
Ok je što se on jadan trudi da izdržava porodicu, ali je tema šta znači biti uspješan‚! On nije uspješan, on je uporan i borac, ali daleko od bilo kakvog uspjeha.

Uspjeh je biti slobodan. Dobro, čovjek nikada nije 100% slobodan, ali što veća sloboda, to veća uspješnost.
Znači, raditi za sebe, ne potpadati pod uticaj potrošačkog društva, uživati u slobodi i sopstvenom odabiru.
Осим уличних кучића, не знам никога да је слободан, а да је без новца.

Дакле, новац је предуслов слободе.

Осим уличних кучића, не знам никога да је слободан, а да је без новца.

Дакле, новац је предуслов слободе.
Dakle ako imaš novca samo sebe zarobljavaš još više i postaješ njegov rob. Jeste da novac dosta poboljšava kvalitet života. Šta će mi milioni, da kupujem stanove, kola, jahte i da brinem o istima non stop, nmg da živim na dva mesta istovremeno, tako isto nmg ni da budem ni da jedem na dva mesta u isto vreme niti lopatom mogu da tovarim hranu usta.

Ok je što se on jadan trudi da izdržava porodicu, ali je tema šta znači biti uspješan‚! On nije uspješan, on je uporan i borac, ali daleko od bilo kakvog uspjeha.

Други је контест његове слике.

Сумњам да ће ми неко реплицирати како је успех релативан и за некога није кеш мани, него љубав, уместност, духовност, мир, стабилност и сл.

У смислу, материјално је небитно.

Свима је материјално битно, много битно, што мање има то му је битније, и бзвз је умањивати значај материјалног на рачун осталог, јер остало зависи од материјалног.

Dakle ako imaš novca samo sebe zarobljavaš još više i postaješ njegov rob. Jeste da novac dosta poboljšava kvalitet života. Šta će mi milioni, da kupujem stanove, kola, jahte i da brinem o istima non stop, nmg da živim na dva mesta istovremeno, tako isto nmg ni da budem ni da jedem na dva mesta u isto vreme niti lopatom mogu da tovarim hranu usta.

Ево, Ворен Бафет се уби секирајући. Заробио се, не зна шта ће са колима и становима. Мучи муку сваки дан. Не спава, не једе, не може да буде на два места.

него, како си успео да материјално богатство повежеш са становима, колима и јахтама, то ми никако није јасно.

Nije. Svako seljak u zabačenom kraju je slobodan i bez novca. Ima vodu, proizvodi hranu i može da uživa u slobodi i izboru.

Сељак у забаченом крају је највећи роб.

Зато сви беже из забачених крајева.

Да је добро тамо, људи би остајали.

Свакако, постоје људи који напусте светла велеграда и оду у неко мирније место.

Али и за то мирно место које желе, дају велике паре да га опреме и да имају пут и превоз до цивилизације.

Сељак у забаченом крају је највећи роб.

Зато сви беже из забачених крајева.

Да је добро тамо, људи би остајали.

Свакако, постоје људи који напусте светла велеграда и оду у неко мирније место.

Али и за то мирно место које желе, дају велике паре да га опреме и да имају пут и превоз до цивилизације.
Ja bih mogla da živim na takvom mjestu. Mnogi bi mogli, samo treba izbaciti iz glave nekakve stvari i ne ubijeđivati sebe da ne možeš bez ovoga, onoga. Tako malo treba za opstanak.

Ево, Ворен Бафет се уби секирајући. Заробио се, не зна шта ће са колима и становима. Мучи муку сваки дан. Не спава, не једе, не може да буде на два места.
Ne bih se menjao sa njim. Sam on zna koliko radi i koliko razbija glavčinu zbog novca. A samo o tome i razmišlja. Slobodan čovek :zcepanje:
него, како си успео да материјално богатство повежеш са становима, колима и јахтама, то ми никако није јасно.
nego sačim da povežem? Sa spiritualnim stvarima :zcepanje:
Звучи као нешто што би тежак наркоман написао.
žalosno što ti se život svodi na materijalno, ne zanš kakav je osećaj biti non stop srećan. Poyy braudaa

Ja bih mogla da živim na takvom mjestu. Mnogi bi mogli, samo treba izbaciti iz glave nekakve stvari i ne ubijeđivati sebe da ne možeš bez ovoga, onoga. Tako malo treba za opstanak.

па што не идеш на такво место?

Зашто робујеш свом осмочасовном времену?

Продај своју некретнину и иди у пустару. Опремићеш је добро.

Некако сви из солитера завиде том сељаку што живи на врх забачене планине.

Нико те не спречава да одеш. Па да видимо да ли би била слободна.

Back