Sta znace vasi nickovi??objasnite

Revelin ili ravelin (tal. rivelino; franc. ravelin) u fortifikacijskom graditeljstvu označava vrstu utvrde
postavljene da brani njene najslabije tačke ili pojedina vrata. Ako se nalazi pred vratima utvrde, revelin je najčešće povezan s njom mostom.

Revelin je trouglasta fortifikacija ili samostalna isturena utvrda ispred bastiona tvrdjave. Izvorni naziv za revelin bio je demiluna (franc. demi-lune)
što potiče od reči luneta. Revelin se postavljao izvan tvrdjave na strani suprotnoj od fortifikacijske kurtine. Rubovi revelin su postavljeni tako da topovi
mogu lako otvarati vatru na trupe koje moraju prolaziti duž fortifikacijske kurtine. Zid koji je okrenut dvorcu/tvrdjavi je nizak, a uglovi ostalih su postavljeni
tako da revelin ne pruža nikakv zaklon napadačkim snagama ako ga osvoje napadači ili ga napuste branioci.

Prvi nick mi je bio Little Susie - pesma Michaela Jacksona.
Sada sam promenila u Alice, zbog istoimene pesme xD Sisters of Mercy^^
I volim Alice in chains.
I Alice Cooper je jedan od razloga.. I Alice in wonderland xD
I ako su mi moji dali nadimak Sanja od imena Aleksandra, sto ne bih bila Alice? xD

Moj nick je nastao davno(negde 5-6 osnovne), kada sam se smarao na casu mate...
Tada je bilo u modi imati neki krvnicki nick, svi su imali nickove tipa Kanibal, krvavi don itd...

I tako nastade 1DaL(vandal)

Sada mi to zvuci bas debilno -_-
moram pod hitno da menjam nick :O

Back