Šta zamerate novom svetskom poretku?

момоа

Stara legenda
Poruka
78.804
Svakodnevno slusam gomile floskula o novom svetskom poretku. Kada pitam ljude sta je to NSP oni mi uglavnom daju neke kliše odgovore tipa "oni hoce uniformni svet, to je masonska zavera da stvore jednu globalnu drzavu, da ukinu nase obicaje i tradiciju, da stvore novog coveka". Sve ove stvari same po sebi meni uopste ne zvuce lose, makar ne nista losije nego sto su bile one koje su sacinjavale "stari svetski poredak" Sta je to konkretno što vam smeta kod NSP i po cemu je on losiji od tzv starog svetskog poretka u kojem smo ziveli vekovima?

Takodje i ja slusam. Uglavnom ljudi slede misljenja crkvi, pojedinaca koji su protiv globalizacije, uplaseni od promena i tehnologije, ili cega sve jos. Uglavnom, svaki poredak kroz istoriju je pratilo pravilo 'ako nesto izmenimo, dolazi apokalipsa'. Ljudi se plase nepoznatog, ne zele da prouce nista, i da ucenjem formiraju misljenje. Odsustvo znanja o temi i bilo cemu, donosi manipulaciju naslovima 'sok', 'haos', 'smak sveta'. Pogledaj naslove novina na kiosku, i videces sta je kontol prostih masa. A bilo koji poredak nece ni pitati Srbe ili Balkan sta misli. :D Ima da bude kao u pripovetkama Ive Andrica :D

Ni ja nemam blagu predstavu šta bi trebalo da znači novi svetski poredak.

Promociju i nametanje feminizma i LGBT-a, rasnog mešanja, uništavanje nacionalnih država. Dobra strana religijske i političke slobode doduše donekle, ekonomska povezanost na planetarnom nivou.

Znači normalan, civilizovan, emancipovan, otvoren svet?

Onda će biti da je novi svetski poredak strah zatucanih pred budućnošću.

Promociju i nametanje feminizma i LGBT-a, rasnog mešanja, uništavanje nacionalnih država. Dobra strana religijske i političke slobode doduše donekle, ekonomska povezanost na planetarnom nivou.

Sta tebe zanima LGBT i šta te tu toliko boli u tome sto oni paradiraju ili rade ne znam ni ja sta. To tebe apsolutno ne dotice ni na kom nivou. Jednostavno mozes to da iskuliras i nikom nista..
Niko te ne tera ni da se rasno mešaš sa bilo kim...
Zasto je unistavanje nacionalnih drzava lose?
Zasto je ekonomska povezanost losa?

Dobro, covek je rekao sta mu smeta, ne treba ga pojesti :D

Poenta je price, sve sto gledas danas, LGBT slobode, mesanje, orgije,droga, itd... Imalo je u starom Rimu i bilo normalno. Tocak se samo okrece, i imamo tehnologiju i bolje zdravstvo u odnosu na to vreme. Iste 'grehove' prave ljudi vec hiljadama godina.

Sve je to ok. Nego me nervira ta dogmatska pozicija gde se novi poredak kritikuje kao nesto lose samo zato sto je novi, a stari kao nesto dobro samo zato sto je stari. To je kao ona Rambova prica o plemenu Tutsi i Hutsi. Tutsi mrze Hutse jer su Hutsi, a Hutsi Tutse jer su Tutsi. Takav odnos imaju i ljudi prema NSP.

Sve je to ok. Nego me nervira ta dogmatska pozicija gde se novi poredak kritikuje kao nesto lose samo zato sto je novi, a stari kao nesto dobro samo zato sto je stari. To je kao ona Rambova prica o plemenu Tutsi i Hutsi. Tutsi mrze Hutse jer su Hutsi, a Hutsi Tutse jer su Tutsi. Takav odnos imaju i ljudi prema NSP.

Uglavnom da. Ljudi se i ne trude da nesto istraze. Ali vole da kritikuju i sude vise nego 'leba da jedu. (ja inace ne jedem puno hleba :D )

Sta tebe zanima LGBT i šta te tu toliko boli u tome sto oni paradiraju ili rade ne znam ni ja sta. To tebe apsolutno ne dotice ni na kom nivou. Jednostavno mozes to da iskuliras i nikom nista..
Niko te ne tera ni da se rasno mešaš sa bilo kim...
Zasto je unistavanje nacionalnih drzava lose?
Zasto je ekonomska povezanost losa?

Smeta mi nametanje kako je to normalno, a nije dok ti sa druge strane ne smeš da kažeš čak ni da ti se to ne sviđa. I ne mogu da iskuliram nešto što mi smeta.

Naravno da neću ni sa kim rasno da se mešam, ali eto i to se nameće.

Zato što je nacionalna država u našem slučaju Srbija moje ognjište i ne dozvoljavam da mi neki ***** to uništava.

Ja sam rekao da je konomska povezanost dobra strana.

Smeta mi nametanje kako je to normalno, a nije dok ti sa druge strane ne smeš da kažeš čak ni da ti se to ne sviđa. I ne mogu da iskuliram nešto što mi smeta.

Naravno da neću ni sa kim rasno da se mešam, ali eto i to se nameće.

Zato što je nacionalna država u našem slučaju Srbija moje ognjište i ne dozvoljavam da mi neki ***** to uništava.

Ja sam rekao da je konomska povezanost dobra strana.

Nije istina da ne mozes da kazes da ti se to ne svidja. Svaki dan slusam ljude kojima se to ne svidja, koji to vrlo glasno i jasno govore i dlaka im sa glave ne fali..u Americi 50% stanovnista, verovatno akoro svi koji glasaju za Trampa ne ppdrzavaju bilo sta vezano za LGBT pa im dlaka sa glave ne fali itd...
Kako se rasno mesanje namece? Stvarno to nisam primetio...
Za ovo trece ne znam sta da ti kazem...

Kako moze biti isti neko ko hebe bebu od 2 godine i neko ko se hebe sa osobom istog pola kao i ona, a koja je dala dobrovoljni pristanak za to?

Bolesno je jedno i drugo. Kako neko može da ima nagon prema drugom muškarcu ili žena prema ženi. To je definitivno neki psihički poremećaj, a vi to predstavljate kao normalno. E pa nije normalno i ne može da bude normalno!

Za mene NSP znači legalizacija , tj prihvatanje da se svo bogatsvo sveta sliva u jedan centra i da oni shodno "poslušnosti" dele to bogatstvo.

Ko sluša i ko poštuje njihova pravila dobija lepše parče . onaj koji ne sluša dobija kosku da glođe, a onaj kod koga je i nož i pogača ispira mozak kako on najbolje zna sve i kako je on pozvan da deli svaku pravdu .

Back