Šta vozite?

Marlon Brando

Primećen član
Poruka
893
Dakle slika i kratki opis npr jeste li zadovoljni i tako, koliko vas košta godišnje servis.
Slika sa neta ubacujte.

Počnimo od mene:

Za svaki dan http://static.cargurus.com/images/site/2009/08/01/07/44/2005-renault-megane-pic-22768.jpeg
Za svoju dušu http://desmond.imageshack.us/Himg339/scaled.php?server=339&filename=60972701.jpg&res=medium

Sa prvim nemam ništa, samo gorivo. A sa drugim imao dosta muka dok nije došao u mint stanje. Najviše problema sa krovom. O parama ne smem da mislim, žali Bože para bačenih.

Moj svakodnevni auto: Smart ForTwo turbo 2007
IMAG0030-1.jpg

Moj auto koji koristim za posao: Mercedes GLK220CDI 4matic 2011
IMAG0007-1.jpg

Prezadovoljan sa oba,GLK preshao 105000km za godinu dana,nikakvih kvarova,Smart obavlja svakodnevne poslove bez problema.

Poslednja izmena:
Alfa 156 1.6 ts. Za sada promenjen termostat, i jedan silent blok, mada ocekujem da ce me odrzavanje, vanredno, kostati oko 200 evra za godinu.
Passat B2 2.0 l5, sitna ulaganja, u principu, auto koji je jeftin za odrzavanje i eksploataciju.

Preziveo je jednu osrednju saobracajku, trenutno se oporavlja. Otisli su mu branik, hladnjak, katalizator, desno krilo i podkrilo, vrata desna, erbegovi. Ali ce za par dana biti ko nov :) Fiat Punto 1.3 mjet 16v odlikuje ga veoma mala potrosnja i velika startnost i ubrzanje.
Fiat_Punto_front_20080714.jpg

024609.1-lg.jpg

On je nov, tako da za njega nije bilo nikakvih troškova osim osnovnog održavanja... Istina je da troši više, al to je bio moj izbor.

2007ToyotaPradoTurboDiesel.jpg

Ona i dan danas vjerno služi, osim redovnog održavanja u ovlašćenom servisu, nije za nju bilo nekih troškova... Takođe potrošnja veća, opet moj izbor.

32031692-2-440-0.jpg

On se sasvim slučajno našao u voznom parku, neplanirano, pošto zbilja nijesam neko ko boluje od toga da imam gomilu auta... Imam jedno za vožnju autoputem i magistralom, ovaj drugi je za teren i za lošije vremenske uslove i to je to... tako da ne planiram dugo da ga zadržim, i kratko je kod mene... al je jako dobar i kvalitetan automobil, čak ni ne troši puno.

Za svaki dan

JA4MT21H62J035349_1.jpg

Ovaj sa slike nije moj al' moj je isti ko on, crn i puno prljaviji. . . Imam ga skoro 4 godine i rado bih da promenuo za nesto drugo. Kvario se posten broj puta, i nebrojeno puta me ostavio nasred puta ili pre puta. Trosi oko 15-16l po gradu, mada zna i vise, a ni po autoputu nista nije bolji. Sta je sve menjano tesko je reci, jednostavno toliko stvari da vise ni sam ne znam. . . Sta jos treba da se menja otkricu sutra kad odem na tehnicki pa kad konstatuju da mi od 6 cilindara radi samo 5 ili manje. Mada moram priznati dosta je startan i lako ide, presao je preko 160000km i prosle godine mu je radjen veliki servis sto me je kostalo ravno 1000$. . .Takodje lane su mu stavljene i nove gume i to zadovoljstvo me je kostalo oko 500$ Zbog silnih kvarova tesko je reci koliko me godisnje izadju popravke jer se ni sam ne trudim da izracunam. . .

Kad je lep i suncan dan ili kad onaj gore strajkuje. . .

img1630s.jpg

Potrosnja mu je oko 10.5l ali moram napomenuti da se uglavnom vozi po autoputu (u 90% slucajeva), po gradu skoro nikako. . . Posto ga imam od oktobra meseca do sada nisam ni ulje menjao a ne nesto vece. Zamenuo sam ruku brisaca jer je predhodna bila sa obicnog E36 pa mi je gulila boju na haubi, treba da promenim gumu oko zadnjeg prozora (za to cekam da temperatura ode na 30 u hladu pa cu onda da zemnim) i senzor nivoa tecnosti u hladnjaku. . . Sve ukupno, ako racunam i nove otirace, do sada me je kostao 100$. Na satu ima preko 200000km, i ja sam mu stavio oko 2000km.

Ja trenutno ovo... za sve... i za dušu i za potrebe ( moja slika ) Inače je kao da imam narkomana u porodici, srče po gradu 25 lit ako se malo više pojuri ... 3.2 benzin

100_8711-1-1.jpg

I ovo 2.5 tdi max 10 lit potrošnja a ide super ( nije moja slika )

volkswagen_touareg_24_03_06-1.jpg

I ovog mrču starog koji vozimo ja i mlađu buraz ( moja slika )

101_6356-1.jpg

Džipovi najverovatnije idu oba za neke kompenzacije ( ne za auta već nešto drugo ) i onda ću da nabavim yuga :lol:

Ovde u Norveskoj sve preko 1900kg na 4 tocka novije od 4 godine je od 100k eura pa navishe,ovaj kao zikeov GL kosta oko 200k eura nov da se registruje,dodushe kod nas registracija nije neka,oko 300-400 eura bez obzira na godiste vozila.

Back