sta vise reci

tehduduk

Buduća legenda
Poruka
29.570
Novi užas na Grbavici: Čopor pasa napao ženu i rastrgao joj ruku!!!
Datum kreiranja nedjelja, 07 Septembar 2014 22:41
Objavi na FB

vucijaci

PISMO OGORČENOG GRAĐANINA / KO ĆE NAS ZAŠTITI ?!

Čopor povelikih pasa lutalica, uredno sterilizovanih jer imaju svi markice na ušima, napao je sugrađanku koja je izašla iz ulaza. Jedan od pasa je ugrizao za ruku i presjekao arteriju...

Krenem jutros u nedeljnu nabavku u prodavnicu na Grbavici, u podnožju Vraca, i čujem priču od uznemirene kasirke, dok sam gledao u čopor pasa na zelenoj površini preko puta ulice kako se odmara kao da se prethodno ništa nije dogodilo, a niko od zvaničnih i zaduženih ljudi ih nije ni pokušao rastjerati ili ukloniti.

Čopor povelikih pasa lutalica, uredno sterilizovanih jer imaju svi markice na ušima, napao je sugrađanku koja je izašla iz ulaza. Jedan od pasa je ugrizao za ruku i presjekao arteriju... Zato je na fotografiji ovolika količina krvi na ulici.

vucijaci01

Sugrađanka je imala sreću da su slučajno u blizini prolazila kola Hitne pomoći i da je zaštitar iz nekog obližnjeg objakata istrčao i jedva istrgao sugrađanku iz psećih čeljusti, inaće bi iskrvarila na smrt.

Ja nisam novinar, običan sam građanin i ovo pisanije ne sadrži podatke tipa inicajala nesrećne sugrađanke i heroja zaštitara, i dajem samo običan ljudski prikaz događaja koji zabrinjava mnoge moje sugrađane godinama. Zvaničnu informaciju i više podataka ćete čuti u nekoj od vijesti iz kliničkog urgentnog centra kada budu izvještavali o zbrinutoj sugrađanki.

Nama Sarajlijama ne trebaju više plakati koji na simpatičan, ali morbidan način pozivaju na sterilizaciju pasa, jer to nam samo slabi državni budžet, Nama treba nešto što će zaštiti građane Sarajeva od napada!

Nisu valjda važniji životi pasa lutalica od građana Sarajeva?!

Kakvim nas to civilizacijskoim dometima uči Evropa?!

Ima li ko da se brine o ljudima, udruženja za zaštitu životinja imamo na pretek, ali nemamo udruženja za zaštitu ljudi od životinja!

Ja ću, inače, na ovim izborima glasati isključivo za onoga ko obeća, ali to i ostvari u najkraćem roku, da će riješiti problem pasa lutalica u Sarajevu, da mogu djecu bez straha poslati u školu!

Duško B.
(Ime i prezime poznato redakciji)

http://ugriz.com/index.php/rekli-su/181-copor-pasa-napao-zenu-i-rastrgao-joj-ruku

sta vise reci, da je to normalno i ocekivano?

Па на селу више нема ко да их држи ако су добри и ликвидира, ако испољавају агресивност према људима. Сад су и џукеле кренуле преплављивати градове.

У мом граду има неколико чопора од по 15-ак паса, углавном поред школа и око паркова.

И силне паре се исплаћују људима које су ти пси ујели.

На томе се отприлике и заврши

Ја заиста волим животиње, али некако више волим своје дете, колико год то некоме из Удружења за заштиту животиња звучало чудно.

А ни на себе нисам имуна.

Па се све нешто питам када ће се грађани спонтано активирати уз дискретну сарадњу са ловачким удружењима и решити нас ове пошасти, кад већ неће нико други?

Hmmm, zar nisu ti isti građani gajili i razmnožavali pse. Sad se plaća cena tog bezvlašća, kad ima puno neregistrovanih pasa. Nisu psi došli iz neke šume, nisu to međedi il' neka druga divlja živina.
A komšiluk ćuti i čekaju da i njih taj čopor napadne?

U Pancevu je opsta moda da lazirate ujed psa i onda tuzite lokalnu sanitetsku sluzbu i naplatite im debele novce. Kazu da postoje doktori, advokati i inspektori koji su ukljuceni u ceo taj drp-sistem.

U Pancevu je opsta moda da lazirate ujed psa i onda tuzite lokalnu sanitetsku sluzbu i naplatite im debele novce. Kazu da postoje doktori, advokati i inspektori koji su ukljuceni u ceo taj drp-sistem.

A u Pančevu i nema mnogo pasa lutalica, uz Tamiš može da se naleti na njih. Ima ono prihvatilište...
U svakom slučaju ne može se porediti sa Rakovicom, pa čak i sa centrom Beograda koji izgleda kao da je iz postapokaliptičnog filma ili onog serijala "Posle ljudi".

...
Ko će nas zaštititi ?
...

Ja sam se naoružao pendrekom od kako me je "miran" pas ujeo u masi sveta,
i sad ni do kola ne idem "nenaoružan" !

Prijavio sam napad - ma kakvi ...

Od tad sam upotrebio palicu već tri puta
ustvari tri puta sam napadan,
tri puta sam potegao pendrečinu na razvlačenje ( made in China )
i nije došlo do kontakta !

Da nisam imao oružje,
ne bih imao hrabrosti da se suprotstavim
i tako bi se navadili na moje meso ...

I još nešto interesantno :
Za moj "sukob" sa dotičnim psom
su znali svi psi u kraju !!!
I bili naravno na njegovu stranu !

Kad je ko stigao - napao me je, ali sam bio spreman !

Sad zalegnu kad ja prolazim ! :ok:

Back