MladenS.
Primećen član
- Poruka
- 967
Da li biste pre dali 5000 dinara da gledate neki meč Đokovića ili Jokića, ili biste dobrovoljno bez ikakvih uslova dali 500 dinara nekoj naučno-istraživačkoj organizaciji koja se bavi stvaranjem leka za rak?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pitanje je besmisleno.Da li biste pre dali 5000 dinara da gledate neki meč Đokovića ili Jokića, ili biste dobrovoljno bez ikakvih uslova dali 500 dinara nekoj naučno-istraživačkoj organizaciji koja se bavi stvaranjem leka za rak?
Xaxaxaxaxa koji hitDa li biste pre dali 5000 dinara da gledate neki meč Đokovića ili Jokića, ili biste dobrovoljno bez ikakvih uslova dali 500 dinara nekoj naučno-istraživačkoj organizaciji koja se bavi stvaranjem leka za rak?
Pa može i tako, a može i kako sam napisao. I, koji je tvoj odgovor?
Razumno. Zašto bi ti dao pet para za tehnologiju koja bi služila tebi, kada države500 din. za naucna istraživanja isto ne bih dao, jer nauku treba da finansira država ili velike kompanije koje rade na razvoju novih tehnologija, a ne pojedinci.
na tvoje pitanje bi rekao da NE bih nikad dao 5.000 din. ni za jedan spotski događaj. ne pratim sport, ne interesuje me sport, smatram da je to zabava za ljude bez mozga. dao bi 5.000 din. rado za teretanu, za termine za tenis, za skijanje, klizanje, golf i sl. gde ću sam ucestvovati, a da gledam debile kako jure za loptom ne dajem ni 5 para!
500 din. za naucna istraživanja isto ne bih dao, jer nauku treba da finansira država ili velike kompanije koje rade na razvoju novih tehnologija, a ne pojedinci.
a na moje pitanje bi naravno odgovorio da bi 5.000 din. uvek pre dao za neko predavanje, seminar ili sl. gde može nesto da sen nauči.
Nije. Ali je svakako u službi onih koji je finansiraju. Tvojim parama.Nauka nije samo u službi razvoja tehnologije.
Bravo! Kamo lepe sreće da velika većina ljudi na planeti tako razmišlja.na tvoje pitanje bi rekao da NE bih nikad dao 5.000 din. ni za jedan spotski događaj. ne pratim sport, ne interesuje me sport, smatram da je to zabava za ljude bez mozga. dao bi 5.000 din. rado za teretanu, za termine za tenis, za skijanje, klizanje, golf i sl. gde ću sam ucestvovati, a da gledam debile kako jure za loptom ne dajem ni 5 para!
uh... kakva paranoja!Razumno. Zašto bi ti dao pet para za tehnologiju koja bi služila tebi, kada države
i korporacije mogu da razvijaju tehnologiju kojoj ćeš ti da služiš.![]()
uh.. kakva indoktrinacija!uh... kakva paranoja!
ajde da pokušam na konkretnim primerima razvoja nauke samo u poslednjih 20-30 god. da ti pokažem da je naucni napredak zapravo od velike koristi za svakog od nas, a ne samo za države i korporacije.
evo nekoliko koji mi prvi padaju na pamet:
Medicinski napredak: naucna istrazivanja u medicini konstantno rezultiraju lekovima, terapijama i vakcinama koje spasavaju zivote i poboljšavaju kvalitet zivota svakog pojedinca. Primera je mnogo, ako hoćeš konkretna dostignuca u medicini
Tehnološki napredak: naucna istrazivanja su omogucila razvoj tehnologija koje su postale sastavni deo svakodnevnog zivota. primeri su racunari, GPS, smartfoni itd. koje verovatno i sama koristis, a koje su upravo velike korporacije razvile. ako misliš da time što ih koristis, da te kontrolisuni da ti njima sluzis, prestani da ih koristis!
Obnovljiva energija: nauvna istrazivanja u oblasti obnovljive energije su poslednjih decenija doprinela smanjenju zagadjenja i očuvanju prirodnih resursa koji nisu neograniceni. ovo ima pozitivan uticaj na životnu sredinu i svakodnevni život pojedinaca.
Internet: razvoj interneta je omogucio slobodan pristup informacijama i komunikaciju sirom sveta. da bi se neko obrazovao dovoljno je da ima pristup internetu, znanje i informacije su nikad dostupnije! ne vidim na koji način ovo doprinosi tome da, kako ti kažeš "ja njima sluzim"!?
nauka nije samo alat korporacijama ili drzavama, već i sredstvo koje pomaze pojedincima da bolje razumeju svet oko sebe, da poboljsaju svoj život i doprinesu drustvu.
Мени је битнија наука.Мислим да је много важнија за будућност него спорт.Da li biste pre dali 5000 dinara da gledate neki meč Đokovića ili Jokića, ili biste dobrovoljno bez ikakvih uslova dali 500 dinara nekoj naučno-istraživačkoj organizaciji koja se bavi stvaranjem leka za rak?
to je sve sto imas da kazes?!uh.. kakva indoktrinacija!
Šta hoćeš još da ti kažem?to je sve sto imas da kazes?!
Мени је битнија наука.Мислим да је много важнија за будућност него спорт.
npr. na koji nacin korporacije i drzave kontrolisu pojedince preko naucnih dostignuca koje sam gore naveo.Šta hoćeš još da ti kažem?
Dakle, ne da si idoktriniran, nego i ne čitaš šta sagovornik piše. Alarm se upalinpr. na koji nacin korporacije i drzave kontrolisu pojedince preko naucnih dostignuca koje sam gore naveo.
pored toga, ako mozes da objasnis na koji nacin pojedici sa donacijama od 500 din. mogu da potpomognu nauku i na koji nacin ce se dostignuca koristiti mimo drzava/korporacija, a za direktnu dobrobit pojedinaca koji su finansirali njihovo pronalazenje?![]()
ok, evo da ponovim pitanje sa recima koje si ti koristila posto ti smeta rec "kontrolisu" iako je to svakako bila poenta tvoje konstatacije, al nema veze, evo preformulisacu pitanja... Dakle:Pročitaj sada ponovo moj komentar i pronađi reči ''Kontrolišu'' i ''500 din''.
Hajde.. lagano..
I ti očekuješ da ozbiljno razgovaram sa tobom nakon ovoga?ok, evo da ponovim pitanje sa recima koje si ti koristila posto ti smeta rec "kontrolisu" iako je to svakako bila poenta tvoje konstatacije, al nema veze, evo preformulisacu pitanja... Dakle:
na koji nacin pojedici sa svojim donacijama mogzu da pomognu razvoj tehnologija koje bi služile direktno njima?
na koji nacin pojedinci sluze tehnologijama koje razvijaju države i korporacije?
ne, nego kao i mnogi drugi ovde na forumu... kad nemas odgovor, onda trolujes.I ti očekuješ da ozbiljno razgovaram sa tobom nakon ovoga?
Mogu ili da ćutim ili da te podhebavam, jer za bolje nisi.
Sport prezirem, tako da je odgovor jasan...Da li biste pre dali 5000 dinara da gledate neki meč Đokovića ili Jokića, ili biste dobrovoljno bez ikakvih uslova dali 500 dinara nekoj naučno-istraživačkoj organizaciji koja se bavi stvaranjem leka za rak?