Šta vam je potrebno

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
12 000 evra. Želeo bih jednu godinu da provedem bez posla, bez obaveza, čak bih se i žena odrekao (privremeno) i bilo čega što traži fizički i mentalni napor, da odem u Grčku, neku bestragiju koja ipak ima komunalije i pustim mozak i telo na pašu, gledam more, slušam cvrčke i sanjarim.

Još u životu da biste mogli reći kako ste zadovoljni?

Šta je ono što osetite da vam fali? Nije bitno da li je materijalno ili ne, da li je neke druge prirode, može se pisati o svemu... Možda neki lokal, auto, neka neprežaljena devojka, uz dozu opreznosti napisati to, jer, realno, svi znamo kako to prolazi ovde :lol:

Primetio sam da dosta Srba ima veliku želju da imaju svoj kafić, restoran...

Vila sa desetak lezajeva na Kritu. :D

Još u životu da biste mogli reći kako ste zadovoljni?

Šta je ono što osetite da vam fali? Nije bitno da li je materijalno ili ne, da li je neke druge prirode, može se pisati o svemu... Možda neki lokal, auto, neka neprežaljena devojka, uz dozu opreznosti napisati to, jer, realno, svi znamo kako to prolazi ovde :lol:

Primetio sam da dosta Srba ima veliku želju da imaju svoj kafić, restoran...

druga zena.

Dodatna delatnost može da bude samo određenim kategorijama ljudi, ostalo je da se ti foliraš da nešto znaš...o vođenju (ugostiteljskog) ili bilo kog privatnog posla.

Slučajno sam računovođa....sa jedno 15-ak kafića i restorana kao trenutnom klijentelom i njihovim vlasnicima koji u barem 2/3 slučajeva imaju drugu firmu(takođe kod mene), da ne brojim unazad desetak godina koliko sam ih ukupno vodio....ali kad ti kažeš da ne znam...to mora da je to...ultimativni argument :ok:

Slučajno sam računovođa....sa jedno 15-ak kafića i restorana kao trenutnom klijentelom i njihovim vlasnicima koji u barem 2/3 slučajeva imaju drugu firmu(takođe kod mene), da ne brojim unazad desetak godina koliko sam ih ukupno vodio....ali kad ti kažeš da ne znam...to mora da je to...ultimativni argument :ok:
:lol: Da si rekao i da si prelistavao Horecca, pa se informisao o nabavci, bio bi argumetovaniji...
Tvoj posao je da im budžiš završni izveštaj poreskoj, po čemu smatraš da bilo šta znaš o samom poslu ugostiteljstva... a šta imaš sa klijentelom kafića, stvarno nema veze sa pričom...i šta si hteo time da kažeš? ( :
Zna se ko otvara kafiće, od Papagaja pa nadalje, valjda vrlo dobro znam i vlasnike i kako im ide posao i šta je sve u gradu otvoreno, a šta ne...
15 klijenata ima, pa zna ( :

:lol: Da si rekao i da si prelistavao Horecca, pa se informisao o nabavci, bio bi argumetovaniji...
Tvoj posao je da im budžiš završni izveštaj poreskoj, po čemu smatraš da bilo šta znaš o samom poslu ugostiteljstva... a šta imaš sa klijentelom kafića, stvarno nema veze sa pričom...
Zna se ko otvara kafiće, od Papagaja pa nadalje, valjda vrlo dobro znam i vlasnike i kako im ide posao i šta je sve u gradu otvoreno, a šta ne...

Pa znam valjda vlasnike majku mu, i koje firme vode. Ja ti lepo kažem da pored ugostiteljskih objekata mnogi ako ne i većina imaju malo ozbiljnije firme gde se ostvaruje "malo" ozbiljniji promet...naravno da ima nekih igrača kojima je to primarna delatnost i onih koji ne umeju ništa drugo ali nikako ne može da važi "Ako izuzmeš islužene sportiste i one koji peru pare, ovo žele samo oni koji nisu išli u školu i ne znaju ništa drugo da rade... "
I da ne ulazim sad u one koji su otvorili klincu da se igra ili ženi da ne bude zaludna...

Poslednja izmena:
Pa znam valjda vlasnike majku mu, i koje firme vode. Ja ti lepo kažem da pored ugostiteljskih objekata mnogi ako ne i većina imaju malo ozbiljnije firme gde se ostvaruje malo ozbiljniji promet...naravno da ima ozbiljnijih igrača kojima je to primarna delatnost i onih koji ne umeju ništa drugo ali nikako ne može da važi "Ako izuzmeš islužene sportiste i one koji peru pare, ovo žele samo oni koji nisu išli u školu i ne znaju ništa drugo da rade... "
I da ne ulazim sad u one koji su otvorili klincu da se igra ili ženi da ne bude zaludna...

Koji to ozbiljan posao neko vodi, a otvorio je restoran, a da ne pere pare ili je otovorio da mu se žena zabavlja?
Čoveče, ti si samo knjigovođa, ja takođe imam knjigovođu...nebitan lik kojeg plaćam i sa kojim ne vodim nikakve razgovore osim kolokvijalnih...kad treba, šta i ćao.
Ima ljudi koji su mi prijatelji i imaju restorane, jedan brat drži kafić, svako ko je ovde rođen zna ko je vlasnik kafića i od čega živi i kako je došao do kinte...
Ti lupaš o nekakvom "relaxu" i "klijenteli iz kafića"....
Fore o maštanju o baru je imao svaki tinejdžer, dok nije završio školu i odrastao.
Oni koji se ozbiljno bave ugostiteljstvom vrlo dobro znaju kakav hleb jedu i da to nije nikakva zaebancija...retroaktivno, svaki đikloš sa viškom para, krimos, estradna pevaljka, uložiče u restorančić ili kafić...

Koji to ozbiljan posao neko vodi, a otvorio je restoran, a da ne pere pare ili je otovorio da mu se žena zabavlja?
Čoveče, ti si samo knjigovođa, ja takođe imam knjigovođu...nebitan lik kojeg plaćam i sa kojim ne vodim nikakve razgovore osim kolokvijalnih...kad treba, šta i ćao.
Ima ljudi koji su mi prijatelji i imaju restorane, jedan brat drži kafić, svako ko je ovde rođen zna ko je vlasnik kafića i od čega živi i kako je došao do kinte...
Ti lupaš o nekakvom "relaxu" i "klijenteli iz kafića"....
Fore o maštanju o baru je imao svaki tinejdžer, dok nije završio školu i odrastao.
Oni koji se ozbiljno bave ugostiteljstvom vrlo dobro znaju kakav hleb jedu i da to nije nikakva zaebancija...retroaktivno, svaki đikloš sa viškom para, krimos, estradna pevaljka, uložiče u restorančić ili kafić...

ti u Beogradu gde kafić niče na svakih deset metara znaš ko je vlasnik i odakle mu pare i sa kojim je motivom otvorio? :D...ajde uživaj...i plaćaj knjigovođu redovno :lol:

ti u Beogradu gde kafić niče na svakih deset metara znaš ko je vlasnik i odakle mu pare i sa kojim je motivom otvorio? :D...ajde uživaj...i plaćaj knjigovođu redovno :lol:
A što niče, kad je olaki relax uz dodatni super-posap?
Sve se zna, ovo je moj grad ( :
Uh, velike pare mu plaćam, boranija, i plaćaću....

Poslednja izmena od moderatora:
A što niče, kad je olaki relax uz dodatni super-posap?
Sve se zna, ovo je moj grad ( :
Uh, velike pare mu plaćam, boranija, i plaćaću....

Čovek koji sa jednom privremenom situacijom u građevinskoj firmi prebaci godišnji promet svog kafića(koji je btw. otvorio na ženino ime)....baš mu je od životnog značaja :lol:

I da, kada sa ljudima radiš deceniju i kusur i brineš o njihovim finansijama obično si dobro upućen i unapred obavešten šta zašto i zbog čega...
Tvoj stav samo pokazuje koliko si "ozbiljan igrač"...verovatno jedan od oni "mladih nada" koji dele vizitke sa "menadžer ugostiteljstva" ili sl. savetovanje za ketering i restorane i šta im sve ne pada na pamet...ne zna čovek da li da se smeje ili plače kad ih gazda dovede da mu se objasni šta i kako

Daleko si ti od ozbiljnih poslova...svetlosnu godinu.

prebaci godišnji promet svog kafića(koji je btw. otvorio na ženino ime)....baš mu je od životnog značaja :lol:

I da, kada sa ljudima radiš deceniju i kusur i brineš o njihovim finansijama obično si dobro upućen i unapred obavešten šta zašto i zbog čega...
Tvoj stav samo pokazuje koliko si "ozbiljan igrač"...verovatno jedan od oni "mladih nada" koji dele vizitke sa "menadžer ugostiteljstva" ili sl. savetovanje za ketering i restorane i šta im sve ne pada na pamet...ne zna čovek da li da se smeje ili plače kad ih gazda dovede da mu se objasni šta i kako

Daleko si ti od ozbiljnih poslova...svetlosnu godinu.

Čovek koji sa jednom privremenom situacijom u građevinskoj firmi

:hahaha: Kako se ukopavaš sramotno sve više, nemaju samo kafedžije knjigovođe, a ovo si objasnio čime se "relax" bavi u stvari....Povedi bolje računa o finansijskim inspekcijama ( :
....moj posao nema nikakve veze sa ugostiteljstvom i hotelijerstvom izuzev HACCP-a, između ostalog. Jbga, išao sam u školu z:lol:

Poslednja izmena:
:D

Svi imaju knjigovođe,koju god delatnost da rade...a ti i dalje nemaš pojma o čemu pričaš...uvid u kompletnu priču ti je daleko uži od mog baš zbog toga.....
Vodim računa.... počeli ljudi da mi dolaze na slavu koliko često sam kod njih :lol:

Uživaj preduzetniče...da si ti meni živ i zdrav.

Ne, ti nemaš pojma o čemu pričaš jer poslom nisi vezan konkreno ni za jednu delatnost, pa i o tim delatnostima ne znaš apsolutno ništa, osim kao mušterija u kafiću, pa se to valjda odnosi na poznavanje tog dela... Ti si valjda hteo da zvučiš "fensi" sa "relaxom", a posao kojim se baviš je valjda da si ponosam što si i okruženju, ko zna čime si hteo da se pohvališ....i sam rekao dosta toga o sebi...
Izdaci koji imajun ozbiljni igraći za knjigoivođe su nebitni, ne znači da ti ne radiš svoj posao kako valja ili da knjigovođe ne treba da postoje...
I ne znam što brišeš deo da ćeš morati da se naradiš u martu, pa to ti je posao, nos u papire i kolone, a kad završiš da odeš u kafić, tek tada (:

Poslednja izmena od moderatora:
Ne, ti nemaš pojma o čemu pričaš jer poslom nisi vezan konkreno ni za jednu delatnost, pa i o tim delatnostima ne znaš apsolutno ništa, osim kao mušterija u kafiću, pa se to valjda odnosi na poznavanje tog dela... Ti si valjda hteo da zvučiš "fensi" sa "relaxom", a posao kojim se baviš je valjda da si ponosam što si i okruženju, ko zna čime si hteo da se pohvališ....i sam rekao dosta toga o sebi...
Izdaci koji imajun ozbiljni igraći za knjigoivođe su nebitni, ne znači da ti ne radiš svoj posao kako valja ili da knjigovođe ne treba da postoje...
I ne znam što brišeš deo da ćeš morati da se naradiš u martu, pa to ti je posao, nos u papire i kolone, a kad završiš da odeš u kafić, tek tada (:

Brišem zbog dela u kojem pokušavaš da budeš duhovit i opet ću ...ne zbog marta koji je btw februar,što pokazuje koliko si iskusan jer je mart bio specifičan za završni prošle godine...i ne, nemam problem da taj period zapnem, a ovo kako i koliko ja radim a naročito koliko zarađujem...samo :lol:..
O tom poslu ja znam koliko mi treba za moj posao a ono što pokušavam da ti utuvim u glavu je da sam sa tim ljudima u kontaktu desetak+ godina a moja porodica i ljudi od od kojih sam nasledio posao još duže,pa i generacijski,da je to nivo poznavanja kada se međusobno posećujemo po slavama ...imam popriličan uvid u motivaciju i ko gde šta ima...ali ne tebi će da ispričaju ti si im neki bitan faktor...naročito u poslovima gde zaista zarađuju

Poslednja izmena:
Brišem zbog dela u kojem pokušavaš da budeš duhovit i opet ću ...ne zbog marta koji je btw februar,što pokazuje koliko si iskusan jer je mart bio specifičan za završni prošle godine...i ne, nemam problem da taj period zapnem, a ovo kako i koliko ja radim a naročito koliko zarađujem...samo :lol:..
O poslu ja znam koliko mi treba za moj posao a ono što pokušavam da ti utuvim u glavu je da sam sa tim ljudima u kontaktu desetak+ godina a moja porodica i ljudi od od kojih sam nasledio posao još duže,pa i generacijski,da je to nivo poznavanja kada se međusobno posećujemo po slavama ...imam popriličan uvid u motivaciju i ko gde šta ima...ali ne tebi će da ispričaju ti si im neki bitan faktor...naročito u poslovima gde zaista zarađuju

Ti si sve u pokušaju , u tome je fazon i ne treba meni da se pravdaš za ono što radiš -to si ti. Sve je ok :ok:

Ko se bavi ugostiteljstvom nije nepoznato, s tim što ja mogu samo da poslovno imam kontakt sa velikim sistemima, a privatno obojica živimo u zemlji koja je poznata po kafanama...tako da tvoje teorije kojima je to dodatni posao i relax su smešne i još pominješ likove kojima su računi u blokadi za osvnovne delatnosti :lol:

Živ bio i svako dobro...

Ono što meni ne treba je prepiska vaša u kojoj se bavite time ko je uspešan ili u pravu... Jasno je da se to na krsti nikada neće shvatiti, ni dokučiti, tako da se ili bavite temom ili nađite druga mesta za ovo... :)

Back