Šta uraditi sa ovim zubom/zubima?

• Začetnik teme Začetnik teme lacy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa ne bih se kladio na to,nikad nista nisam radio a burazer,keva,baba,deda svi lose
tebi se zalomilo po drugoj liniji :D
i moj slučaj isti, dva rodjena brata a razlike drastićnee
život je u stvari većim delom genetska kocka pa ko šta pokupi, srčane probleme, kancer, kosu, verbalne sposobnosti,... na nešto možeš da utičeš ali ne puno.
kao što se kod nekoga pod istim uslovima gingivitis razvije u paradentozu a kod nekoga ne. ni nauka ne zna zašto

Meni se tako bile upalile i povukle desni oko jednog plombiranog zuba,tako slično je izgledalo.Kako je meni zubar objasnio moj problem je bio što sam koristio previše oštru četkicu i pogrešno trljao kad sam prao tako da sam ustvari gurao plak pod desni jer ne treba zubi da se trljaju gore dole nego u krug.Za moj problem je bilo dovoljno da mi skine kamenac i da počnem da koristim mekše četkice,a i da prestanem da trljam zube ko sivonja i desni se vratile u normalu...
Sad nemora da znači da je i kod tebe to u pitanju,zubar će bolje znati.Najbolje da odeš lepo i to što pre možeš.

Meni se tako bile upalile i povukle desni oko jednog plombiranog zuba,tako slično je izgledalo.Kako je meni zubar objasnio moj problem je bio što sam koristio previše oštru četkicu i pogrešno trljao kad sam prao tako da sam ustvari gurao plak pod desni jer ne treba zubi da se trljaju gore dole nego u krug.Za moj problem je bilo dovoljno da mi skine kamenac i da počnem da koristim mekše četkice,a i da prestanem da trljam zube ko sivonja i desni se vratile u normalu...
Sad nemora da znači da je i kod tebe to u pitanju,zubar će bolje znati.Najbolje da odeš lepo i to što pre možeš.
ne bih da ga deprimiram ali mislim da se ovde desni nece vratiti tek tako, prilican je ovo stadijum parodentoze, prvo da mu odrade dubinsko ciscene drenazu desni jer ispod mesa zna da se nakupi kamenca kao u rudniku i u stvari samo on kobajagi drzi zub na mestu. odgovor moze da mu da samo dobar stomatolog.
a tvrde cetkice su najveci promasaj koji je napravljen za negu zuba. treba meka do ultra meka cetkica, dobra tehnika pranja zuba,...

Ja uzimam samo najtvrdje cetkice jer posle par dana postanu meke,s meksim kao da ne operem zube i rascvetaju se za dve nedelje

ne bih da ga deprimiram ali mislim da se ovde desni nece vratiti tek tako, prilican je ovo stadijum parodentoze, prvo da mu odrade dubinsko ciscene drenazu desni jer ispod mesa zna da se nakupi kamenca kao u rudniku i u stvari samo on kobajagi drzi zub na mestu. odgovor moze da mu da samo dobar stomatolog.
a tvrde cetkice su najveci promasaj koji je napravljen za negu zuba. treba meka do ultra meka cetkica, dobra tehnika pranja zuba,...
Kako je meni zubar objasnio te tvrde četkice prave veću štetu nego korist ako se njima stiska malo više jer znaju da fizički ošete desni,naročito ako neko ima neki zub kome je vađen žicvac jer to više nije živ zub i lakše se desni odvajaju od njega,kao što je kod mene bio slučaj.Još sam pogrešno trljao...za ostatk zuba nije bilo tako strašno ali vremenom je moglo da postane.

Back