| |
da li se ovo popravlja ili vadi? ne krvari, ne smrdi i ne boli. primetio pre 3 meseca. do sada se znao pojaviti paradont sličan na drugom mestu pa se povukao. obadva, ili samo četvorka? hvala https://ibb.co/8rqQmCR | |
|
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
| |
da li se ovo popravlja ili vadi? ne krvari, ne smrdi i ne boli. primetio pre 3 meseca. do sada se znao pojaviti paradont sličan na drugom mestu pa se povukao. obadva, ili samo četvorka? hvala https://ibb.co/8rqQmCR | |
|
au al se povuklo zubno meso... nema ovde zubara na forumu ipak ćeš morati kod stručnog lica
da li se ovo popravlja ili vadi? ne krvari, ne smrdi i ne boli. primetio pre 3 meseca. do sada se znao pojaviti paradont sličan na drugom mestu pa se povukao.
obadva, ili samo četvorka?
hvala
https://ibb.co/8rqQmCR
ma problem je ovde paradentozaPa kvarno brate radi nove
nije isto kad se zubi rasklate u 40-toj ili u 80-tojPa to nas sve ceka
genetika n°1Pa nije ali to je do pojedinca kako jede sta jede i kako odrzava zube
tebi se zalomilo po drugoj linijiPa ne bih se kladio na to,nikad nista nisam radio a burazer,keva,baba,deda svi lose
ne bih da ga deprimiram ali mislim da se ovde desni nece vratiti tek tako, prilican je ovo stadijum parodentoze, prvo da mu odrade dubinsko ciscene drenazu desni jer ispod mesa zna da se nakupi kamenca kao u rudniku i u stvari samo on kobajagi drzi zub na mestu. odgovor moze da mu da samo dobar stomatolog.Meni se tako bile upalile i povukle desni oko jednog plombiranog zuba,tako slično je izgledalo.Kako je meni zubar objasnio moj problem je bio što sam koristio previše oštru četkicu i pogrešno trljao kad sam prao tako da sam ustvari gurao plak pod desni jer ne treba zubi da se trljaju gore dole nego u krug.Za moj problem je bilo dovoljno da mi skine kamenac i da počnem da koristim mekše četkice,a i da prestanem da trljam zube ko sivonja i desni se vratile u normalu...
Sad nemora da znači da je i kod tebe to u pitanju,zubar će bolje znati.Najbolje da odeš lepo i to što pre možeš.
Ja uzimam samo najtvrdje cetkice jer posle par dana postanu meke,s meksim kao da ne operem zube i rascvetaju se za dve nedeljeMeni se tako bile upalile i povukle desni oko jednog plombiranog zuba,tako slično je izgledalo.Kako je meni zubar objasnio moj problem je bio što sam koristio previše oštru četkicu i pogrešno trljao kad sam prao tako da sam ustvari gurao plak pod desni jer ne treba zubi da se trljaju gore dole nego u krug.Za moj problem je bilo dovoljno da mi skine kamenac i da počnem da koristim mekše četkice,a i da prestanem da trljam zube ko sivonja i desni se vratile u normalu...
Sad nemora da znači da je i kod tebe to u pitanju,zubar će bolje znati.Najbolje da odeš lepo i to što pre možeš.
Dobro to kakva ti četkica odgovara zavisi od toga kakve su ti desni.Inače ako te posle pranja peču,boluckaju ili krvare znači da ili previše stiskaš kad pereš ili ti treba mekšaa četkica ako nema toga onda je verovatno ok.Ja uzimam samo najtvrdje cetkice jer posle par dana postanu meke,s meksim kao da ne operem zube i rascvetaju se za dve nedelje
Kako je meni zubar objasnio te tvrde četkice prave veću štetu nego korist ako se njima stiska malo više jer znaju da fizički ošete desni,naročito ako neko ima neki zub kome je vađen žicvac jer to više nije živ zub i lakše se desni odvajaju od njega,kao što je kod mene bio slučaj.Još sam pogrešno trljao...za ostatk zuba nije bilo tako strašno ali vremenom je moglo da postane.ne bih da ga deprimiram ali mislim da se ovde desni nece vratiti tek tako, prilican je ovo stadijum parodentoze, prvo da mu odrade dubinsko ciscene drenazu desni jer ispod mesa zna da se nakupi kamenca kao u rudniku i u stvari samo on kobajagi drzi zub na mestu. odgovor moze da mu da samo dobar stomatolog.
a tvrde cetkice su najveci promasaj koji je napravljen za negu zuba. treba meka do ultra meka cetkica, dobra tehnika pranja zuba,...
Genetika, zavisi od koga si sta nasledio. Sestra ox tetke, 41godinu ima I ni jedan kvaran zub ( nikad popravljeni) a brat jedno 6 vestacki, par izvadjenih...Pa ne bih se kladio na to,nikad nista nisam radio a burazer,keva,baba,deda svi lose
Jeste u tome I jeste problem, neko ce naslediti neke druge genetske osobine a neko dobiti nove mesanjem razlicitih gena ili nekih "starijih" od ko zna kog kolenaPa kazem ti nije genetika,kevu nikad nisam video da pere zube,pusila kao i burazer ne gase,ja perem preko 5min dok svu pastu ne ispljunem
Stomatolog ima rešenje za tebe.
da li se ovo popravlja ili vadi? ne krvari, ne smrdi i ne boli. primetio pre 3 meseca. do sada se znao pojaviti paradont sličan na drugom mestu pa se povukao.
obadva, ili samo četvorka?
hvala
https://ibb.co/8rqQmCR