Sta uopste da jedemo?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
aman covece u zapadnom svetu vlada epidemija raka cak se moze utvrditi sasvim precizno da je pocela posle ww2...pitaj starije lekare kako je bilo u njihovo vreme ...i pusti te ulicarske fazone sa folijama i teorijama zavere samo diskvalifikujes sebe kao sagovornika

Andrijana Lima da nisi ti ona Andrijana Lima koja je zagovornik veganstva i vegetarijanstva,gde si se na temi "ishrana" raskokodakala sa glupim teorijama kao i sad sto pricas sta stignes i po ostalim temama gde ucestvujes???

aman covece u zapadnom svetu vlada epidemija raka cak se moze utvrditi sasvim precizno da je pocela posle ww2...pitaj starije lekare kako je bilo u njihovo vreme ...i pusti te ulicarske fazone sa folijama i teorijama zavere samo diskvalifikujes sebe kao sagovornika

da pitam neke lekare koji su radili pre ww2?!
daj lepo podatke. a ulicarske fazone o teorijama zavere koristis ti, svaki put kada pomenes "prikrivanje istine"

da pitam neke lekare koji su radili pre ww2?!
daj lepo podatke. a ulicarske fazone o teorijama zavere koristis ti, svaki put kada pomenes "prikrivanje istine"

da te interesuju sam bi ih nasao...ti ni osnovnu stvar ne shavatas a to je da se rak razvija samo onda kad kancerogene celije nadju plodno zemljiste na kom ce rasti i da se imune celije utoliko snaznije bore ukoliko se prema njima odnosimo sa postovanjem dobro ih hranimo i stitimo od toksina ...umesto sto vijas kamaela po forumu i pravis se pametan mogao bi malo da se obrazujes

da te interesuju sam bi ih nasao...ti ni osnovnu stvar ne shavatas a to je da se rak razvija samo onda kad kancerogene celije nadju plodno zemljiste na kom ce rasti i da se imune celije utoliko snaznije bore ukoliko se prema njima odnosimo sa postovanjem dobro ih hranimo i stitimo od toksina ...umesto sto vijas kamaela po forumu i pravis se pametan mogao bi malo da se obrazujes

Plodno zemljiste? Kakva je ovo paorska analogija?
Sta je? Nemas podatke, a? Pa ne treba ja da trazim dokaze za tvoje lazne tvrdnje. Ja tvrdim da tih dokaza nema. Kako onda ja to sam da ih trazim, kad ja tvrdim da ne postoje? Imas rupe u logici.

Inace ne mozes da zamislis koliko mi je simpaticno kada mi neko ko nema ni srednjoskolsko znanje biologije poruci da treba da se "obrazujem" o tumorima.

I nauci sta znaci "kancerogeno". Nisu celije kancerogene, nego kancerske.

Poslednja izmena:
Ono što mozemo danas da uradimo povodom danasnje hrane koju ne mozemo izbjeci i naseg zdravlja jeste da pazimo koliko hrane unosimo u organizam.Gojaznost je faktor rizika za mnoge bolesti kako hronicne(dijabetes, hipertenzija,oboljenja srca, metabolicki poremecaji, uticaj na kostano-zglobni sistem itd), tako preko uticaja na imunitet i na akutne..Treba paziti da nam BMI bude idealan i ucinit cemo mnogo za nase zdravlje. Nacin zivota (uredan, bez alkohola, cigara, prejedanja, vise kretanja..) mnogo znaci za nase zdravlje..

Mislim da je tema jako dobra i da mnogi ljudi nailaze na predrasude. Ja ne jedem meso i kada to slucajno kazes 90% ljudi kaze da to nije normalno, da to nije prirodno, te nasi preci su jeli meso itd. A kada neko npr kaze da ne voli spinat ili bilo koje drugo povrce to je kao normalno. Rodjena sam na selu i zivjela tamo do svoje 24-te godine. Sve sto smo jeli (posebno tokom devedesetih) smo mi proizvodili sami. Jedino sto nismo proizvodili su bili ulje i secer. Nista se nije kupovalo (jer se nije ni imalo). Hrana je tada bila potpuno druge kvalitete. Ja pokusavam da objasnim svom muzu (koji je uvjek zivjeo u gradu) da pilece meso nije takve boje kakve ga nalazimo u marketu, da nije takvog mirisa. Isto tako paradajiz i ostalo povrce ima potpuno drugi okus. Obozavam da kuham sve i za svakoga ali jedem na neki skroman nacin sto mogu prirodnije i zdravije. Na zalost danas ni povrce ni voce nisu najbolji zbog toliko pesticida ali nekako jos za mene prolaze. Sto se tice Steve Jobs-a on je mozda bio frutarianac ali je isao u ekstreme. Prvo u mladim danima je ima jako buran studentski zivot i koristio godinama razne ''supstance'' a kasnije, iako je bio na sirovoj hrani, isao je u ekstreme tipa jeo je samo jednu jabuku u 3 dana. Ne treba se prejedati ali ne treba ni ici u ekstreme jer nase tijelo ipak treba ''zdravu'' energiju da dobro funkcionise.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back