Sta uopste da jedemo?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Meklaud

Iskusan
Poruka
6.025
Juce sam gledao na TLCu da mleko i mlecni proizvodi izazivaju i ubrzavaju rak zbog estrogena pre svega u njima pa onda aflatoksina, onda meso takodje zbog zasicenih masnih kiselina, pa voce,jabuke zbog skroba i ne znam cega jos isto ubrzavaju rak sto je ubilo Stiva Dzobsa.Sta uopste jesti kog vraga kad nista ne valja!?

Juce sam gledao na TLCu da mleko i mlecni proizvodi izazivaju i ubrzavaju rak zbog estrogena pre svega u njima pa onda aflatoksina, onda meso takodje zbog zasicenih masnih kiselina, pa voce,jabuke zbog skroba i ne znam cega jos isto ubrzavaju rak sto je ubilo Stiva Dzobsa.Sta uopste jesti kog vraga kad nista ne valja!?

Ako izbaciš iz ishrane ono što je najgore, ono što preostane je više manje zdrava hrana.A preostaje veoma mnogo.Postoji ceo univerzum ukusne a dobre hrane.Preterivanje je ono što ubija a ne jabuke.Jedna jabuka dnevno ne ubija.Ali ako pojedeš pola kile jabuka onda si se prejeo jabuka.Što se tiče mlečnih proizvoda neka čaša jogurta možda, dok kojekakvi premasni, preslani sirevi, pavlake, kačkavalji ne doprinose baš zdravlju.

Poslednja izmena:
Код фармског узгоја у САД, јер се краве допингују хормонима у тој мери да постаају млечне и без гравидитета и телења.
У земљама ЕУ ово са изазивањем млечности без телења је забрањена пракса, али свеједно дају им хормоне ради повећања млечности... мсм прича о шведским млекуљама које днавно дају 35Л млека без допинга је прича за будале.
Краве у доброј физичкој кондицији, млечних раса, правилно храњене и с испустом око фарме да могу да се крећу, а без хормонске стимулације имају до 25Л млека дневно.
Код нас је шарено, неке фарме допингују говеда(кравама хормоне за млечност, јунадима у месном тову хормоне за повећање мишићне масе), неке не.

Sve to moze, samo nemojte nesto sa glutenom. :D

Pitanje je koliko je zdravo sve sto jedemo. Meso ne valja, masti, adrenalin zivotinje, koncentrat i sta i ja znam, bilje ne valja, prska se, mleko ne valja, soja ne valja jer se modifikuje genetski, voda ne valja da se pije, jer ko zna sta se stavlja, ne valja ni na izvor da odes jer ko zna sta ima u podzemnim vodama.
Vazduh ne valjda da se dise jer ima zagadjenja.

Sve ce nas ubiti. Evo i Stiv Dzobs, on je bio vegan, mozda i raw vegan (jeo sirovu nepreradjenu hranu organskog porekla) i kada pogledas pa nema zdravije od toga pa opet umro od raka. Pravila nema.
Normalno, ne skodi malo paziti na ishranu i na to sto jedemo, ali krenemo da se opterecujemo sta i kako, to prelazi u paranoju.

Sve to moze, samo nemojte nesto sa glutenom. :D

Pitanje je koliko je zdravo sve sto jedemo. Meso ne valja, masti, adrenalin zivotinje, koncentrat i sta i ja znam, bilje ne valja, prska se, mleko ne valja, soja ne valja jer se modifikuje genetski, voda ne valja da se pije, jer ko zna sta se stavlja, ne valja ni na izvor da odes jer ko zna sta ima u podzemnim vodama.
Vazduh ne valjda da se dise jer ima zagadjenja.

Sve ce nas ubiti. Evo i Stiv Dzobs, on je bio vegan, mozda i raw vegan (jeo sirovu nepreradjenu hranu organskog porekla) i kada pogledas pa nema zdravije od toga pa opet umro od raka. Pravila nema.
Normalno, ne skodi malo paziti na ishranu i na to sto jedemo, ali krenemo da se opterecujemo sta i kako, to prelazi u paranoju.

Vegani se ne hrane zdravo.
Upravo tako paranoja i opsesija, kada se nešta tako svakodnevno, obično kao ishrana pretvara u verski kult.A kojekakva "pravila" raznih dijeta u dogmu.

To da veganska ishrana nije najzdravija sam i ja procitao, a sta i kako zaista ne znam nisam nutricionista pa ne znam.
Licno mislim da nema nista lose u vegeterijanskoj ishrani i da nema nikakvih posledica po organizam.

To da veganska ishrana nije najzdravija sam i ja procitao, a sta i kako zaista ne znam nisam nutricionista pa ne znam.
Licno mislim da nema nista lose u vegeterijanskoj ishrani i da nema nikakvih posledica po organizam.

Veganstvo je way of life.Vegan će radije pojesti pola kile pasulja da bi dobio istu količinu proteina koju može dobiti u 100 grama kvalitetne ribe ili zdrave piletine.100 grama pasulja po raznim tabelama ima otprilike isto toliko proteina kao i 100 grama ribe, problem je što kad se tih 100 grama pasulja raskuva dobije se pola kile mase što je preteško za želudac.Pored toga rizikuju oboljevanje od perniciozne anemije nedostatka vitamina B12 koji se lako usvaja iz tih 100 grama ribe a deficitaran je u isključivo biljnoj ishrani.Kad se organizam odvikne od zadovoljavajućih količina vitamina B12, gubi sposobnost, čak i ako neko ponovo počne da koristi hranu životinjskog porekla da koristi taj vitamin.Ima još mnogo razloga, duga je to priča.

- - - - - - - - - -

Veganstvo i vegeterijanstvo nisu isto.Ima vegeterijanaca koji koriste mlečne proizvode, neki "vegeterijanci" koriste čak i ribu ili jaja.Vegani ne koriste ništa životinjskog porekla.

Код фармског узгоја у САД, јер се краве допингују хормонима у тој мери да постаају млечне и без гравидитета и телења.
У земљама ЕУ ово са изазивањем млечности без телења је забрањена пракса, али свеједно дају им хормоне ради повећања млечности... мсм прича о шведским млекуљама које днавно дају 35Л млека без допинга је прича за будале.
Краве у доброј физичкој кондицији, млечних раса, правилно храњене и с испустом око фарме да могу да се крећу, а без хормонске стимулације имају до 25Л млека дневно.
Код нас је шарено, неке фарме допингују говеда(кравама хормоне за млечност, јунадима у месном тову хормоне за повећање мишићне масе), неке не.

Obzirom na takav uzgoj stoke mislim da je morska riba ( ne i rečna, reke su se pretvorile u kanalizacije) najbolji izbor hrane životinjskog porekla.I mora su zagađena, ali ne toliko kao reke, pored toga morska riba je divlja vodena životinja i jede hranu koja je idealna za nju, ne kljuka se hormonima, antibioticima, nije genetski modifikovana. Ne krmi se da pojede što više soli kako bi popila što više vode kao gajene životinje.

Veganstvo je way of life.Vegan će radije pojesti pola kile pasulja da bi dobio istu količinu proteina koju može dobiti u 100 grama kvalitetne ribe ili zdrave piletine.100 grama pasulja po raznim tabelama ima otprilike isto toliko proteina kao i 100 grama ribe, problem je što kad se tih 100 grama pasulja raskuva dobije se pola kile mase što je preteško za želudac.Pored toga rizikuju oboljevanje od perniciozne anemije nedostatka vitamina B12 koji se lako usvaja iz tih 100 grama ribe a deficitaran je u isključivo biljnoj ishrani.Kad se organizam odvikne od zadovoljavajućih količina vitamina B12, gubi sposobnost, čak i ako neko ponovo počne da koristi hranu životinjskog porekla da koristi taj vitamin.Ima još mnogo razloga, duga je to priča.

- - - - - - - - - -

Veganstvo i vegeterijanstvo nisu isto.Ima vegeterijanaca koji koriste mlečne proizvode, neki "vegeterijanci" koriste čak i ribu ili jaja.Vegani ne koriste ništa životinjskog porekla.

Kao zivotna filozofija ne, ali ko ne zeli da jede meso, jer voli zivotinje ili sta vec, skroz ok. Ja ne bih mogao da zamenim 100g mesa sa pola kila pasulja nikako, a i jedan deo zivota sam bio kao klinac, jedno godinu-dve vegetarijanac i pocela je kosa da mi se proredjuje (ili mozda sam umislio, ne znam), mozda jer nisam unosio dovoljno proteina ili cega vec, tj. odgovarajucu zamenu.

Problem je počeo kada smo počeli da proizvodimo hranu, a ne da ju uzgajamo. Recimo danasnja piletina uopšte nema ukus nekadasnje piletine tvrde strucnjaci. Vrseni su eksperimenti koji su pokazali da su pilece meso iz sredine 20.vijeka i danasnje pilece meso dva potpuno drugacija 'proizvoda' koja se samo isto nazivaju. Istovremeno su naucnici uzgajali pile na nacin kako je to radjeno oko 1950.godine, zatim na nacin kako je to rađeno oko 1980.godine i na nacin kako se to danas radi. Prvo pile je za isti vremenski period bilo tesko oko 800-900g, drugo pile je imalo oko 1,5 kg dok je trece pile uzgajano na danasnji nacin, za isti vremenski period kao i ostala dva imalo 4,5 kg?! Ukus mesa je takodje bio potpuno drugaciji. Svakako pile uzgajano na nacin oko 1950g. je bilo mnogo ukusnije.

Jedi sve ono sto volis i mozes sebi da priustits.Nadji meru u svemu pa i hrani.Biraj raznovrsno tipa meso,voce,povrce,testenine,mlecne proizvode ako si relativno zdrav.Izuzetak su oboleli od pojedinih bolesti koje se pogorsavaju unosom mesa,tada postujem lekarske savete o ishrani.

Obzirom na takav uzgoj stoke mislim da je morska riba ( ne i rečna, reke su se pretvorile u kanalizacije) najbolji izbor hrane životinjskog porekla.I mora su zagađena, ali ne toliko kao reke, pored toga morska riba je divlja vodena životinja i jede hranu koja je idealna za nju, ne kljuka se hormonima, antibioticima, nije genetski modifikovana. Ne krmi se da pojede što više soli kako bi popila što više vode kao gajene životinje.
Ово се ради само пред утовар животиња и изношење на вагу да би се добило нешто за ништа.
Наравно кланичари то обрачунају као кало и на крају нико никог није заебо.
Вода у индустријским шункама, сланинама и осталим тзв сухомеснатим производима додаје се током прераде и допингована је сољу и шалитром да се веже за месо, а уноси се у месо бризгаљкама с иглицама.

Ne mozete biti zdravi na bolesnoj planeti ... kad epidemiolozi ne mogu da otkriju uzrok nekoj bolesti obicno izmisljaju smirujuce argumente da bi ljudima ulili poverenje u mere koje se nude...kako god prema svim istrazivanjima postoji direktna veza izmedju procenta obolelih od raka i konzumacije mesa, mesnih preradjevina i mlecnih proizvoda - sto je ishrana neke zemlje bogatuja povrcem nizi je i procenat obolelih od raka ...idealna preporucena kolicina mesa nedeljno je 300g i manje

Vegani ne unose vlakna kojih ima samo u mesu,izmedju ostalog i zbog toga

Pa? Vlakna koja su potrebna za zdravo funkcionisanje organizma a to su biljna vlakna, vegani unose. Vlakna zivotinjskog lesa nisu neophodna, nauka je dokazala.

Mesojedi sa druge strane ne unose azaron, jedinjenja terpenaseqiterpen, napelinelagni tanin, fraksozid, kvercitrozid, kumarinske heterozide. Telo ne da vam je siromasno mikroelementima vec ni ne znate sta je telo i sta treba telu.

Pa? Vlakna koja su potrebna za zdravo funkcionisanje organizma a to su biljna vlakna, vegani unose. Vlakna zivotinjskog lesa nisu neophodna, nauka je dokazala.

Mesojedi sa druge strane ne unose azaron, jedinjenja terpenaseqiterpen, napelinelagni tanin, fraksozid, kvercitrozid, kumarinske heterozide. Telo ne da vam je siromasno mikroelementima vec ni ne znate sta je telo i sta treba telu.

Jedi bre,covece sta hoces ali lakse malo sa pljuvanjem ovih koji vole meso.

Jedi bre,covece sta hoces ali lakse malo sa pljuvanjem ovih koji vole meso.

Pljuvanje? Ne blamiraj se kao sto si se danas izblamirala na sopstvenoj temi o kupatilu na kojoj si se izletela da ne odrzavas higijenu tus kabine vec ti je ista propala.

Nisam ti ja kriv sto ti je telo siromasno mikroelementima za koje ni ne znas da postoje vec se vodis reklamama iz televizorske kutije. Moj post nije pljuvanje vec odgovor na vasu tvrdnju o vlaknima koja nije tacna i za koju je pisano na prethodnim temama da nije tacna.

Poslednja izmena:
rak je dostigao epidemijske razmere u bogatim zemljama, u siromasnim ljudi mnogo manje obolevaju od raka sa izuzetkom Brazila zato sto ljudi u toj zemlji jedu meso i za dorucak i za rucak i za veceru... dejan rece da jede kilo mesa na dan:sad2:

prvo jedna prosta cinjenica: kada bi jedini nacin da umremo bio taj da dobijemo rak, svi bismo kad tad oboleli od raka. sto smo stariji, mehanizmi reparacije naseg genetskog materijala su sve losiji i mutacije se nagomilavaju, pa je mnogo lakse oboleti od nekog maligniteta.
u siromasnim zemljama ljudski vek je kraci i umire se mnogo vise od drugih uzroka smrti. u bogatim zemljama, ljudi zive sve duze i zato je logicno da je sve veca incidenca raka.

Kojim li si ti otrovom nadrukan covece?:sad2:

Zalepila si se za mene, otkaci se i ne izmisljaj, ne preuvelicavaj i ne manipulisi mojim postovima. Meso se pakuje u analno crevo krmace, to je istina i to svi znaju. I ne samo to, proglasili ste za specijalitet. Moje je pitanje proces uredjivanja meso/analnog creva, jer vidim da ste aktivni na svakoj temi o ishrani pa u skladu sa tim bi trebalo da imate i znanje o proizvodima koje konzumirate.

Forum sluzi za razmenu informacija pa izvolite. Ja cu vama dati recept kako pripremam za obrok cvet hrizanteme, a vi recept kobasice koju pakujete u anal krmace.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back