Ne zelim da iznosim neko svoje licno misljenje,zasto je danas beda-pad drustvenog
standarda,nastala u nasoj zemlji,srbiji.Mislim,da postoji dosta objektivnih,a i vrlo
mnogo,subjektivnih faktora.
Ali,sta je tu je.I dalje ce biti sklapanja brakova, neki od njih,bice srecni,neki ce se
zavrsiti razvodom.Dakle,ta opsta beda,pgadje i one devojke,koje svim srcem zele
da se udaju.Naravno.zeleti je jedno,a ostvarenje svake zelje,pa i zelje za udajom,je problematicno pitanje,koje zahteva strucan odgovor.
Od vajkada,od kako postojimo,uvek su devojke u brak,unosile neki svoj licni miraz.
Nekada su u ruralnim sredinama,donosile buducem muzu,zemlju,stoku.....ili ono,
sto su buduci muzevi najvise voleli......gotov novac.I to,obicno u stranoj konvertibilnoj
valuti.
Danas, "kada je djavo odneo salu",retko koja porodica,ima spremljen miraz,za
udaju svoje cerke.E,pa sta onda ostaje,tim sirpotim devojkama,da unesu u svoj
buduci brak.
Ostaje im ono,sto je najsvetije i najcenjenije.Ostaje im njihova nevinost,neukaljana
cast,device,koja ce svoju nevinost,postaviti na oltar bracne svetinje.
Mislim,da devojke treba da sacuvaju nevinost,po svaku cenu,jer to ce im biti
najbolja garancija,da ce njihov brak opstati,i biti srecan i dugovecan.
standarda,nastala u nasoj zemlji,srbiji.Mislim,da postoji dosta objektivnih,a i vrlo
mnogo,subjektivnih faktora.
Ali,sta je tu je.I dalje ce biti sklapanja brakova, neki od njih,bice srecni,neki ce se
zavrsiti razvodom.Dakle,ta opsta beda,pgadje i one devojke,koje svim srcem zele
da se udaju.Naravno.zeleti je jedno,a ostvarenje svake zelje,pa i zelje za udajom,je problematicno pitanje,koje zahteva strucan odgovor.
Od vajkada,od kako postojimo,uvek su devojke u brak,unosile neki svoj licni miraz.
Nekada su u ruralnim sredinama,donosile buducem muzu,zemlju,stoku.....ili ono,
sto su buduci muzevi najvise voleli......gotov novac.I to,obicno u stranoj konvertibilnoj
valuti.
Danas, "kada je djavo odneo salu",retko koja porodica,ima spremljen miraz,za
udaju svoje cerke.E,pa sta onda ostaje,tim sirpotim devojkama,da unesu u svoj
buduci brak.
Ostaje im ono,sto je najsvetije i najcenjenije.Ostaje im njihova nevinost,neukaljana
cast,device,koja ce svoju nevinost,postaviti na oltar bracne svetinje.
Mislim,da devojke treba da sacuvaju nevinost,po svaku cenu,jer to ce im biti
najbolja garancija,da ce njihov brak opstati,i biti srecan i dugovecan.