Sta to pokusava Sasa Djordjevic???

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.729
Na parket totalno konfuzno izvodi igrace, apsolutno nema nikakvu strategiju igre. kad nemas strategiju onda se ne izvlaci najbolje i najvise iz igraca u timu. On se postavlja pre bih reko tako da kao on ima neku viziju igre i sad svi igraci treba da se uklope u tu viziju. Ej majstore pa tako se ne pravi jak tim. Pa ti treba kao trener da napravis strategiju igre tako da je prilagodis igracima koje imas i da iz njih izvuces maksimum na osnovu njihovih kvaliteta a mane koje imaju da prigusis. Kao da jos uvek traga za kljucnim igracima a to je nebuloza kad je tako malo ostalo do prvenstva!!! Pogotovu sto i sam kaze parafraziram da ga ne interesuje ko gde igra i kolika je zvezda (verovatno aludira na Jokica jer koliko znam drugih zvezda nemamo ostali nisu nosioci igre u svojim ekipama) vec da ce da postavlja tim zavisno od toga ko koliko pokaze u reprezentaciji. Pa jel on normalan da mu tako nesto i uopste i pada na pamet??

Ok ajde protiv Finske i nije nesto mnogo merodavno jer mnogi kljuci igraci nisu igrali ali sad protiv litvanije su igrali svi kljucni igraci a on jos uvek nezna koja je najaca petorka. ZALOSNO!!! Kao prvu petorku je izveo Bogdanovica, Bjelicu, Milutinova, Jovica i Lucica. Prva trojica su ok i jesu za prvu petorku ali ne kapiram sta ce Jovic i Lucic u prvoj petorci? Ja ne kapiram sta se on toliko vezao za Lucica i Jovica i toliko ih forsira???????? Momci igraju ali su totalno prosek ili mozda i malo ispod proseka ii za evropsku kosarku. Ok su oni za klupu u nasoj reprezentaciji ali nisu udarni igraci. Tu je falio Teodosic i naravno Jokic i to je prva petorka.

Ono sto je jos porazavajuce je to sto nema nikakvu strategiju u igri. Uvodi igrace totalno nepovezano i nelogicno. Pazite Jokic je izuzetna kosarkaska velicina a Djordjevic ga apsolutno ne gleda tako niti kroji igru reprezentacije u kojoj bi Jokic bio kljucni igrac. Pa ko bre da bude kljucni igrac umesto Jokica kad je on vise od duplo kvalitetniji od svih ostalih? Djordjevic ga stavio u timu kao obicnog centra tipa Marjanovic ili nekad Divac ili bilo koji trom slab centar koji sve sta radi to je da ceka loptu ispod kosa i da je ubaci. jokic je kreator igre, mozak tima, i on je i centar, i plejmejker i bek. On je neko od koga mora svaka akcija da krece. Ostali igraci moraju da se mnogo krecu i izvlace a Jokic ce da ih pronalazi. Decko je pokusao (vidi da nema vajde od ovog neznalicu Djordjevica) i poslao je par dodavanja u stilu kao u Denveru ali na zalsot saigraci nemaju tu koncepciju u glavi i nista nije proslo. Jokic je daleko daleko vise od obicnih nepokretnih petica. Imam utisak da Djordjevic nije ni gledao utakmice Denvera i da vidi kako da maksimalno izvuce iz Jokica i kako da ceo Srpski tim bude podredjen Jokicu kako bi iz Jiokica izvuko maksimum i da na svakoj utakmici postigne u proseku 40 koseva i sa jedno 10, 15 pasova pa i ostali igraci da pruze maksimu. Sad ga bacio na poziciji obicnog centra i on jedva da je prebacio 10 poena a imao je bas dosta minutazu. Prosto receno on nema navike da igra samo tu poziciju. Za tu minutazu pa minimum bar 25 kosa je trebao da da obzirom da je dva dana u timu.

Onda imamo Milutinova, i sa njim je Djordjevic totalno promasio poentu. Milutinov je vec par nedelja a Djordjevic totalno ne gradi igru tima da izvuce maksimum iz Milutinova. Milutinov je igrac za zakucavanje, znaci trebaju mu dobre ubacene lopte u prazno ili u pravcu kretanja. A sad vidimo da sve sta radi je to da postavlja blokove na trojkama i nista vise. On nije klasican centar njemu mora da se lepo servira lopta a za to je kao stvoren Jokic. Znaci Djordjevic mora njih dvojicu da organizuje i da naprave strategiju i takticke poteze.

Sad smo videli da protiv Litvanije nista ne stima i glavni krivac je Djordjevic jer igraci igraju totalno prostu kosarku predvidivu i jednostranu. Igraju kao sto se nekad pre 30 godina igrala. I ovo sto su izvukli pobedu to samo zato sto ipak imaju i individualan kvalitet ali kao tim su dalko ispod onoga sto mogu da budu. Zamislite na primer da je trener nase selekcije Majk Meloun. Pa sa njim razbili bi smo i ameriku.

Dakle sve u svemu skripi u timu a glavni krivac nije ni jedan igrac vec trener. On jadnik ima neku svoju viziju igre i sad svi igraci treba da se povinuju i prilagode njegovim nekim fantazijama. To niko nikad nije tako radio. Trener treba da osmisli taktiku i strategiju igre tako da se prilagodi igracima a ne oni njemu. A to je zato sto mu je znanje o trenerskom zanatu jako jako labavo i potpuni je aucajder. Sve rezultate koje je postizao treba da zahvali igracima koje je imao a koji su ipak klasa za evropske prilike. Jer da bi smislio igru tima tako da izvuces maksimum iz igraca treba da posb=najes milion stvari i taktike i cake da bi iz pregrst tog znanja iz kosarke izdvojio one cake i stvari koje odgovaraju datim igracima. A on ocigledno ima plitn=ko znanje i zato trazi od igraca da se oni prilagode njegovom znanju i viziji.

Poslednja izmena:
Na parket totalno konfuzno izvodi igrace, apsolutno nema nikakvu strategiju igre. kad nemas strategiju onda se ne izvlaci najbolje i najvise iz igraca u timu. On se postavlja pre bih reko tako da kao on ima neku viziju igre i sad svi igraci treba da se uklope u tu viziju. Ej majstore pa tako se ne pravi jak tim. Pa ti treba kao trener da napravis strategiju igre tako da je prilagodis igracima koje imas i da iz njih izvuces maksimum na osnovu njihovih kvaliteta a mane koje imaju da prigusis.
Ovo nije bila takmicarska utakmica. Igraci se uvode "haoticno" da bi se tu nasla grupa igraca koji dobro igraju jedni sa drugim.
Poenta je da se igraci uigraju, da se naviknu na tim u utakmici protiv jakog rivala.

Bitno je pobedjivati kad treba, i tad izlaziti sa maksimalnim snagama. Ovo sad je cista provera.
(i ipak smo pobedili)

Ovo nije bila takmicarska utakmica. Igraci se uvode "haoticno" da bi se tu nasla grupa igraca koji dobro igraju jedni sa drugim.
Poenta je da se igraci uigraju, da se naviknu na tim u utakmici protiv jakog rivala.

Bitno je pobedjivati kad treba, i tad izlaziti sa maksimalnim snagama. Ovo sad je cista provera.
(i ipak smo pobedili)

Tako je, Jokić se priključio ekipi dva dana pre ove provere i trebaće malo vremena da se pronađe prava hemija između njega i ekipe. Recimo, Bogdan je dva puta dobro utrčao, ali nije uhvatio pasove Jokića. Bitno je da je on dobro osetio vreme i prostor za utrčavanje, a drugi put će sigurno i uhvatiti loptu.

Zatim, Jokić ima običaj da odmah ispod koša, čim dobije loptu od sudija, pošalje pas u kontru, ali niko od igrača nije krenuo u kontru, pa je pas izostao. To će morati da nauče, jer to su jeftini poeni. U drugom poluvremenu je bilo nekoliko tipično Denverovih akcija kada je lopta bila stalno u pokretu, ali slobodni igrači nisu pogađali šuteve za 3 poena, osim one trojke Milosavljevića. I to će doći na svoje u narednim proverama.

Mislim da će već u sledećoj utakmici biti bolja uigranost. Jokić je izuzetno pametan igrač koji snima protivnikovu odbranu i na osnovu toga se ponaša na terenu. To je baš nedavno rekao i Monte Moris ("On ti kaže gde treba da budeš u datom trenutku i dobićeš loptu", kaže Monte). Sinoć je u poslednjoj četvrtini odigrao izuzetno dobro odbranu iz koje su krenule neke akcije. I sam je predvodio jednu kontru, pred kraj tekme, za zakucavanje Bjelice, što je tipično za Jokića.

Ja sam nestrpljiv da vidim kako će to sve funkcionisati na sledećoj utakmici. Nadam se i da će Teova ozleda biti lakša i da će zaigrati u nekoj od narednih utakmica. On nam puno znači.

Malo je rano pljuvati i kritikovati Djordjevića. Još su ovo pripreme. Čovek ima dežurne kritičare, šta god uradio, popije neku kritiku. Djordjević ima rezultate, verovatno će, bar ja tako verujem, i sada da napavi nešto veliko u KIni. PO imenima smo vrlo jaki, možda i najači, povreda Teodosića ne treba da nas vuće nazad. Okosnica tima su Jokić, Bjelica i Bogdanović, od njih najviše zavisi.
Samo se nadam da Jokić nije previše isceđen NBA sezonom, ali i sa pola snage je dovoljan za ove ostale reprezentacije, osim USA naravno.

Šta god da pokušava, za sada mu uspeva. Bez Teodosića opet dobismo Litvance, a igra nam se bazira na triju Jokić - Bogdanović - Bjelica i odlično deluje...
Upravo to ; covek zna sta radi

giphy.gif

Neznam vi ali ja vidim da igraci sami se organizuju. Ima na netu garant snimak utakmice ove druge sa Litvanijom i premotajte celu i videcete par puta je kamera uhvatila kako se Bjelica i Jokic dogovaraju i onda se vidi kako njih dvojica izvode dogovorenu akciju. Onda se vidi par puta kako se ostali dogovaraju. Sve u svemu ocigledno i oni shvataju da moraju nesto da smisljaju od ovog nema vajde. Ali ajde da smo neka tunguzija ili obala slonovace pa da razumem nemamo boljeg ali toliko imamo jakih trenera a mi se zakacili za Djordjevica. A to sto ima uspeha ima srece sto je Srbija jaka kosarkaska nacija i imamo jake individualno pojedince. jokic opet niej preso 15 poena pa sad vi vidite. Ej u NBA je u proseku postizao po 25 kosa a to znaci da sa ovakvim ekipama slabasnim kao sto je Litvanija u odnosu na NBA on treba da postize pa minimum 40 u proseku, a on jedva premasi 10 poena.

Ej u NBA je u proseku postizao po 25 kosa a to znaci da sa ovakvim ekipama slabasnim kao sto je Litvanija u odnosu na NBA on treba da postize pa minimum 40 u proseku, a on jedva premasi 10 poena.

U NBA utakmica traje 48 minuta, za razliku od evropskih 40 minuta. To znači da u NBA igrači provode više vremena na parketu i uzimaju više šuteva. Plus što je u Denveru cela koncepcija igre Jokićeva, a u reprezentaciji ipak ne. Što se igrača tiče, od njih se i očekuje da komuniciraju međusobno, a u toku utakmice ima puno toga za raspravljati i nije u svaki razgovor uključen trener. Meni tvoja logika deluje kao da si bukvalno pao sa Marsa i počeo da gledaš košarku...

U NBA utakmica traje 48 minuta, za razliku od evropskih 40 minuta. To znači da u NBA igrači provode više vremena na parketu i uzimaju više šuteva. Plus što je u Denveru cela koncepcija igre Jokićeva, a u reprezentaciji ipak ne. Što se igrača tiče, od njih se i očekuje da komuniciraju međusobno, a u toku utakmice ima puno toga za raspravljati i nije u svaki razgovor uključen trener. Meni tvoja logika deluje kao da si bukvalno pao sa Marsa i počeo da gledaš košarku...
Onaj ko kaze da je Djordjevic vrhunski trener kosarkaski taj je neznalica a ne ja. kazes da je u Denveru Jokic bio glavni ali u nasoj ekipi nije. I sta to tako treba? Denver je neka ekipa tamo iz neke 5 lige seoske??? A sta ti mislis da je nasa reprezentacija jaca od Denver i imamo vece zvezde u ekipi od jokica? Pa on izabran za prvu NBA petorku za 2019 a ti kazes da u nasoj ekipi ima boljih igraca i da se oko jokica ne treba gradi cela koncepsija igre? pa oko koga da se gradi oko Bjelice? I ti meni kazes da sam neznalica.

Onaj ko kaze da je Djordjevic vrhunski trener kosarkaski taj je neznalica a ne ja. kazes da je u Denveru Jokic bio glavni ali u nasoj ekipi nije. I sta to tako treba? Denver je neka ekipa tamo iz neke 5 lige seoske??? A sta ti mislis da je nasa reprezentacija jaca od Denver i imamo vece zvezde u ekipi od jokica? Pa on izabran za prvu NBA petorku za 2019 a ti kazes da u nasoj ekipi ima boljih igraca i da se oko jokica ne treba gradi cela koncepsija igre? pa oko koga da se gradi oko Bjelice? I ti meni kazes da sam neznalica.

Ja ne kažem da je Đorđević vrhunski trener, ali stvari koje mu ti prebacuješ su blago rečeno smešne i nemaju veze sa vezom. Što se Jokića tiče, prosto nemamo takvu koncepciju u reprezentaciji, možda i zato što nemamo druge igrače koji mogu da iznesu takav sistem. I gledaj malo da mi ne stavljaš reči u usta, jer takođe nisam rekao da kod nas ima boljih igrača od Jokića, već samo da se u reprezentaciji trenutno igra drugačija košarka nego u Denveru. Ja bih voleo da igramo kao Čikago Bulsi iz Džordanovog doba, ali to se ne bi desilo sve i da imamo Džordana u timu.

Uzgred, kad već voliš tu jebenu statistiku, evo ti jednog podatka. Jokić je prošle sezone u NBA odigrao ukupno 2503 minuta i postigao 1604 poena, što je 0,64 poena po minutu provedenom na parketu. Protiv Litvanije u ovoj poslednjoj utakmici odigrao je 22 minuta i postigao 14 poena, a to je takođe 0,64 poena po minutu u igri.

Uzgred, kad već voliš tu jebenu statistiku, evo ti jednog podatka. Jokić je prošle sezone u NBA odigrao ukupno 2503 minuta i postigao 1604 poena, što je 0,64 poena po minutu provedenom na parketu. Protiv Litvanije u ovoj poslednjoj utakmici odigrao je 22 minuta i postigao 14 poena, a to je takođe 0,64 poena po minutu u igri.
Nije isto litvanije i NBA. Bukvalno je duplo teze dati u NBA kos nego protiv evropljana. Znaci i po toj statistici je trebao da postigne bar 30 poena. A to sto Jokic nije kljucan igrac u nasoj reprezentaciji je velika bruka i neznanje Djordjevica. Ali evo kad se uporedi prva utakmica i ova druga protiv litvanije ipak se igraci sami organizuju i sad vise su davali jokicu loptu i vec se oseca da se oslanjaju na njega . Mislim da ce kako vreme odmice i iz utakmicu u utakmicu sve vise da se oslanjaju na jokica iako to djordjevic ne zeli.

Nije isto litvanije i NBA. Bukvalno je duplo teze dati u NBA kos nego protiv evropljana. Znaci i po toj statistici je trebao da postigne bar 30 poena. A to sto Jokic nije kljucan igrac u nasoj reprezentaciji je velika bruka i neznanje Djordjevica. Ali evo kad se uporedi prva utakmica i ova druga protiv litvanije ipak se igraci sami organizuju i sad vise su davali jokicu loptu i vec se oseca da se oslanjaju na njega . Mislim da ce kako vreme odmice i iz utakmicu u utakmicu sve vise da se oslanjaju na jokica iako to djordjevic ne zeli.

Sad već lupetaš za medalju, tebe bi trebalo Đorđević da ubaci u ekipu, osvajamo zlato tako što će ostali da pocrkaju od smeha kad čuju šta pričaš...

Nije isto litvanije i NBA. Bukvalno je duplo teze dati u NBA kos nego protiv evropljana. Znaci i po toj statistici je trebao da postigne bar 30 poena. A to sto Jokic nije kljucan igrac u nasoj reprezentaciji je velika bruka i neznanje Djordjevica.
Kao prvo, Jokic je na terenu igrao protiv 2 sasvim dobra NBA igraca, Valancijunasa i Sabonisa.
Kao drugo, zadnje sto treba Jokicu je da se isforsira u prve 2 PRIPREMNE utakmice, i nekim slucajem se povredi.
Kao trece, koga briga ako postigne 30 poena u pripremnoj utakmici?
I na kraju, mi nismo igrali protiv Farskih Ostrva, vec protiv LITVANIJE, koja je trenutno broj 6 na svetskoj rang listi, i igrali smo na njihovom terenu i POBEDILI.

Tako da....pricaj te price nekom drugom.

Back