Sta to bese ljubav

Secate se te pesme Olivera Dragojevica?
Nisam imala srecu (ili nesrecu?) da se zaljubim sasvim, sasvim mlada... da setam pored reke i drzim se za rucice. Kazu, u ovim godinama, da sve to vremenom prodje. Moguce je. Ne poznajem srecan par koji je zajedno tek toliko da ostane srecan.
Zaljubljivala sam se, volela sam, patila, gubila, bila srecna i nesrecna.
sa sam bolesna *ne, samo nemojte sazaljenje, mooooolim vas!* i uzivam u svakom danu, svakom uzdahu, svakom cvetu, svakoj travkici, svakoj zivuljcici, u svemu.
Ljubav? Gde nastaje to sto zovemo osecanjem?
U stomaku, rekla bi. U istom onom stomaku u kojem varimo (i izbacujemo!) hranu, koji nas boli kad dobijemo menstruaciju, u kojem se radja i novi zivot. Ili se, ipak, nov zivot radja malo nize?
Dodjoh ovde samo da napisem nesto.
Ali ne umem.
Ne umem da budem poeticna i dobra, ne umem da volim, ne umem da dajem, ne umem da primam. Svi su otisli.
Sve ce uskoro otici.

"...Ne umem da budem poeticna i dobra, ne umem da volim, ne umem da dajem, ne umem da primam. Svi su otisli.
Sve ce uskoro otici..."

Umes da budes.Jos kako umes i jesi.Ne daj tugama da ti pridju,ne daj strahovima da te dodirnu.

Raduj se svakom svitanju.

Divna si.

:heart::heart::heart:

Čitajući ovaj tekst,opet mi dolazi do svesti,opet proživljavam onaj tren u kojem postajem svestan zbog čega i koliko bi trebao da sam srećan....a,nisam.Možda zato što sam "gladan" i nezahvalan.

Back