Sta sve placate u vrticu?

...kod nas nema takvih aktivnosti i vaspitacice i fizicko i ples i crtanje i pevanje i recitovanje rade u vreme predvidjeno za boravak dece u vrticu...u starijoj grupi postoji engleski, koji opcionalan, ali ne znam detalje, jer me to ceka tek sledece godine...znam samo da se uplacuje dodatno 5 evra mesecno, na blagajni predskolske ustanove...i to mi je ok...ono sto mene ljuti je to da roditelji moraju da donose toalet papir, ubruse za ruke, papir za crtanje i vlazne maramice...to su nam prenele tete, i nimalo im nije bilo prijatno, a kasnije sam pogledala ugovor koji potpisujem svake godine i stoji kao posebna tacka da predskolska ustanova ne snosi troskove za pomenuto????!!!! Inace vrtic mesecno placamo 80 evra, drzavni. Nije mi problem s vermena na vreme doneti, ali ne razumem na sta se onda trose nase mesecne uplate, jer deci nista nisu priustili, osim vaspitaca koji su bedno placeni. :thumbdown:

...i godinu dana kasnije...
apsolutno ista prica, ali smo ovom prilikom kontaktirali ministarstvo i dobili sledeci odgovor:

У погледу времена остваривања програма, члан 8, став 3 Правилника предвиђа да се за децу која су укључена у васпитне групе целодневног, односно полудневног програма предшколске установе, програм може остваривати у радно време, под условом да су програмом обухваћена сва деца и да у њиховом финансирању не учествују родитељи.

ovo je deo odgovora koji smo dobili i mi neposlusni roditelji i direktorka vrtica... koja rece - "pa nek dodje da mi zabrani"

U vrtićima roditelji kupuju i toalet papir!

Mame i tate se žale da plaćaju pranje tepiha, noćnog čuvara, kupovinu sapuna, toalet papira, polica za TV, DVD, a često se "opominju" da donesu drvene i voštane bojice, plastelin, papir za crtanje... Sve ovo ne bi bilo čudno da roditelji već ne plaćaju mesečno usluge koje podrazumevaju čuvanje, ishranu i vaspitno-obrazovni rad sa mališanima. U nekim obdaništima idu toliko daleko da javno na stub srama, odnosno na vrata sobe u kojoj dete boravi, stave spisak dece čije mame i tate tog meseca nisu donele "dobrovoljni prilog".
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:457788-U-vrticima-roditelji-kupuju-i-toalet-papir
Neverovatno je da se ovo produbljuje iz godine u godinu...

Back