Šta su Vučić i Dodik rekli o ljudima koji rade za njih?

lapsi

Veoma poznat
Poruka
12.360
Dana, 26. novembra 2000. godine izašao je intervju sa Miletom na portalu Mozaik. Novinar ga pita da li je istina da određeni ljudi pišu po njegovom nalogu na društvenim mrežama - njegovu istinu?
Mile je odgovorio: ,,Naravno, posao kao i svaki drugi posao,,! Šta se čudite? Ljudi naivni, svako malo čuješ na ulici, u ustanovama, na pijaci, u kafanama rekao Mile ovo, izjavio ono. Neću valjda dozvoliti da imaju svoje mišljenje?! Da su znali da misle bili bi u Evropi.
Kakvi su to ljudi koji to rade? - pita ga novinar.
Naši ljudi. Isti oni koji su ispred seoske kafane cirkali pivo po cijeli dan i pričali svoju veriju vođenja države. Samo, sada sam ih obukao, naredio da se okupaju, išli na moj privatni fakultet i da vidiš...!?
Jeftina radna snaga. Niti oru, niti misle.
Dobro njima, a još bolje meni.

Par dana kasnije, isti novinar pita Vučića ko su ljudi koji vode rat na društvenim mrežama, u komentarima na određenim portalima gdje je dozvoljeno iznijeti mišljenje?!
To je posljednja klasa ljudi - reče Vučić. Svakog stanovnika Srbije treba iskoristiti. Ja to iz najbolje namjere. Vidim nemaju ljudi zube, pa rekoh da nešto zarade, poprave, naprave.
U početku sam mislio neće znati i umjeti, ali su me razuvjerili. Popraviše pravopis u Ćacilendu, razvališe motike, te ih primih u specijalu. Nema kod njih Cile Mile, to tuče ko tuđe da je.

Šta vi mislite o ovim ljudima?

Back