Шта су Македонци и шта су били кроз историју?

Кроз историју од АВНОЈ-а су били Македонци, не знам шта је био Александар Македонски, али био је родом из Македоније. Ако се икад отворе комунистичке архиве у Београду, можда и Македонци сазнају шта су били у том међупериоду, од (- 11 в.) 7. века до 1943. године. :mrgreen:

Ovo je jedini Aleksandar koga oni imaju :lol:

250px-Kralj_aleksandar1.jpg

Шта су били кроз историју није битно. Они су данас то што јесу и ми то треба да прихватимо и покушамо да са њима будемо у добрим односима јер смо у могућности да им будемо пријатељи у непријатељском окружењу. То је у обостраном интересу, политичком и економском.

На жалост, наша спољна политика је њесра и тражи кавгу свуда. Ово срамно братимљење са ВМРО-вском кликом и стицање непријатеља у Заеву је класична српска свињарија.

Ти му дођеш сестрић од шуракове заове...

Rodjeni sestrić. :)

- - - - - - - - - -

Шта су били кроз историју није битно. Они су данас то што јесу и ми то треба да прихватимо и покушамо да са њима будемо у добрим односима јер смо у могућности да им будемо пријатељи у непријатељском окружењу. То је у обостраном интересу, политичком и економском.

На жалост, наша спољна политика је њесра и тражи кавгу свуда. Ово срамно братимљење са ВМРО-вском кликом и стицање непријатеља у Заеву је класична српска свињарија.

Zaev je američka pudlica. Zar vam treba takav "prijatelj"?

- - - - - - - - - -

Заев је будући премијер.

А шта лично мислим о њему, ништа посебно али вероватно боље него о било коме ко долази из ВМРО екипе.

Заев је будући премијер.

А шта лично мислим о њему, ништа посебно али вероватно боље него о било коме ко долази из ВМРО екипе.

Ne znam sta misli Zaev o odnosima sa Bugarima. Da li smatra da su Makedonci dio bugarskog naroda?

Ovo je jedini Aleksandar koga oni imaju :lol:

250px-Kralj_aleksandar1.jpg

Тај је заиебо и Србе и Маћедонце.
Камо среће да су Србенде Маћедонију препустили Бугарима кад већ нијесу били способни да се тиме баве. Данас су у гвнима и Срби и Маћедонци због тога.

Današnji Makedonci su preci antičkih Grka . :)
Šalu na stranu, oni su u velikim vnago, kao i mi, samo što je njih manje pa kad sKeptička počne da se prelilva brže im dođu fekalije do nosa.

- - - - - - - - - -

Jel bio koji ovdašnji lider u poslednjih 30 godina, a da nije bio američka pudlica?

Јесте,овој празник код нас се каже Сирни Загозвени,слави се седам недеља пре Бадњак.Палење храстове грање зовемо Поклади.У то време имамо карневали на који играју Кукери.
800px-Kukeri_razlog.JPG
Словенски обичај (уз преузимање затечених хеленистичких фестивала и карневала), првобитно ради растеривања демона зиме: Коледо/Kolenda/Calendae. У Србији Бадњак и и на истоку Коледа - као и у Русији, Пољској, Белорусији и Украјини.

Коледсрске маске, Лесковац и село Стража (Вршац).

Koliada or koleda (Cyrillic: коляда, коледа, колада, коледе) is the traditional Slavic name for the period from Christmas to Epiphany or, more generally, for Slavic Christmas-related rituals, some dating to pre-Christian times.[1] It represents a festival or holiday, celebrated at the end of December to honor the sun during the Northern-hemisphere winter solstice. It also involves groups of singers who visit houses to sing carols.[2][3]

The word is still used in modern Ukrainian("Коляда", Koliadá), Belarusian (Каляда, Kalada, Kaliada), Polish (Szczodre Gody kolęda[kɔˈlɛnda]), Bulgarian, Macedonian, Serbo-Croatian (Коледа, Коледе, koleda, kolenda), Lithuanian (Kalėdos, Kalėda), Czech, Slovak, Slovene (koleda) and Romanian (Colindă).[4]

The word used in Old Church Slavoniclanguage (Колѧда - Kolęnda) sounds closest to the current Polish language pronunciation, as Polish is one of two Slavic languages which retains the nasal vowels of the Proto-Slavic language (the other is closely related Kashubian). One theory states that Koliada is the name of a cycle of winter rituals stemming from the ancient calendae[5] as for example the Kalenda Proclamation.

Коледсрске маске, Лесковац и село Стража (Вршац):
E1E1C330-0E2D-4960-8E88-1835BBD72469.jpeg
3BE96052-2885-4B2A-936E-E22856632B0F.jpeg
DC5B9767-9F61-41C7-BCC3-863C0C4C5B8D.jpeg

Када је настајала модерна бугарска нација Словени су били организовани по племенима не по нацијама.Не заборави да је то 7 век.За назив Србин нисам упућен када је настао али прва српска држава на Балкану колико знам је створена у 9.веку ...ако се не варам.
Formiranje bugarske nacije je započelo fermanom turskog sultana Abdulaziza o formiranju Bugarske egzarhije, pa onda preko Berlinskog kongresa 1878. do Aneksione krize 1908. kada je Austrougarska proglasila Bugarsku za državu.

A378E441-C4DD-4D3B-94BA-8A631262C4EC.jpeg

Руси и Бугари су слични шта се тиче име народа и држава.Руси носе име по Викинзи (Рус) који су створили Русија,али сад нико не оспорава да Руси су заиста Словени.Исто као што Прабугари који нису били Словени су створили Бугарска која је словенска држава.

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Варјази

Француска носи име по германско племе Франци,али нико не тврди данас да Французи су уствари Немци.
Nomen est omen.

Back