Sta su drzavni praznici,a koji su crkveni ?

Polako se nasa zemlja Srbija,kako ja vidim,nasla u velikoj zbrci, sta su drzavni praznici,dakle praznici koji su
Ustavom Srbije,odredjeni,da budu drzavni,i oni drugi,koje pravoslavna crkva ugurava u drzavne praznike.Pre nego
sto bilo sta kazem,o ovom problemu,hocu da jasno i glasno kazem,i da to,svima bude jasno:Republika Srbija je
po Ustavu, SEKULARNA DRZAVA.To znaci,da je Crkva,odvojena od drzave,i da crkva,ne treba da mesa svoje prste
u sve i svasta,kao sto je do sada cinila.

Eklatantan primer za moje navode,pretstavlja najnoviji pokusaj Crkve,da 14 Januar,ugura u drzavni praznik,koji za
sobom povlaci neradan dan !!! Ako je Srbija zvanicno prihvatila PRVI JANUAR,kao pocetak nove kalendarske
godine,kako onda moze,da se proslavlja 14 Januar,koji samo Crkva priznaje !Mi ovde,na ovom nesretnom Balkanu,
koji ne bez razloga,i dan danas,nosi epitet,da pretstavlja bure baruta,ne bi trebalo,da se igramo nicim,sto ima makar
n od nacionalizma. Zar huskanje,da je nova godina 14 Januara,ne lici na to.Mi nismo neko usamljeno Africko
pleme,pa da svako pleme,ima svoja bozanstva i SAMO SVOJU novu godinu.Ja nikada nisam bio pristalica,rezima
J.B.T. ali to,sto je rekao,cuvajte se Crkve,jer ona unosi nacionalni razdor,e,na tome mu svaka cast !!!: z:(

...ima tu mnogo problema u vezi jarma kojim terorišu stanovništvo , " pravoslavni crkveno serpski , rukopoloženi veliko dostojnici - zakupci boga "...peoblem " srpske nove godine " i njegovog formalnog zakonodavnog utvrđivanja , pre je problem gluposti , neznanja , bezobraznog inata no problem nacionalnog patriotizma ili ljubavi prema bogu...da ne zbrajam šta je tvorac to kalendara činio hrišćanima u svoje ime i svojih bogova...a da ne govorim o nameri da se ostale verske konfesije na ovaj prozaično primitivan način ponize i podrede jednoj grupaciji...

...da ti " pravoslavni crkveno serpski , rukopoloženi veliko dostojnici - zakupci boga "...peoblem " hoće da vaspostave ovako merenje vremena po ovoj priči :

http://srpskaistorija.wordpress.com/2014/01/08/стари-српски-календар-нам-говори-да-см/

.....ili po ovoj :

http://srpskaistorija.wordpress.com/2014/01/06/немачка-срби-су-поставили-камен-темељ/

...pa onda čovek da se počeša iza uveta od nacionalnog patriotizma...ovako , sve je to zaglupljivanje stanovništva , sa bezveznostima koje je čovečanstvo pre nekoliko vekova zbacilo sa svojih pleća , a nas natovarili crnorizci ko magarčine....

Back