Шта сте обележавали јуче?

Шта?

• Дан победе над нацистичком немачком и савезницима њиховим

• Дан Европе

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
45.542
Поприлично сам у шоку колико агресије се јуче дешавало након поруке да слободан народ слави дан победе над нацистичком немачком.
Поприлично ме је затекло то колико особа обележава некакав дан европе и гади се победе над нацизмом.
Народима који нису учили из прошлости прошлост се поновила.
Кликните горе да се пребројимо а како сте избегли нервирања јуче?

Европској Унији желим све најбоље поводом њеног дана,
али јуче сам пратио дешавања у Москви.

Било је импресивно
и наша делегација је била испоштована на највишем нивоу.

Наш председник је разговарао је са најмоћнијим људима света,
од тога можемо имати само користи.

Nisam u toku, slabo pratim medije. Sad od tebe prvi put čujem za Dan Evrope. Znam da je juče bilo obeležavanje 80. godina od pobede nad nacistima. Nisam imao razloga za nerviranje.

E znaš šta je bilo juče, šta sam lepo doživeo? Bio sam sa dosta starijim prijateljem u jedno udruženje penzionera da se prijavimo za izlet koji će biti 25. maja, ići ćemo u Resavsku pećinu, obići ćemo neki manastir i imaćemo ručak kod nekog vodopada. Sve u svemu, lepa tura. I mi tako stignemo u udruženje, kad ono na stolu veliki pleh sa prebrancem, mi se baš prijatno iznenadili i lepo smo jeli baš. Nisam siguran da li su obeležavali pobedu nad nacizmom jer su nam rekli da oni često u udruženju nešto slave i bez ikakvog povoda.

Поприлично сам у шоку колико агресије се јуче дешавало након поруке да слободан народ слави дан победе над нацистичком немачком.
Поприлично ме је затекло то колико особа обележава некакав дан европе и гади се победе над нацизмом.
Народима који нису учили из прошлости прошлост се поновила.
Кликните горе да се пребројимо а како сте избегли нервирања јуче?

09.05. је један а 07.05 други дан

Као што се десио почетак свих раскола

Раскол је наступио 16. јула 1054. године, када су тројица легата римског папе Лава IX након доласка у Цариград одлучили да екскомуницирају цариградског патријарха Михаила I и охридског архиепископа Лава.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Дан_победе

Нацисти су два пута капитулирали

Немачки представници су два пута потписали капитулацију. Прва капитулација са Савезницима је потписана у Ремсу 7. маја и ступала је на снагу 8. маја у 23:01 по средњоевропском времену. Овај датум се често назива Дан победе у Европи и у већини западних земаља. Јосиф Стаљин је касније био незадовољан овим догађајима, пошто је сматрао да предају мора да прими само изасланик врховне команде Совјетског Савеза и да буде потписано у Берлину и инсистирао је да је протокол из Ремса био само прелиминарни, а да се главна церемонија мора одржати у Берлину, где се тада налазио маршал Георгиј Жуков.

Наиме 9. маја 1945. (по московском времену) године совјетски маршал Жуков ратификовао је испред Савезника споразум о немачкој капитулацији, који је дан раније у име Нацистичке Немачке потписао немачки фелдмаршал Вилхелм Кајтел.

Back