Sta smem jesti

Ljudi, da se razumemo, brojati kalorije nije nishta loshe, jer apsolutno ne postoji nachin da smrshash, ukoliko ne napravish kalorijski deficit! jednostavno MORA da se vishe kalorija potroshi nego shto se unese, i kraj priche! A ono shto treba da objasnite dechku je sledeca stvar, zivko, osim kolichine, veoma je bitan i izvor tih kalorija!! Nije isto da li cesh uneti 200kcal kao protein iz mesa, ili 200kcal kao proste shecere i loshe masti iz palachinki!!
Da bi kvalitetno mrshavio, morash da napravish kalorjiski deficit, pri tom unoseci kalorije iskljuchivo iz proteina(zivotnjiskog porekla, vidim svi pitaju za soju, manite se jbne soje... vi se od mesa sachinjeni niste biljka!), kompleksnih ugljenih hidrata (kao shto su npr krompir, ovsene pahuljice, pirinach... ali to gledaj da bude uglavnom u dugom i trecem obroku (ne za doruchak, i ne posle 2-3 sata popodne), i zdrave masti (omega 3,6,9), kada prvo regulishesh to, onda mozesh da pochnesh da brojish koliko kalorija unosish, a koliko troshish...
I nemoj zaboraviti, bitno je da ih troshish!! Chovek nije predvidjen da stoji i sedi, vec da se krece, i kada se odmara da lezi, tj spava! To su 2 prirodna polozaja choveka.

ne znam...al ova njegova situacija meni smrdi na rezultat posle velikog broja dijeta :neutral: smrsas,a posle zavrsis jos deblji jer ne promenis navike ishrane i zivota....nadam se da nisam u pravu, ali ako se ovako opsesivno bude bavio kalorijskom vrednoscu bureka i palacinki, nece izaci na dobro :neutral: em ce izmrcvariti telo i zavrsiti slabasan i mlohav jer se nazdere palacinki/bureka za ceo dan pa posle gladuje do sledeceg dnevnog sabiranja kalorija :confused: missim,zivko ako si sklon gojenju, prihvati da je palacinka i burek izuzetak od ishrane a ne pravilo, i jedi nesto hranljivo sto ce te drzati sitim i dati telu neophodne sastojke da zivi....zdravo.

e zapravo sad se setih jedne poznanice,koja se hranila kafom i malim kolicinama slatkisa i kojekakvim smecem dnevno da se ne bi ugojila. a povrce i corbe su bile bljak,fuj, ja to ne jedem,smrdi mi :neutral: zavrsila je u bolnici zbog poremecaja rada debelog creva :neutral:

A kako sta joj je bilo???

p.s.A ovo sto si gore opisala bas to rade ove na pdf zene u temi "podrska za dijetu" :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:

Kao drze dijetu nista ne jedu broje koliko zrna grozdja pojedu,izgladnjuju se ceo dan i uspore metabolizam a ustvari ceo dan grickaju neki dzank food:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: I onda smrsa 7 kila misica a salo doda 5 kila i kaze jeeeeee smrsala sam 2 kila:hahaha::hahaha::hahaha:

Ma nije to tako,necu ja prestati sa zdravom ishranom ali mi jednostavno neke stvari nisu jasne. evo kako je izgledao jedan moj prosjecan dan sto se tice ishrane ranije i to je tako bilo bukvalno od mog rodjenja pa do skoro. Dorucak:Burek sa mesom Rucak:dva veca sendvica Uzina: tris snicle tri parceta hleba i mnogo majoneza Vecera:2 tanjira pomfrita sa kecapom+200gr cokoladnog keksa. znaci nisam ovo stalno jeo ali sam uglavnom stalno jeo 4 masna obroka + slatkisi i dok sam isao u osnovnu skolu stalno sam igrao fudbal rekreativno 2 puta sedmicno i dosta sam se kretao i kilaza mi je vjerovali ili ne bila sasvim normalna, ali onda sam poceo da samo sjedim pred compom i da ne izlazim iz kuce i tek sam onda nabacio nekih 6-7 kg viska ali opet nisam bio predebeo.isti slucaj je i sa mojim tatom covjek ima 57 godina a izgleda misicavo i zategnuto kao da se aktivno bavi sportom a jede sve ''mezdravo'' znaci samo svinjsko meso puno masti slatkisa... a kod doktora je bio mozda 2 puta u zivotu i to kad ga je bolio zub i kad ga je ujela zmija,ali on nije direktor nikakve firme vec fizicki radnik i cjeo zivot je u pokretu,a da nepricam o mojim vrsnjacima koji jedu sve zivo a niko od njih osim 2-3 nisu debeli a tih 2-3 zaista ne izlaze iz kuce dok su ostali solidno aktivni. e sad je vas sve pitam KAKO? evo naveo sam vam 3 primjera a mogao bih jos 333. misli razumem ja da netreba pretjerivati ali kad mi neko kaze Slatkisi ne nikada burek ne nikada!!! to mi djeluje nepotrebno. isto kao i ove kalorije jer kad bih ja sabirao koliko sam kalorija prije unosio to bi izlazilo oko 5000 kcal svakog dana sto bi znacilo da sam ja trebao imati najmanje 150 kg a ja sam imao samo 6-7 kg viska. jednostavno nismo mi krave pa da samo pasemo travu,bog nam je dao toliko lijepe hrane a mi treba da jedamo travu koju je bog dao zivotinjama, ma kako da ne. jednostavno meni se cini da samo ako smo fizicki aktivni mozemo jesti sta hocemo, naravno ja to necu raditi ali jedan obrok dnevno cu pojesti sta mi dusa zeli, tako radim vec 15 dana i opet sam smrsao 1 kg, ali zato i vozim biciklo,sto znaci da mogu slobodno jesti i vise ''nezdrave'' hrane,ali ipak necu,jednostavno ovo pitam jel mi nisu jasne neke stvari,ovamo svi pricaju nesmete nista slatko i fast food a na drugoj strani u stvarnom zivotu su oko mene sve ljudi koji jedu sta hoce i opet su mrsavi,ajde sad neka mi neko naucno odgovori kako je to moguce jer me stvarno zanima. i naravno izvinite zbog duzine posta

18 godina. mislim eto ovo sam zakljucio gledajuci malo oko sebe. jer sam sa zdravom hranom i bez ikakve aktivnosti smrsao oko 18 kg za 3 meseca. a jeo sam npr za dorucak piletinu, za rucak nesto kuvano naravno bez masti za uzinu voce i za veceru opet piletinu ili ribu.i jos neke zdrave namirnice i SMRSAO SAM. ali sad mi svi kazu pa treba tako da jedes i u buduce,ali ja vidim da je to malo. svi kazu kako da smrsam ali ja necu vise da mrsam. i uz to ovu hranu sam jeo u solidnim kolicinama tako da nemojte mi reci povecaj kolicinu jer kad bih jeo vise zabolio bi me stomak. a sta bi tek bilo da sam bio fizicki aktivan. pa nedaj boze ali zavrsio bih u bolnici sigurno,a da napomenem da sam zbog ovakve hrane imao problema sa pritiskom ali sam to regulisao uz konsultaciju doktora i uz pomoc cevapcica i cokoladica :) tako da eto kolko ja vidim sa tom ''zdravom hranom'' bih postao premrsav a plus bi i poremetio zdravlje,i moj zakljucak je da treba jesti SVE ali ne bas 4 obroka fast food i slatkisi vec to npr 1 obrok a ostala 3 zdrava. i ono sto je najvaznije biti fizicki aktivan. jer kao sto nije zdravo jesti samo masti,slatkise... tako isto po meni nije zdravo ni nejesti ih nikako, jer cete poremetiti svoje zdravlje a i stalno cete biti zeljni svega. a da ne pominjem osjecaj kada vidim npr.moga tatu koji jede snicle i posle toga kolac i sve to zalije koka kolom a opet je mrsaviji i bolje gradjen od mene koji za to vrijeme svako dan jede boraniji ili piletinu kuvanu na vodi koja nema ni ukus ni miris.

Back