Шта сејете у баштама овог пролећа

Владан

Buduća legenda
Poruka
37.700
Ми свашта помало... Кикирики, чили папричице блаже љутине, парадајз Косовски јабучар, салату Поточарку...
Већ одавно ми стиже расад паприка, парадајза 4,5 сорти..Никао ми и бадем. Зелена салата и лук већ одавно на менију..

mozda i nisi ali sam cula a su zeznute i dinje i lubenice...
Ми сваке године садимо ананас диње буду укусне и сочне
али лубенице...:lol: срамота ме да их неко види величине диње и полузреле.. Катастрофа сваке године.:rumenko:

Ми сваке године садимо ананас диње буду укусне и сочне
али лубенице...:lol: срамота ме да их неко види величине диње и полузреле.. Катастрофа сваке године.:rumenko:
ja sam prosle godine onako intuitivno samo zabadala gde sam stigla semena dinje...greska... :D
nisam ih nasla i iskopala sam ih sa korovom zajedno :D
ali mi je neko pricao kao posto puzi po zemlji kao ima neke poteskoce...da li sa truljenjem ili ne znam ni ja sa cim :rumenko:

ja sam prosle godine onako intuitivno samo zabadala gde sam stigla semena dinje...greska... :D
nisam ih nasla i iskopala sam ih sa korovom zajedno :D
ali mi je neko pricao kao posto puzi po zemlji kao ima neke poteskoce...da li sa truljenjem ili ne znam ni ja sa cim :rumenko:
Ај то и није тако страшно..90их када сам први пут сејао кикирики нисам знао да плод расте под земљом.. и рекао...ово не успева код мене.. :lol: док Босанцу у Срему нису објаснили..

Nemam baštu ali sam ovih dana sredila žardinjeru i saksije ..posadila muškatle, male begonijei to bas ovakve

Begonije.jpg

crvene, bele i roze i to bas dosta sam ih posadila ..one cvetaju non stop, imam hortenzije , posadicu jos lavandu i bosiljak i videcu još nesto
da imam baštu sadila bih svasta nesto.. pored cveca i povrce bih sadila.. ne b ih izlazila iz bašte :)

nemam baštu ... u dvorištu džiklja korov i žbun ... možda malo iščupam korova, a žbun su nekako prisvojile tu komšinice

Ми свашта помало... Кикирики, чили папричице блаже љутине, парадајз Косовски јабучар, салату Поточарку...
Већ одавно ми стиже расад паприка, парадајза 4,5 сорти..Никао ми и бадем. Зелена салата и лук већ одавно на менију..

:eek: kakav ti je kikiriki?
i badem?
koji je to kraj

Кикирики сам наручио онлајн (оросеедс тачка рс) и ставио у процес клијања.
А бадем сам добио од колеге на послу видим ја свако јутро цепа..рекох му дај ми један да пробам, а баш укусан и сладак..дао ми 10ак комада толико и посејао.Тек један никао..Из Далмације бадем.

Срем.

Зна ли неко да ли се бадем после мора калемити да би родио или не мора.
Nadovezaću se na tvoj post iako ne znam odgovor.
Imala sam bademovo drvo godinama.
Zasađena je mladica.
Izrasla je u tanko i visoko drvo koje nije davalo plodove.
Kažu da treba saditi mušku i žensku mladicu naizmenično, ili bar poneku mušku mladicu.
Ne znam po čemu se razlikuju.
Badem procveta već u martu što nosi veliki rizik od promrzavanja.

Moj badem sam volela, taj prvi predivni prolećni cvet mi je bio inspiracija, badem mi je bio lični poklon od nekoga ko mi je mnogo značio.
Više ga nemam.

Srećno sa tvojim bademima!

Парадајз,краставац,грашак,кромпир,першун, шаргарепе, лукац, ротквице,тиквице,цвекла и то је то. Можда драга дода неко цвеће, ал то свакако нерачунам.
Да и то наравно имамо кромпир,целер, першун, лук бели,црвени,цвеклу,шаргарепу... Ротквице не али добра идеја.

Nadovezaću se na tvoj post iako ne znam odgovor.
Imala sam bademovo drvo godinama.
Zasađena je mladica.
Izrasla je u tanko i visoko drvo koje nije davalo plodove.
Kažu da treba saditi mušku i žensku mladicu naizmenično, ili bar poneku mušku mladicu.
Ne znam po čemu se razlikuju.
Badem procveta već u martu što nosi veliki rizik od promrzavanja.

Moj badem sam volela, taj prvi predivni prolećni cvet mi je bio inspiracija, badem mi je bio lični poklon od nekoga ko mi je mnogo značio.
Više ga nemam.

Srećno sa tvojim bademima!
Посадићу па ћу видети временом.

Jaoj, ja sam načisto poludela ovog proleća. Naručila sam preko interneta
gomilu semena, svega i svačega. Neke stare sorte, neke biljke koje nikada
nisam gajila. Ne znam ni kako ću ih prepoznati kad niknu.. :lol:
Novo za ovu godinu su artičoke, kivano, bamija, kim, crni susam..

Nabavila sam dinju cerovaču, razne vrste boranije, tikvica..

Veze nemam gde ću sve to da zasadim. Imam jedan ar rasada.

Кикирики сам наручио онлајн (оросеедс тачка рс) и ставио у процес клијања.
А бадем сам добио од колеге на послу видим ја свако јутро цепа..рекох му дај ми један да пробам, а баш укусан и сладак..дао ми 10ак комада толико и посејао.Тек један никао..Из Далмације бадем.

Срем.
Isprobala bih i kikiriki, al se plašim da to kod mene ne bi uspelo. Ja sam na
vrhu nekog brda odakle se zemlja spira, pa je ostala čista ilovača. Kikiriki
voli peskovitu zemlju.
Možda da napravim neku podignutu leju samo za kikiriki. Al sledeće godine.
Sad sam već preterala sa svime..

Isprobala bih i kikiriki, al se plašim da to kod mene ne bi uspelo. Ja sam na
vrhu nekog brda odakle se zemlja spira, pa je ostala čista ilovača. Kikiriki
voli peskovitu zemlju.
Možda da napravim neku podignutu leju samo za kikiriki. Al sledeće godine.
Sad sam već preterala sa svime..
Sejemo kikiriki ove sezone ? :) .. Uspeva, nego je bolje da je zemlja peskovita, da ne bude prljav (puno) . Lakše se očisti ako je pesak.
Sejemo Noćnu frajlu, kaj ne :D . Ostalo iz rasada .. sadimo.

Back